Fantastiske muligheder for et apotek i Nordhavn

Af Susanne

Nordhavn Apotek har slået dørene op på Århusgade og er klar til at tage imod bydelens mange beboere. Det nye apotek udmærker sig blandt andet ved en lækker indretning, tid til rådgivning og vejledning og mulighed for at afhente sine varer alle tider på døgnet takket være en afhentningsautomat. Vi har talt med indehaver Vural Kocak, om det nyåbnede apotek i Nordhavn. 

Hvorfor har du, som også ejer apoteker i Farum og Lynge, åbnet et apotek i Nordhavn?”Nordhavn er et attraktivt byområde med boliger, butikker og arbejdspladser samtidig med, at vi er nabo til den gamle del af Østerbro, hvor der er en masse liv. Århusgadekvarteret er ikke et voldsomt trafikeret område, hvor det er sikkert og nemt at færdes gående, på cykel eller i bil, og med åbningen af metroen og S-toget tæt på, er det nemt at komme her til, så vi tror på alle måder, vi har en fantastisk mulighed for at drive et apotek her.”

Hvordan passer I ind i forhold til store dele af kvarteret i Nordhavn og især omkring Århusgade, som jo er skudt op på få år, og som er ganske unikt for byen?
”Vi har indrettet apoteket, så det passer til området, både ift. designet og i forhold til, at man skal kunne noget specielt, når man ligger i Nordhavn. Det synes vi, området indbyder til. Hos os kan man hente medicin 24/7, da vi har vores egen afhentningsautomat, hvor man kan bestille varerne på nettet eller ringe og bestille. Vi lægger varerne ud i automaten, hvor man kan hente dem hele døgnet rundt. Der er flere aspekter i det; Når vi arbejder uden mellemled, sparer kunden tid ved at bestille hos os. Det er også billigere, og da man undgår forsendelser, er miljøbelastningen meget mindre ift. normale bestillinger over nettet, hvor varerne skal fragtes et sted hen. Det undgår man hos os.”  

Hvilket slags apotek er I?
”Vi har et stort udvalg af både medicin og andre apotekervarer, og vi har tid til råd og vejledning, da vi har en stor flot butik, der kan støtte op om alt dette. Vi har desuden hjemmesiden outletapoteket.dk, hvor vi som det eneste sted herhjemme, har et fysisk outlet, hvor man kan tjekke priserne ud på nettet for bagefter at komme ned i butikken og købe dem. Eller få dem lagt i vores afhentningsautomat. Så vi har en hjemmeside, der også har en fysisk butik. Fra Outletapoteket sælger vi typisk produkter, der er ved at udløbe, restprodukter eller overlagerprodukter. Dem sælger vi på outletapoteket til store rabatter i stedet for, at de bliver kasseret.” 

”Vores kerneområde er jo medicin og mange af vores aktiviteter udspringer derfra. Man kan få en gratis medicinsamtale, hvis man er startet med en ny medicin, eller hvis man oplever, at der en medicin, man har problemer med. Så kan man få en samtale med vores farmaceut. Hvis man mangler en recept på ens medicin, som blodtryksmedicin og visse diabetesmidler og p-piller, er det muligt i forhold til en ny lovændring at apotekets farmaceut genordinerer bestemte lægemidler. Derfor behøver man ikke at løbe tør for medicin. Det er muligt at gøre det én gang mellem hvert lægebesøg, og det tager i den grad belastningen fra vagtlægerne, da de ikke behøver bruge tid på det. Det er tilladt på alle apoteker, og det tilbyder vi naturligvis også på Nordhavn Apotek. Vi har også et vaccinationsrum, så vi kan tilbyde influenzavaccination, når det bliver muligt til efteråret. Som noget nyt kan vi også tilbyde rejsevaccination, så man både kan købe rejsevaccination og blive vaccinereret hos os, da vi samarbejder med en læge.” 

Og hvis du skal formulere jeres fokus i forhold til kunderne? 
”Vi fokuserer skarpt på kvalitet, bæredygtighed og den gode kunde-oplevelse. Vi giver kvalificerede råd og vejledning omkring medicin og sundhed. Jeg er sikker på, forbrugerne gerne vil have et sted, hvor de kan få kvalificeret vejledning omkring disse ting, og et sted, hvor man ikke er farvet af, at skulle sælge bestemte ting. Vi har desuden en højtilgængelighed, der skaber et godt flow. 


Nordhavn Apotek · Århusgade 134 A st. · Nordhavn · tlf. 42 90 32 32 www.nordhavnapotek.dk · Nordhavn@apoteket.dk 

Related Articles