Derfor skal du leje dit sommerhus ud

Af Susanne

Økonomien er bare en af grundene til, at det er værd at overveje at leje sommerhuset ud, når det alligevel står tomt.

Der rigtig mange gode grunde til at leje sit sommerhus ud. En af dem er økonomien. Når du vælger at leje ud, kan du hente et solidt bidrag til dækningen af de udgifter, der er ved at have sommerhus. Når du lejer ud gennem et udlejningsbureau som Sol og Strand er beskatningsreglerne skruet sådan sammen, at de første 46.100 kroner, dit sommerhus henter hjem til dig i 2024, er skattefrie. Derudover er beskatningen af den lejeindtægt, der ligger over bundfradraget på de 46.100 kr. lempelig. Tjener dit sommerhus 60.000 kr. til dig, kan du beholde de 57.164 kr. Tjener dit sommerhus 100.000 kr. til dig, kan du beholde 89.004 kr. 

Ferie med god samvittighed

Men økonomien er ikke den eneste grund til, at det er fornuftigt at overveje at leje ud. Udlejning af et sommerhus er en form for deleøkonomi. Det er huse, der ellers ville stå tomme, hvis ikke de blev lejet ud. Nu deles ejere og lejere i stedet for om de mange attraktive kvadratmeter, der gennem årene er blevet opført i sommerlandet. Det er sund fornuft. Det er de færreste sommerhusgæster, der flyver på ferie – langt de fleste tager bilen, som er under forvandling fra benzin og diesel til hybrid eller ren el.  Og netop transportformen vejer tungt, når det gælder klimaregnskabet. Oplevelserne i løbet af en ferie i et sommerhus er lokalt forankret og bygger på de nære ting – hvad enten det er oplevelser i naturen omkring det lejede hus eller besøg på attraktioner, museer og andre seværdigheder. 

Hos Sol og Strand er det nemt

Hos Sol og Strand er det nemt – og gratis – at komme i gang med at udleje sommerhus. Og aftalerne er
særdeles fleksible:

  • Du bestemmer f.eks. selv, hvor mange – eller hvor få – uger du vil leje ud. Skal du selv bruge sommerhuset i hele højsæsonen, kan det sagtens lade sig gøre. Men naturligvis er der bedst økonomi i at leje ud i de mest attraktive perioder.  
  • Aftalen med Sol og Strand har ikke nogen binding. Vil du ud af aftalen, kan det sagtens lade sig gøre uden
    at det koster dig noget. Aftalen kan opsiges med 30 dages varsel. 
  • Du får adgang til et stort fordelsunivers med over 2.800 fordele og rabatter. Du får også rabat på
    feriehuse herhjemme og i udlandet. 
  • Forsikringer er inkluderet hos Sol og Strand.
  • Alle indtægter fra forbrug og husdyrtillæg tilfalder dig.

Bygger på værdier

Hos Sol og Strand arbejder man ud fra fire værdier:
At udvise ordentlighed, at være hjælpsomme, at være kompetente og innovative. “Når vi f.eks. har valgt at sløjfe bindingen i vores aftaler, er det fordi, vi tror på kvaliteten af vores arbejde. Vi har som mål at være Danmarks bedste feriehusudlejer, og så er der ingen grund til at binde sommerhusejerne med krav om penge ved et afbrudt samarbejde”, siger Nicolai J. Nissen, der er kommerciel chef hos Sol og Strand.

Sol og Strand er 100% dansk

Sol og Strand er danskejet og består af 28 lokalbureauer spredt ud over hele landet, mens hovedkontoret ligger i Hune ved Blokhus i Nordjylland. Med så mange lokalbureauer har Sol og Strand hele tiden fingeren på den lokale puls.  Sol og Strand er 100% dansk. I forbindelse med virksomhedens 40-års jubilæum i 2019 overdrog stifterne – ægteparret Margit og Kjeld Andersen, deres livsværk til den velgørende fond, der nu ejer 75 procent af virksomheden. En del af virksomhedens overskud udloddes til velgørende formål. I 2023 udlodder ”Fonden Sol og Strand ved Margitog Kjeld” eksempelvis tre millioner kroner.


Sol og Strand · Svanetorvet · 4500 Nykøbing SJ · Tlf. 96 96 55 55 · www.sologstrand.dk

Related Articles