Indlæserens Sommerkrimier

Af Susanne

Sommeren nærmer sig, og uanset om turen går til det danske sommerland eller det store udland, så bør en feriekrimi vel nok figurere på feriesedlens checkliste næst efter tandbørsten og badetøjet. Her er mine fire bud på lidt krimitid under sommersolen.

ISOLA

Alpha Forlag 5. bog i serien om efterforskerne Körner og Werner. Skrevet af Danmarks ukronede kronprinsesse, Kathrine Engberg og indlæst med fløjlsblød Nordic Noir stemme af forfatteren selv. Læst – og lyttet – af mange, oversat til utallige sprog og solgt i pallevis til de sultne fast food krimientusiaster fra danske Østerbro til den amerikanske vestkyst.


Da Vinci Mysteriet

Lytteratur Forlag Lidt fra bagkataloget. Dan Browns bestseller er bare en Gran Canaria-læs-ved-poolen-klassiker. Paperbackudgaven var svær at lægge fra sig, og lydudgaven maler billederne godt op i Peter Bøttgers klassiske fortællerstemme og sparer dig for drypvåde sider og æselører. Browns krimi om mordet på Louvres museumsdirektør i Paris er jo bare en page turner af rang.


Den tavse enke

Politikens Forlag – 11. bog i serien om Louise Rick og hendes Rejsehold af Sara Blædel. Forfatteren kan sit shit – men det kan indlæseren også. Med tungens faste greb om det skrevne ord slubrer den garvede Ghita Lehrman teksten i sig og fortæller en klassisk krimi med en kvindestemme, som er de færreste forundt. Easy listening på højniveau. Også hvis du skulle være en af de få, der ikke har fulgt med hele vejen fra den første bog.


OFFER

Mofibo Original Anden del af en endnu ufærdig trilogi fra advokatforfatteren Walther Reberniks hånd. OFFER er opfølgeren til Reberniks debutsucces JÆGER, hvor smartness og bøjede ribben mødes i et spind af indebrændte følelser på hævntogt i København og omegn. Gode referencer til en ungdomstid for lyttere, der nærmer sig 50. Indlæst af undertegnede.


Peter Pilegaard er indlæser, skuespiller, forfatter og journalist, bl.a. på Mit Østerbro

Related Articles