Tidens sommerhus fra EBK HUSE

Af Susanne

Sommerhuset er et fristed, hvor man kan slappe af, hygge sig og få nye minder. Det ved de alt om hos den danske familievirksomhed EBK HUSE, der siden 1976 har skabt bæredygtige huse af træ til livsnydere og alle generationer. 

Sommerhuset har altid været et fristed, hvor livet kører i et lidt lavere gear. Behovet for ro, afslapning og udelivet er bestemt ikke blevet mindre hos danskerne i de seneste år, hvor mange ting går lidt hurtigere, og presset i hverdagen er blevet lidt større. Her giver et sommerhus mulighed for, at man kan koble af fra den travle hverdag og bare nyde livet. Et moderne sommerhus må godt adskille sig fra vores helårsbolig, men det skal stadig være lækkert og funktionelt. Og vi vil ikke bruge tid på at vedligeholde, men på at være sammen med familier og venner. 

EBK HUSE har opført sommerhuse i små 50 år, og de er specialister i at opføre huse, der lever op til danskernes aktuelle ønsker og behov i forhold til størrelse, funktioner og anvendelse. 

“I dag bygger vi fritidshuse, som familien bruger i fritiden hele året rundt. Vi bygger for alle – små og store, moderne og romantiske. Men den arkitektur, der trender i øjeblikket, er de moderne sommerhuse, der står helt skarpt klædt i sort uden udhæng og med store glaspartier, store overdækkede arealer og store træterrasser med plads til udemiljø,” siger Dorte Keinicke, marketingdirektør i EBK HUSE og tilføjer: “Livet leves ude, så der skal være plads til havemøbler og loungemiljø, grillen og til spil på terrassen. Udebruseren er et must – mange bader kun ude, når de er i sommerhuset – også om vinteren. Inde skal der kunne indrettes små oaser i det store rum, så vi kan være sammen hver for sig. Her er køkkenøen og alkoven et hit,” fortæller hun.  

Syv individuelle designlinjer

Hos EBK HUSE, som er en dansk og familieejet virksomhed med udstilling i Roskilde og Slagelse samt et showroom i Holte, ser de tre kundetyper. Der er dem, der søger et budgetvenligt og mindre sommerhus, som er nemt at vedligeholde. “Her er KOMPAKT, vores budgetvenlige designlinje, optimalt. Man kan få et sommerhus All inclusive for 995.000, og til den pris har vores arkitekt optimeret planløsningen, så man får masser af veldisponerede rum,” siger Dorte Keinicke.

Skal huset bruges i længere perioder og til at samle generationer, så er en af EBK HUSEs syv individuelle designlinjer med masser af muligheder for at sætte sit individuelle præg, løsningen. 

“For alle dem, der har helt specielle ønsker til arkitektur, indretning og måske en grund med mange udfordringer, er FRI ARKITEKTUR løsningen. Her får man et unikt arkitektprojekt med den tryghed, det giver at bygge med et typehusfirma med kendte konstruktioner og egne håndværkere,” siger Dorte Keinicke. 

Bæredygtigt sommerhus

EBK HUSE bygger udelukkende fritidshuse af træ og stræber efter at gøre det så ansvarligt, bæredygtigt og miljøbevidst som muligt. Når man bygger et velisoleret sommerhus i certificeret træ i god kvalitet, kendte konstruktioner og materialer, er man godt på vej, fortæller marketingdirektøren: “Vi bygger vores huse på egen fabrik under kontrollerede forhold. Det sikrer et minimum af spild og optimal genanvendelse af materialer. Ydervægselementer isat vinduer og døre, skillevægge og alle materialer pakkes på en lastbil og køres til byggepladsen, hvor huset kan lukkes på få dage og færdiggøres uafhængig af vejret. Det er med til at sikre et godt og sundt hus og et godt indeklima.” 

EBK HUSE er som eneste typehusfirma certificeret med Indeklimamærket under Teknologisk Institut og kan dokumentere, at huset er fri for sundhedsskadelig kemi og unødvendige afgasninger.

Tæt på dig 

Med to udstillinger på Sjælland i Slagelse og Roskilde med hver 4 udstillingshuse og kontor & showroom i Holte er EBK HUSE tæt på dig. Kom forbi deres showroom i Holte til en indledende snak om jeres sommerhusdrømme, eller tag på besøg i deres udstillinger og mærk sommerhusstemningen og find netop din sommerhusstil.


EBK HUSE A/S · Kongevejen 340 · 2840 Holte · Tlf. 58 56 04 00 · www.ebk.dk 

Related Articles