Den smukke, holdbare og klimavenlige terrasseløsning

Af Susanne

Bambus er på grund af sit naturlige udseende og imponerende holdbarhed ideel til de danske terrasser. Hos
BambusTerrasse.dk sælger de bambusterrasse-brædder af højeste kvalitet i en bæredygtig produktion. 

Bambusterrasser er det eksklusive og mere bæredygtige alternativ til hårdt træ. Bambus er nemlig en miljøvenlig, vedvarende ressource opnået fra fuldt bæredygtige og hurtigt voksende skove overalt i Sydøstasien. Der findes 60 forskellige udgaver af bambus, og da den vokser utroligt hurtigt, kan den høstes allerede efter 4-5 år, hvorimod for eksempel hårdt træ først høstes efter 60-70 år. 

“Den bambus, vi benytter til vores terrasser, er en bambus, der vokser i højlandsskove i Kina. Det er verdens hurtigst voksende plante og er den plante, der optager mest CO2, så den er med til at sænke drivhuseffekten. Bambus frigiver 35% mere ilt sammenlignet med træer, hvilket er en markant forskel,” siger Hans-Christian Carstensen, Salg og markedsføringsansvarlig i WoodyWood, der står bag BambusTerrasse.dk og fortsætter: “Produktionen af vores højlandsbambus foregår ved, at man flækker den i nogle stokke, som får en termisk behandling og presses sammen med 4.000 tons. Der anvendes ingen kemikalier, og den termiske behandling medfører den farvetone, som skaber en varm og sensuel tone i træet. Derefter høvles stokkene, og de efterbehandles med olie, inden vi modtager dem i vores store showroom, butik og lager i Farum.” 

Hårdeste materiale 

Bambus er både designmæssigt og i forhold til holdbarhed et helt særligt produkt. Det har en suveræn holdbarhed og er med til at skabe en skøn stemning i indretningen. Og så er planten det absolut hårdeste og tungeste materiale inden for terrassegulv. Der findes intet træalternativ, der er mere hårdt og holdbart. Fordi bambus er en så hård planteart, bruges den for eksempel også til hestestalde, da hestene ikke kan bide det i stykker. Selv om bambus er så hårdt og modstandsdygtigt, monterer man i princippet bambusbrædderne som alle andre gulvbrædder.  

”Når man lægger det udenfor på terrassen, kan man arbejde med det som almindeligt træ, men vi har valgt en løsning, hvor man lægger det som indendørs gulv. Brædder sidder sammen i fer og not i enderne og med installationsclips i siderne, som kun giver en 5 mm imellem brædderne.Det indebærer den store fordel, at man ikke skal bruge skruer, når man monterer brædderne,” påpeger Hans-Christian Carstensen. 

Nemmere at vedligeholde

En terrasse i bambus er til dem, der ikke har lyst til at bøvle med en terrasse, der ikke holder i længden, samt hvor vedligeholdet kræver rigtig meget tid. Med en bambusterrasse får man en terrasse, der ikke alene ser eksklusiv ud, men også er det. “aMbooo har udviklet en patenteret olie, som kan farve brædderne, som de så ud oprindeligt. Det er meget nemt at vedligeholde en bambusterrasse, men som al materiale, der ligger udenfor og udsættes for vind og vejr, kræver det noget vedligeholdelse. Fordelen ved bambus fremfor for træ er, at det er noget nemmere at vedligeholde,” siger Hans-Christian Carstensen.

BambusTerrasse.dk forhandles af WoodyWood, der er et lidt atypisk byggemarked forstået på den måde, at de gerne handler med varer, man ikke finder så mange andre steder. De har blandt andet et af Danmarks største lagre af træbordplader, og de sælger rigtig mange indendørsgulve og terrassebrædder m.m. “Vi kan godt lide at være innovative og finde de nye, mest spændende produkter. Det mener vi, at vi eksempelvis fandt for fem år siden, hvor vi begyndte at sælge bambusterrasse-brædder. Det skyldes de mange indretningsmæssige fordele ved bambus, og at plantearten er så bæredygtig. Mange taler om at gøre de rigtige ting for klimaet, men vi valgte at handle på det og har skåret øen masse almindeligt hårdt træ væk. I stedet har vi valgt at satse på mere vedvarende produkter, og hos os finder man mange ting på hylderne, som du ikke finder mange andre steder. Vi er i øvrigt også leverandør til mange andre byggemarkeder,” oplyser Hans-Christian Carstensen.

Hvorfor bambus?

Der er rigtig mange fordele ved at vælge bambus terrassebrædder over brædderne af almindeligt træ. For at give et hurtigt og nemt overblik over nogle af fordelene, er de ridset op her: 

● Holdbarheden på bambus brædder er utrolig høj
● Bambus bliver ikke så hurtigt slidt
● En bambus terrasse er nem at montere, da alle brædderne er ens
● En bambus terrasse skaber et naturligt og eksklusivt udseende
● Bæredygtighed, da bambus er en hurtigvoksende plante.

BambusTerrasse.dk fører bambusbrædderne i de tre farver Coffee, Natur og Espresso. Alt deres bambus er FSC-mærket, så man ved, at der ikke er fældet naturskove for at gøre plads til bambussen. BambusTerrasse.dk er distributør af det tyske firma aMbooo, der er en af de førende leverandører af bambus i verden.
Se mere på www.bambusterrasse.dk eller www.woodywood.dk


Bambusterrassen · Hørmarken 7 · 3520 Farum · Tlf. 45 56 00 10 · www.bambusterrasse.dk eller www.woodywood.dk

Related Articles