Ildbordet skaber varme, hygge og nærvær

Af Susanne

Med sin enestående kvalitet, flotte visuelle udtryk og evne til at skabe hygge er Ildbordet det optimale samlingspunkt en skøn sommeraften.

Uanset hvem vi er, fanger levende ild altid vores blik. Ild kan bidrage med noget til sjælen, det hygger, giver varme og samler os. Det danskprodu-cerede Ildbordet kan skabe de perfekte rammer til en nærværende oplevelse på terrassen, og de fantastiske flammer giver mulighed for at forlænge de skønne sommeraftener. Kan man forestille sig noget bedre end at sidde på terrassen en sen aftenstund i sommerhuset eller derhjemme med et glas hvidvin og lidt sagte ild på bordet? Ildbordet er på samme tid elegant, simpelt og funktionelt. Det er et unikt møbel, der drager og som i kraft af sit design, er tidløst og i samspil med naturen. Alle, der har et ildbord, fortæller, at det altid er midtpunkt, når folk mødes – her er der nemlig varme, hygge og nærvær.

”Vi ønsker at skabe noget, som er anderledes, og som giver vores kunder noget værdi, fremfor hvis de ’bare’ køber et almindeligt havebord. Man kan bruge Ildbordet som loungebord, spisebord eller hvad man har lyst til. Det er et enestående element i boligen eller sommerhuset og skaber glæde alle steder, hvor det står,” fortæller Malthe Olesen Büttner, der sammen med Sofie Schwartz Gyldenøhr står bag Ildbordet.dk.

Skabte et helt nyt bord
De startede som distributører af et kinesisk brand til Spanien og Portugal, og selv om forretningen gik fint, følte de, der var mange aspekter ved produktet, der kunne forbedres. Det var blandt andet holdbarheden, brænderen og designet. Derfor valgte de at starte selv og begyndte at producere et nyt ildbord helt fra bunden. ”Det har selvfølgelig tages en masse tid, og der har været mange udfordringer undervejs, men vi er ved at være rigtig godt i mål og sælger i dag en masse borde,” påpeger Malthe. Ildbordet er skabt af glasfiberarmeret beton, hvilket gør bordene modstandsdygtige over for alt slags vejr – hele året rundt. De kan som minimum holde i 10 år, men da de er af beton, kan de højest sandsynligt holde i mange flere år. Alt bliver produceret fra bunden af på fabrikken i Vejen, hvor otte mand på fuld tid støber de flotte borde. ”Det bliver gjort med kærlighed og højeste kvalitet for øje. At de bliver produceret i Danmark giver os og kunderne en sikkerhed for, at de er lavet på den bedst mulige måde,” siger Malthe.

Gas eller bioethanol
Når man skal bruge Ildbordet som varmekilde, kan man enten benytte gas eller bioethanol. For begge varmekilders vedkommende er det meget enkelt at tænde for Ildbordet. Gas er den optimale varmekilde udendørs og til et lidt køligere klima som det danske. Når man køber et bord hos Ildbordet.dk er det uden en gasflaske, der dog kan købes rigtig mange steder. Bioethanol kommer i flydende form og skal påføres brænderen inden optænding. Væsken må ikke tilføres brænderen, mens den er varm eller tændt. Ved at vælge ildborde i bioethanoludgave, slipper man for at tænke på at skjule en gasflaske (Ildbordet.dk sælger dog et cover til at skjule gasflasken). Bioethanol giver en mildere varme end gas og er desuden godkendt til indendørs brug, hvilket gas ikke er.


Ildbordet.dk · Tlf. 61 73 34 22 · www.ildbordet.dk

Related Articles