Plant København har slået rødder i Nordhavn

Af Susanne

Lige der på hjørnet af Bilboagade og Århusgade finder du en skøn plantebutik med grønt fra gulv til loft. Navnet er Plant København, og bag de mange spændende grønne vækster står Maja Samsø Bastian, Gro Samsø Lanthén og Cecilie Krawack. Tre barndomsveninder med en mission.

At det netop var i Nordhavn, at endnu en aflægger af Plant København skulle ligge, var ikke et tilfælde. Det fortæller Cecilie: ”Vi havde allerede en butik i Jægersborggade på Nørrebro, men i forbindelse med opførelsen af det nye Nordhavn, opstod muligheden for endnu en forretning. Nordhavn er bygget med et stærkt bæredygtigt fokus, som falder godt i tråd med vores visioner i Plant København, så vi var slet ikke i tvivl om, at det var et rigtig fint match.” Dermed blev Plant København en af de første butikker der slog dørene op i den nye københavnske bydel. Og lige som i butikken, i Jægersborggade, er omdrejningspunktet indendørs planter med rødder. 

”Vi er meget miljøbevidste og sælger derfor ikke afskårne blomster. Dels fordi de dør hurtigt, men også fordi netop afskårne blomster kan være en enorm miljøbelastning. Det er derfor vores mision, at alt hos os skal have rødder og kunne holde sig i mange år,” forklarer Cecilie. 

Fra mini sukkulenter til kæmpe træer
I den hyggelige butik på hjørnet finder du alt til den moderne planteindretning. Lige fra mini sukkulenter og skovbundsbregner til eksotiske kaktusser og kæmpe træer. Til priser fra 35 kroner til flere tusinde. Og fordelen ved mange af disse grønne planter er, at de er nemme at passe. Så hører man til dem med knap så grønne fingre, kan man trygt lægge vejen forbi Plant København. Og ellers er der råd for det: ”Et af de områder hvor vi adskiller os fra andre blomsterhandlere og havemarkeder er den personlige vejledning. Vi lytter altid til kundernes ønsker – måske er de på udkig efter grønt til et sydvendt køkken eller en større plante til en højloftet stue. Og vi hjælper også meget gerne med at plante om i de krukker kunderne ønsker,” siger Cecile og fortsætter: ”Mange af vores kunder køber ikke bare en plante eller et træ. De køber et design, som er en lige så stor del af indretningen som sofaen og spisebordet. Derfor har vi også – ud over planter – et stort udvalg af plantetilbehør. Fra bøger og billige potter til jord, terrarier og smukke krukker fra lokale keramikere,”
slutter Cecilie. 


Plant København · Århusgade 132 · København Ø · Tlf. 23 41 59 18 · www.plantkbh.dk

Related Articles