Tæpper i alle former, farver og størrelser

Af Susanne

Hos tæppevirksomheden WeRug kan man online købe skræddersyede kvalitetstæpper, så de passer til ens bolig, behov og personlighed.

Vi er alle sammen unikke og har forskellige behov. Og heldigvis for det, for mangfoldighed giver kulør på tilværelsen og gør os til de mennesker, vi er. Den kommer til udtryk mange steder i vores tilværelse, blandt andet i indretning af vores bolig, som skal være personlig og udtrykke, hvem vi er. Den trend har tæppevirksomheden WeRug taget til sig og skabt et dansk tæppeunivers, hvor de sælger tæpper i alle størrelser, farver og former til alle typer, stilarter og rum.

”Vi gør det, fordi vi synes, det er skønt, at vi er forskellige og bor forskelligt. At vi ikke er ens. Vores tæpper er for så vidt et opgør med de meget genera- liserende ’one-size-fits-all’-kasser og standardmål, der findes i branchen. Det sker ofte, at et standardtæppe ikke passer ind i folks indretning. Sommerhuse har f.eks. nogle sjove kroge eller hjørner, hvor et normalt stan-dardtæppe ikke passer ind,” fortæller Gustav Svendsen, der driver WeRug og fortsætter: ”Vi ønsker medvores forretningsmodel at gøre det enkelt at købe et tæppe online. Man bestiller let og ubesværet et tæppe på www.werug.dk, og cirka 10 dage efter bestillingen er tæppet klar til levering til døren – pt. med gratis forsendelse.”

Produceres herhjemme
WeRug producerer ensfarvede kvalitetstæpper og tæpper i 100% sisal og 100% uld. Tæpperne er meget slidstærke, og alle tæpper har mindst 5 eller 10 års gennemslidsgaranti. Da de kun producerer efter ordre i den bæredygtige produktion, brænder de aldrig inde med nogle restordre. ”Da vi startede virksomheden, var det essentielt, at vi ikke bare fandt en eller anden produktionsvirksomhed i Kina til at lave tæpperne. De skulle produceres lokalt med danske arbejdspladser i en bæredygtig produktion og med socialt ansvar. Det gør vi, fordi vi vil være bæredygtige, og fordi vi ved, at så er det ordentlige produkter, vi leverer,” pointerer Gustav.

Gustav arbejdede oprindelig for Brand New Ventures (og er stadig tilknyttet), der ejer WeRug sammen med Gustav. Brand New Ventures er med til at starte andre virksomheder, og da de skulle have tæpper til deres nye kontor på Dampfærgevej på Østerbro, synes de, det var besværligt at få det rigtige tæppe med den rigtige kant. Da de endelig fandt ét, kunne de ikke købe det over nettet, men var nødt til at besøge tæppebutikken. Derfor besluttede de sig for, som de iværksættere de nu er, selv at starte en virksomhed, der sælger tæpper på mål online.

Ingen tvivl om tæppet passer ind
”Ofte når man ser et billede af et tæppe, spørger man sig selv, om det vil passe ind i ens hjem eller sommerhus. Det er man ikke i tvivl om hos os, for her kan man vælge den farve og det materiale, man ønsker, og få det i præcis den diameter, længde eller bredde, man ønsker. Man kan få et rundt tæppe, et ovalt, eller selv indsende en tegning af den form, man ønsker sit tæppe i. Vi vender så tilbage med en rentegning, som, hvis kunden godkender den, bliver sat i produktion uden merpris,” siger WeRugs designer, Julie Virkus. Hun rådgiver indimellem kunder, der er i tvivl om, hvilket slags tæppe, de ønsker. Vi er meget nede på jorden, send os en sms med billede af hvor tæppet skal ligge, og vi kommer hurtigt retur med bud på tæpper, vi mener passer ind. Den gode rådgivning, den lette måde at bestille sit tæppe på, og den effektive service er nøgleord for WeRug, der også gerne sender gratis vareprøver ud til kunderne.

Skræddersyet til sommerhuse
Til sommerhuse er WeRug’s tæpperperfekte, da sommerhuse ofte er små, personlige perler, der måske har nogle andre vinkler og hjørner, end boligen normalt har. ”Her er vores skræddersyede tæpper optimale, fordi der ofte er nogle unikke behov. Samtidig er sommerhuset blevet et meget personligt indretningsprojekt, hvor man ikke længere vil gå på kompromis med møbler og interiør. For tiden er sisaltæpper uhyre populære, da de også er lyse og giver en sommerlig atmosfære” siger Gustav, der også fremhæver, at virksomheden er Cradle to Cradle®-certificeret, hvilket er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske kredsløb og skaber værdi for både mennesker, miljø og økonomi.


WeRug · Dampfærgevej 3, 1. · 2100 Ø · Tlf. 28 11 19 95 · www.werug.dk

Related Articles