Citronfromage/mousse

Af Susanne

Sara er 29 år, og den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020!
Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Sommerhus!

Citronfromage Opskriften er til 4 pers.
●  50 g æggeblomme
●  50 g sukker
●  2,5 dl fløde
●  3 citroner, saft + skal fra 2 citroner
●  2 1/2 blade gelatine

Fremgangsmåde:
Æggeblomme og sukker piskes til en luftig masse.
I en anden skål piskes fløden luftig. Kun så den lige trækker spor.
Læg gelatinen i koldt vand i ca 10 min, til den er vingummiagtig.
Pres citronsaft, og riv fin citronskal af 2 citronertil, tilpas efter smag. Jeg elsker min fromage er frisk og syrlig)
Sæt citronsaft og citronskal i en skål over vandbad.. Vandet må ikke koge. Vrid gelatinen fri for vand og kom det i vandbadet sammen med citronsaften, til det smelter.
Når det er smeltet, hæles citronsaft, citronskal og smeltet gelatine over i den piskede æggesnaps. Rør forsigtigt rundt. Når det en ensartet masse, tilsættes fløden lidt af gangen og vendes i (Ikke piskes). Når alt fløden er i og den er ensartet kommes den i glas eller skål.

Topping
Letpisket fløde og hvid chokolade. Chokoladen bages i ovnen til den er gyl-
den. Lad den køle ned og hak til crumble.

Related Articles