Tegnestuen Odsherred hjælper med dine boligdrømme

Af Susanne

Hvis man går med byggeplaner og har en masse gode idéer og tanker, som er svære at visualisere, bør man besøge Tegnestuen Odsherred, der har masser af erfaring med designforslag af alle typer samt kender alt til processerne i forbindelse med et byggeprojekt af sommerhuse og helårshuse.  

Tegnestuen Odsherred er dedikerede til på bedste vis at dirigere sine kunder gennem de forskellige processer, når de udarbejder designforslag til om- og tilbygninger af sommerhuse, nye sommerhuse, helårshuse, store renoveringer, mindre boligprojekter m.m. De operer især i Odsherred, men er nu flere steder i landet incl. Grønland, da mange af deres kunder ofte har fast bopæl andre steder i landet. 

Vigtig rådgivning inden opgaven starter

Det er en stor beslutning at gå i gang med f.eks. en om- eller tilbygning af et sommerhus. Derfor er der en hel palette af ting, man bør overveje, inden man kaster sig ud i projektet, fortæller Michael Jensen, indehaver af Tegnestuen Odsherred: “Her kan vi hjælpe med at rådgive og vejlede. Når en kunde præsenterer sin ide, kigger vi eksempelvis på husets design, og hvad projektet omfatter, hvordan man får mere værdi ud af byggeriet, og hvordan huset bedst bevarer sit arkitektoniske udtryk og værdi. For os handler om, at vi rent arkitektonisk prøver at bevare nogle af de linjer og former, der er i huset, eller tilpasser det med en tilbygning, der kan stå med sin egen arkitektur og stadig være en del af huset.” 

Det er vigtigt for Tegnestuen Odsherred, at en om- og tilbygning tilfører huset den ønskede brugsværdi, samt at en god tilbygning også giver huset en merværdi, som også er en måde at tænke økonomisk på. “En god dialog med kunden er afgørende for et godt samarbejde, derfor tager vi altid et formøde med kunden i et byggeprojekt på 1-2 timer. Herefter udarbejder vi et tilbud på vores del af opgaven og ved accept af opgaven, kan vi videreformidle til entreprenør og kommune,” påpeger Michael Jensen og tilføjer: “Det er vores erfaring, at det gavner processen meget, når kunderne er med i hele processen, da det giver en større forståelse af opgaven, og man dermed har et bedre grundlag for at følge processen.” 

Revision af BBR 

Mange sommerhuse er blevet handlet gennem tiderne, men her har der ikke i alle tilfælde været fokus på, om BBR-registreringen var korrekt, og det kan betyde, at bygninger kan stå forkert registreret eller slet ikke er registreret. Det kan også betyde, at bygninger kan stå forkert placeret i forhold til gældende lovgivning, også selv om de har stået sådan i mange år.

Det er derfor vigtigt at få kontrolleret sin BBR og få den rettet til, så den passer til Ejendomsvurderingen. “Hvis man går i salgstanker og har bygninger, der står forkert eller ikke er registreret, så er det vigtigt at få rettet BBR til inden et salg, da denne proces kan tage lang tid i det offentlige system på grund af det regelsæt, som en kommune skal sagsbehandle efter,” understreger Michael Jensen. 

Korrekt forsikring på ejendommen

Med en korrekt BBR er man også sikker på, at forsikringsselskabet har de rigtige data på ejendommen. Hvis man gerne vil gøre brug af Tegnestuen Odsherreds mange års erfaring som tegnestue, store lokalkendskab, deres nærvær og kontakt med en masse dygtige håndværkere eller have hjælp til at lovliggøre matriklens ejendom, kan man ringe til dem på telefon 71 74 71 17.  De har åbent mandag til torsdag fra kl. 10 til 15. Fredag fra kl. 10 til kl. 12


Tegnestuen Odsherred · Rørvigvej 221 · 4500 Nykøbing Sj. · Tlf. 71 74 71 17 · www.nydantegnestue.dk

Related Articles