Redaktørens Sommerserier

Af Susanne

Skulle sommervejret svigte (det gør det naturligvis ikke), og er du ikke til sport i flimmeren, så får du her fire bud (og et par boblere) på de bedste serier, der kan indtages i sommerferien. En nyhed og nogle lidt ældre, som holder 100%, og som du med garanti har svært ved at slippe, når du først er kommet i gang. God fornøjelse og god serie-sommer!
Martin Andersen, redaktør, Mit Østerbro


Mare of Easttown, HBO

Mare of Easttown er en klassisk historie om mord og bedrag, naturligvis krydret med lidt kærlighed. Det hele foregår i en lille flække, hvor alle kender alle og er i familie med hinanden. En pige forsvinder, en pige bliver myrdet, og mange beviser peger på den mest oplagte – men er det vedkommende? I hovedrollen ses Titanic-stjernen Kate Winslet, som er forrygende som den lidt depressive politiefterforsker i et kæmpe comeback. Serien griber dig, og sammenspillet mellem hovedpersonerne er eminent. Se den før din nabo.


Banshee, HBO

Valget stod mellem Entourage og denne. Men mens de fleste sikkert kender Entourage, er det måske ikke alle, der kender Banshee med danske Ulrich Thomsen på rollelisten. Det er ganske enkelt en af de bedste serier, jeg overhovedet har set. Den har det hele: action, snedige røverier, biljagter, smukke kvinder og mænd og masser af gode historier, der overlapper hinanden. Serien starter, da en genial tyv løslades efter 15 år i fængsel (naturligvis uretfærdigt dømt). Han vil finde sin kvinde igen, der i mellemtiden er blevet gift og har fået børn, men som stadig har følelser for vores helt. Skal han prøve at glemme hende og forlade den lille by Banshee, hvor de i øvrigt skal have en ny sherif, der tilfældigvis dør for øjnene af vores helt, inden han har overtaget jobbet? Eller skal han blive og kæmpe for hende, overtage en anden mands identitet og blive byens næste sherif? Kæmpe anbefalinger herfra.


Ray Donovan, HBO

Lidt i samme genre som Banshee, og så alligevel ikke, for Ray Donovan spiller lidt mere på din samvittighed. Det er en af de mest sete serier i min omgangskreds, nok mest hos mændene. Vores fantastiske helt er de kendtes “Go to-mand”, hvis de har problemer – alle slags problemer – i Hollywood. Serien er super underholdende og samtidig nem og enkel, så du kan sagtens have mobilen fremme og chatte lidt imens.


Dexter, Paramount og Netflix

En serie, mange er startet på, men hurtigt er gået kold på. Giv den en chance, for serien om den akavede, lidt asociale retsmediciner hos Miami Police der selv opsøger seriemorderne, vokser på dig. Du kan binge den ene sæson efter den anden, når du først har fået Dexter ind under huden. Der er masser af kærlighed og skøn Miami-sommer, og så har Dexter verdens sejeste søster, der naturligvis også arbejder hos Miami Police. Rygtet vil det, at en 9. sæson er lige om hjørnet.


Boblere
“The Night off” · super krimi, spænding til det Sidste
”The Good Fight” · fed advokatserie

Related Articles