Fokus på økologi, gastronomi og madspild

Af Susanne

Netto på Helsinkigade tæt på Århusgade og Sandkajen er efterhånden en af veteranerne i Århusgadekvarteret. De har ligget der i tre år og er blevet et fast indkøbssted for mange Nordhavnsbeboere og områdets mange gæster. Her kan de blandt andet få økologiske varer til overkommelige priser, gastronomiske oplevelser fra Løgismose og være med til at bekæmpe madspild gennem ’Too Good To Go’-appen.

Danmarks største discountkæde er kendt for sit store udvalg af blandt andet frugt og grønt og økologiske varer, og Netto Nordhavn er bestemt ingen undtagelse. ”Vi satser meget på frisk frugt og grønt og får nye friske varer hver eneste dag. I Netto har vi vores egen økologiske serie ’ØGO’, som er et stort brand inden for næsten alle varegrupper. Hos os mener vi, at alle skal have råd til økologi. Derfor er vi Danmark største leverandør af økologiske varer, og derfor har “ØGO” serien et stort udvalg af økologiske varer til alle dagens måltider,” siger distriktschef Anette Hjorth fra Netto.

Gastronomi fra Løgismose på hylderne
I forhold til de mennesker, der bor og arbejder i Nordhavn, fremhæver Anette Hjorth high end mærket Løgismose, der som noget helt unikt for Netto føres i alle deres butikker. Den danske gastronomivirksomhed, der blev grundlagt af ægteparret Lene og Sven Grønlykke i 1965, er bredt anerkendt for at have spillet en afgørende rolle i udviklingen af dansk madkultur igennem en menneskealder. Alle deres fødevarer er håndplukket, og intet er overladt til tilfældighederne. Principperne for virksomheden er smag, holdning og håndværk – maden skal smage godt, produkterne skal være de bedste i deres kategori, og det gode håndværk er hele fundamentet. Alt dette kan man nyde i Netto Nordhavn, der blandt andet har færdigretter, mel, pålæg, chokolade, oste, syltede grøntsager og vine fra Løgismose på hylderne.

Too good to go
Netto Nordhavn er for nylig gået i samarbejde med appen ’Too good to go’ for at minimere madspild. Derfor har de hver dag nogle poser gennem Too Good To Go til salg, så folk kan være med til at mindske madspild, mens de
får god mad og støtter deres lokale Netto butik. ”Sam-tidig mindsker vi vores spild og bidrager dermed til en grønnere planet. Det er for eksempel varer, som ikke er helt perfekte, men som vi i stedet for at smide ud sælger gennem Too Good To Go til en stærk nedsat pris. Netto har også iværksat en række initiativer, så vi kan finde løsninger på udfordringerne i forbindelse med brugen af plastik,” fortæller Anette Hjorth.

Udover disse spændene tiltag har Netto Nordhavn Selvfølgelig de sædvan-lige kvalitetsvarer fra kæden på hylderne til de lavest mulige priser. At Netto Nordhavn har Havnebadet og BigBio lige udenfor døren, betyder, at de altid har en lang række drikkevarer på køl, og at de har et stort udvalg af slik-spotvarer. Hver uge krydrer de deres faste sortiment med en række spændende spotvarer – fra mad til legetøj, tøj og møbler. Men husk, at spotvarer kun findes i begrænsede mængder. De er tilgængelige, så længe lager haves, så ’først til mølle’ får først spotvarer!

Erfaren butikschef
Netto Nordhavn har en meget erfaren butikschef i form af Kim Hasbo, der har arbejdet i discountkæden i 15 år. Han har tidligere været selvstændig, bor selv på Østerbro og kender området og menneskerne særdeles godt. ”Nordhavn er et skønt område, og hver eneste dag er det en fornøjelse at gå på arbejde herude. Der sker virkelig meget i området, der kommer hele tiden nye byggerier og beboere til, hvilket giver kvarteret en masse spændende dynamik,” siger Kim Hasbo.


Netto Nordhavn Helsinkigade 24 · Tlf. 87 78 78 11 · www.netto.dk

Related Articles