Sådan holdes indbrudstyven væk fra sommerhuset

Af Susanne

Et ubeboet sommerhus er den perfekte arbejdsplads for en tyv, men heldigvis kan man gøre flere ting for at sikre sit sommerhus. Her er en række gode råd om indbrudssikring – en opfordring til at blive alarmtester for alarmselskabet Verisure.

Det er højsommer, sol og varme, og der er godt gang i alle de skønne sommerhuse over hele landet. Lige nu lever vi sommerhusgæster det gode liv, og ingen tænker formentlig på, hvad der sker, når feriesæsonen er slut og sommerhusområderne ligger øde hen. Men når det på et tidspunkt bliver aktuelt, er det desværre relativt nemt for en tyv at bryde ind. Så hvis man ønsker at blive klogere på at indbrudssikre sit sommerhus, kommer her en række gode råd til, hvordan man holder tyvene væk. Nicolas Brøckner Nielsen, der er sikkerhedsekspert og ansvarlig for distrikt Nordsjælland hos alarmselskabet Verisure, fortæller, at det vigtigste råd for sommerhusejere er, at de skal simulere liv i de perioder, hvor de ikke opholder sig i sommerhuset. ”Sammen med et alarmsystem er det noget af det bedste, man kan gøre for at holde tyvene på afstand. Vi ved, at indbrudstyvene oftest holder øje med sommerhusene et par dage forud for et potentielt indbrud. Så hvis man i den periode kan få det til at ligne, at der er liv, gør man sig selv en stor tjeneste,” siger han.


Snyder tyven til at tro man er hjemme
En måde til at simulere liv på er en automatiseret lystimer. Den kan, når man ikke er i sommerhuset, tænde og slukke for lamper og anden elektronik på bestemte tidspunkter. På den måde snyder man tyven til at tro, at der er nogen hjemme. En lyssensor kan også have en afskrækkende effekt på tyven, når han eller hun træder ind på grunden.

Det er også vigtigt, at det ikke er for nemt at komme ind i sommerhuset. Man kan derfor montere solide låse på dørene, så tyvens arbejde besværliggøres. Det er især effektivt, hvis dørene er forsynet med en låsecylinder på inder- og på ydersiden. Desuden kan man forstærke dørkarmene på alle yderdøre. Det er måske ikke den smukkeste løsning, men det gør det sværere for tyven at komme ind. En ordentlig lås på redskabsskuret er en god ide, da tyvene går efter skurenes indhold, som udover at have en værdi, kan bruges til at udføre selve indbruddet med.

Har man en god dialog med sine naboer, er det en stor hjælp, da man i samarbejde kan være med til at holde øje med hinandens huse og omgivelserne generelt. Et hundeskilt på postkassen eller en bom/kæde foran indkørslen kan henholdsvis skræmme og besværliggøre det for tyven. Endelig kan man installere et alarmsystem, der både overvåger indbrud og brand. Det vil skabe en uvurderlig tryghed, når man er væk fra sit sommerhus i både lange og korte perioder.


Verisure · www.verisure.dk · Tlf. 80 20 50 50

Related Articles