@Dit og mit Odsherred – et særligt sted fyldt med særlige steder

Af Susanne

Susan Mortensen og Tina Karlsen er vokset op midt i Odsherred i det ukendte postnummer 4572. Her ligger byen Nørre Asmindrup. De to piger har en fælles passion for området, hvor de har trådt deres barnesko, og dette nyder rigtig mange nu godt af på de sociale medier; nemlig på pigernes hurtigt voksende profil på Facebook og Instagram: Dit og mit Odsherred.

Med en fælles kærlighed til Odsherred, og en lyst til at dele alle de små og store oplevelser i sommerlandet med omverdenen, oprettede de to piger i april i år profilen ”Dit og mit Odsherred” på Instagram. Det skulle hurtigt vise sig at være en god beslutning! Pigernes følgere strømmer til med en overvældende hastighed, og allerede under en måned efter første billede var ”postet”, havde de første 1.000 personer klikket på den lille blå knap på deres Instagram-profil; følg.

Klikker man ind på profilen, vil man ikke et sekund være i tvivl om, at man er havnet i et ægte, jordnært fællesskab styret med flot professionalisme. Et fællesskab fyldt med engagerede følgere, med præcis samme entusiasme som Susan og Tina. De mange følgere deltager aktivt i kommentarfelterne på billederne, der lægges op. Odsherred overøses med kærlighed, og der bliver delt tips og gemmesteder med hinanden. Der er ingen tvivl; ”Dit og mit Odsherred” er kommet for at blive – spørgsmålet er bare, hvor hurtigt du kan nå at hoppe ombord på vognen, så du undgår at gå glip af for meget.

Du skal holde et skarpt øje med de to pigers profil, hvis du har lyst til at få et prik på skulderen omkring, hvad der rører sig inden for blandt andet spisestederne, forretningerne, landskaberne, og hvis du ønsker inspiration til de særlige små øjeblikke i Odsherred. De to Odsherred-piger deler alt fra et privat loppemarked på Nykøbingvej ved Vig, en salgsbod med billige jordbærplanter i Plejerup til et fint, men overset træningsområde bag Esterhøj i Høve. Her er alt, hvad du har brug for, og profilen kan blive din lille turistguide i sommeren.


Spise på Burgerhjørnet Burgerhjørnet blev kendt ved, at stedet kom markant mere is i deres isvafler end så mange andre. Og is kan man aldrig få nok af. Foruden de store is, så har Burgerhjørnet også lækre pommes frites, der bliver lavet på kartoffelmos. De skal altså prøves! Der findes også et lille brødudsalg, minigolf, trampoliner og spillemaskiner hos Burgerhjørnet. Smidsholmvej 2 · 4560 Vig


Vandeksperimentariet på Odden Havn
Vandeksperimentariet på Odden Havn er fantastisk med børn. Der er opsat pumpe, kanaler, sluser, bassiner, vandmøller og en Archimedes’ snegl. Vandet fra vandlegen genbruges, når det er blevet renset under jorden. Her kan børnene lege hele dagen lang, og det kan være en fordel at have lidt skiftetøj med.
Østre Havnevej 51 · 4583 Sjællands Odde


Nr. Asmindrup slagtehus
Ole Madsen åbnede i 1989 i Nr. Asmindrup sammen med sin kone Lissi Madsen Nr. Asmindrup Slagtehus. I dag drives forretningen af parrets to børn Henrik Madsen og Helle Aaquist. I butikken sælger de alle slags kødvarer og pålæg fra dyr de selv har slagtet. Alt er lavet fra bunden, alt er slagtet i huset, og alle dyr er opvokset i Odsherred. Henrik følger selv med i dyrenes opvækst på markerne fra de bliver født, og køber kun
de sundeste dyr. Stemningen i forretningen er landlig og rigtig hyggelig og betjeningen kan man ikke sætte en finger på.
Gl Nykøbingvej 78 · 4572 Nørre Asmindrup


Stable sten og klatre på Klintebjerg i Klint
Klintebjerg i Klint minder mest af alt om et lille bjerg med høje klinter på op til 35 meter. Her er der rig mulighed for både at få pulsen op selv og lade ungerne boltre sig med leg i bakkerne og med at forme kreative stenvarder i vandkanten. Fra toppen af den tidligere kalk- og grusgrav er der en fantastisk udsigt over Kattegat og den fantastiske solnedgang.
Klint Havnevej · 4500 Nykøbing Sj.


Bade ved Gudmindrup
Gudmindrup Strand er en af Danmarks bedste strande! Stranden er tidligere kåret som Danmarks bedste badestrand af blandt andre VisitDanmark. Det er en børne- og familiestrand med lavt vand. I sommerferien er den bemandet med livreddere fra Tryg Fonden. Stranden er så populær, at det kan være svært at finde en parkeringsplads om sommeren. Ved parkeringspladsen er der toiletter, og der kan købes burgere og is hos “Haveje”.
Gudmindrup Strand · 4573 Højby


Veddinge Bakker, Kårup, Vejrhøj og Ordrup
Disse områder er i virkeligheden for store til at kunne anbefale som et enkelt område, men hvis ikke du tidligere har stiftet bekendtskab med denne del af Odsherred, så skylder du dig selv at udforske det. Landskabet er meget kuperet og Kårupskoven og strandene ved Ordrup er fantastiske på hver sin måde. Gå på opdagelse i dette istidsskabte landskab, som er virkelig unikt og smukt. Indtast Vindekilde strandvej på GPS’en og kør ligeud eller drej – uanset hvilken vej du kører, vil du blive fascineret.


Café og Spisehus Maarbjerggaard
Bygaden lyder måske som et centralt sted, men Maarbjerggaard ligger i den lille landsby Nakke uden for Nykøbing. Du kommer ind på en gårdsplads til en trelænget gård, og på din højre hånd er en hvid dør med sprossede vinduer, hvor der er trykt ”Café” over. Her tilbydes primært økologisk mad og drikke, som kan nydes enten inde i caféen eller ude på gårds-
pladsen, og stemningen er fantastisk hyggelig og afslappet.
Bygaden 9, 4500 Nykøbing Sjælland


Telttur med bålhygge ved Sandskredet og Kongsøre skov
En tur ud i naturen er aldrig af vejen, og ved Sandskredet i Kongsøre skov gøres det meget nemt. Her er både bålsteder, et lille toilethus og en udendørs vandhane. Sandskredet byder på god og hyggelig stemning med lidt naboer i teltene ved siden af og i bekvem afstand fra parkeringspladsen, hvis du kommer kørende i bil med oppakning. Er børnene med, skal de huske at pakke fiskenet, krabbemadding og badetøj.
Sandskredsvej · 4500 Nykøbing Sj.


Sidinge Gårdbutik
Familiedrevet gårdbutik og produktionsvirksomhed mellem Egebjerg og Vig. Her emmer af god, hyggelig og landlig stemning med en dejlig, betje-
ning. Sidinge gårdbutik sælger blandt andet saft fra egen æbleplantage, hyldeblomstsaft fra egne hyldeblomster og sennep fra egne sennepsmarker. I gårdbutikken finder du også skønne produkter og råvarer fra andre lokale producenter, og kan du smage dig frem til lige præcis den ost, du bedst kan lide, fra et bredt udvalg af “hørmere” . Kaffen serveres også uden for gården.
Sidingevej 39 · 4560 Vig


Street Food Rørvig
Rørvig Street Food er stedet, hvor du kan sidde udenfor i skønne omgivelser og nyde lige den ret, du selv synes om. I de forskellige food trucks findes italienske, vietnamesiske og indiske retter samt wraps, burgere, fisk og skaldyr. Desserten kan købes hos ”Is og Kaffe”, der fører italiensk is og har kaffe fra Ricco’s. Når tørsten skal slukkes, går du i ”Bar’ Øl & Vin”, der har et bredt udvalg af øl, vin og cocktails. Alle øl kan også købes i deres bottleshop. Børnene er der også tænkt på med et hyggeligt legeområde, og i baren kan du hente en gratis malebog.
Rørvigvej 225 · 4500 Nykøbing Sj.


Krabbefangst i Rørvig
På de varme dage midt i sommerferien er Rørvig propfyldt med glade turister. Om man vælger en af de mest velbesøgte dage eller en dag mere uden for sæson, er en smagssag. Stemningen er ikke til at tage fejl af på havnen i Rørvig: Dansk sommer når det er bedst! Her er små salgsboder, legeplads, fiskerestaurant, ishus, en lille anlagt, badestrand og ikke mindst krabbefangere. Fiskedeli’en plejer at lægge madding ud til de mange “elevatorkrabber”, som tager turen op af vandet op til flere gange dagligt. Nogle af krabberne deltager tilmed i krabbevæddeløb på den lille krabbebane. 
Toldbodvej 82 · 4581 Rørvig


Ovnhus Kunsthåndværkermarked i Nykøbing
OVNHUS Kunsthåndværkermarked repræsenterer omkring 70 deltagere på et 3-dages marked for professionelle kunsthåndværkere. Markedet er etableret og drives af frivillige ildsjæle. Her har du en fantastisk mulighed for at investere i et dejligt sommerminde lige efter din egen smag. Man kan købe lette retter og drikke på pladsen. Kunsthåndværkermarkedet afholdes i år den 23. – 25.  juli. 
Havnevej 24 · 4500 Nykøbing Sj.


Følg os på: Facebook og Instagram: Dit og mit Odsherred

Related Articles