Lidl indtager Nordhavn

Af Susanne

Torsdag den 25. juni tog Nordhavn endnu et vigtigt skridt mod at blive en ’rigtig’ bydel. Her åbnede dagligvarebutikken Lidl nemlig dørene for publikum på den eksklusive adresse Göteborg Plads lige under de to fascinerede paddehattesiloer, Portland Towers, og den nye luksusbiograf BigBio.

Det er lidt af en drøm for Lidl at kunne åbne en butik i Nordhavn og på Østerbro, forklarer senior projektudvikler Diana Kristiansen: ”Nordhavn
og Århusgade-kvarteret er et skønt område, der både er unikt og eksklusivt. Vi er meget stolte over at kunne åbne en butik i et område, som er et af de mest spændende udviklingsområder i Europa. Vi har arbejdet på butikken siden 2017 og har undervejs haft et fremragende samarbejde med By og Havn, Nrep og BRIQ, som har været med indover i forhold til design og indretning.”

Den nye Lidl-butik er på visse områder anderledes end de mere end 129 andre danske Lidl-butikker i dagligvarekæden, der i alt opererer i 32 lande. Varesortimentet er i udgangspunkt det samme, men dele af designet og indretningen er nyt i Lidl-sammenhæng, påpeger Diana Kristiansen. ”Butikken er en stor, flot åben butik med højt til loftet og store vinduer ud mod Hamborg Plads og Göteborg Plads samt Sandkaj. Derfor har vi, hvilket er sjældent, valgt at placere to indgange. Hovedindgangen ligger ud mod Hamborg Plads men af hensyn til de mange kunder, vi forventer kommer fra Sandkaj, har vi også en indgang på Göteborg Plads. Her får vi store kølediske med kolde drikke til de tørstige. Som altid er der god plads i butikken til kunderne med brede gange, og som altid har butikken et stort udvalg af frisk frugt og grønt, kød, økologi, internationale delikatesser samt lækre måltider.”

Designet butik med nyt koncept
Det er da også en rigtig rar oplevelse at træde ind i butikken. De lyse og højloftede lokaler er overalt beklædt med lyst egetræ, hvilket giver lokalet et varmt, nordisk udtryk, der spiller perfekt sammen med meget af det nye byggeri på Nordhavn. Som for eksempel Sandkajs 400 meter lange promenade, der er udført i egetræ. ”Det er også nyt for Lidl, at man inde i butikken møder nogle unikke miljøer, som for eksempel en frugt- og grøntafdeling, der sammen med convenience-varerne udgør et samlet område. Vores friske kødvarer omkranses af vinafdelingen, og sådan er der små universer rundt omkring i butikken. Vi har også en stor bake-off afdeling, hvor vi flere gange om dagen bager friskt brød,” siger Diana Kristiansen.

Lidl har desuden fået produceret store, flotte logoskilte i et materiale, som afspejles i facaden. ”Vi har forsøgt at tilpasse os områdets bygninger og design. Jeg tror, at vi kommer til at overraske herude. Vi mødes ind imellem af fordomme, men når først kunderne kommer ind og handler i vores butikker med kvalitetsvarer, brede gange og lyst interiør, har vi en meget høj kundetilfredshed. Vi har mange danske varer og satser stærkt på økologi. Når folk opdager det, bliver de rigtigt glade for at handle hos os. Det sker forhåbentlig også her. Jeg tror, vi kan bidrage meget herude,” understreger Diana Kristiansen.

Tvivlede ikke ét sekund
Phillip Matthews bliver butikschef for den nye Lidl-butik. Han kan næsten ikke vente til, at butikken åbner, og da han blev spurgt, om han ville være butikschef i Nordhavn, tvivlede han ikke ét sekund. ”Jeg er glad for at være butikschef og har nydt min tid i mine tidligere butikker, men Nordhavn er bare et helt suverænt område. Jeg bor selv i byen, kommer her tit og værdsætter det liv og den stemning, der hersker herude. Nordhavn har et andet kundeklientel end andre steder i København, og jeg ser frem til sommerens store rykind af besøgende. Vi håber, at en masse kunder fra hele Østerbro lægger vejen forbi, da vi er den første Lidl-butik i området,” siger han.

På grund af coronakrisen kan Lidl Nordhavn ikke indbyde til grand opening med smagsprøver, så i stedet laver de velkomstpakker til naboerne, hvor de får en pakke chokolade og en rabatkupon til deres første køb.

”Området udvikler sig kraftigt i de kommende år, derfor vil vi også gerne se tingene an, inden vi kommer med en udmelding om, hvordan butikken skal udvikle sig. Ting, der ikke kan lade sig gøre i dag, kan måske finde sted om nogle år. Men butikken er den første af sin art rent designmæssigt, og hvis det fungerer godt, kan det måske på sigt blive implementeret i vores andre butikker,” siger Diana Kristiansen.

LIDL NORDHAVN

● Åbningsdag: 25. juni kl.08.00.
● Åben: mandag-søndag kl. 8-22.
● Butikschef: Phillip Matthews.
● 1200 m2, heraf 865 m2 i salgsareal.
● ISO 50001-certificeret med LED-belysning i hele salgsarealet og med intelligent bygningsstyring.
● I 2020 vil Lidl neutralisere sin udledning af CO2 på forbrug af energi og egne aktiviteter. Al CO2-udledning fra både varme-
og elforbrug i hele organisationen samt firmabiler vil dermed blive kompenseret.
● Siden april 2019 har Lidl samarbejdet med Too Good To Go om at bekæmpe madspild i alle sine butikker.
● I 2025 forpligter Lidl sig til at mindske det overordnede forbrug af plastikemballage med 20 %, at udskifte 100 % af plastikemballagen med mere miljørigtige og genanvendelige materialer, samt at erstatte alle nuværende frugt og grønt-poser med mere miljørigtige alternativer.

Lidl Danmark
● 29. september 2005 åbnede Lidl de første 13 danske butikker og har i dag
130 dagligvarebutikker og mere end 3.000 medarbejdere i Danmark.
● Lidl er repræsenteret i 32 lande rundt om i verden og driver i øjeblikket omkring 10.800 butikker og mere end 160 distributionscentre i 31 lande verden over.


LIDL NORDHAVN · KBH Nordhavn · Göteborg Plads 16

Related Articles