Bageriets hjerte i Nordhavn

Af Susanne

Andersen & Maillard på Gøteborg Plads 19 er et bageri, der laver klassisk bagværk af allerhøjeste kvalitet med en chefbager, der for nylig vandt medalje ved VM. Samtidig rister de deres egen lækre kaffe.

Der er sket meget på bagerfronten i København de seneste år med bagere, som laver lækkert luksusbrød og fristende croissanter, der smager himmelsk. Vi er ganske enkelt vilde med brød og står gerne i kø for at få fingre i den helt rigtige brødkrumme eller croissantbid. Og hvis man så oven i købet kan skylle det hele ned med en kop kaffe, der laves med stor omhu og ekspertise, er oplevelsen fuldendt. Et sådan sted er Andersen & Maillard på Göteborg Plads i Nordhavn. De rykkede ind lige under de to store runde siloer for godt ét år siden med et bageri, hvor man kan få sig en herlig kop kaffe. 

Råt og direkte
Når man træder ind for at købe noget brød, er det som at træde direkte ind i bageriets hjerte. Her kan man se de dygtige bagere udfolde sig råt og direkte, hvilket giver en god fornemmelse af, hvad Andersen & Maillard handler om; Det gode håndværk og de stolte bagertraditioner fortolket på en lækker og gourmetagtig måde. Det er gode gamle klassikere udført på allerhøjeste niveau og med gode råvarer.   

Andersen & Maillard startede egentlig ude på Nørrebro for 2,5 år siden med et kafferisteri og bageri ud i ét, men som tiden gik voksede de ud af lokalerne. Visionen var fra starten at skabe en god kaffebar, hvor man samtidig kunne få noget rigtigt godt bagværk. ”Mange af de gode kaffebarer i København havde noget rigtig lækkert kaffe, men når man så skulle have noget til kaffen, var der ikke så meget andet end en bakeoff-croissant. Derfor ønskede vi at skabe den gode kaffebar med noget lige så lækkert bagværk. Det var heldigvis en stor succes, og for ét år siden besluttede vi så at åbne bageriet i Nordhavn,” fortæller Asger Hansen, der er chefbager i Andersen & Maillard.  

Det gode håndværk
Andersen & Maillard på Nørrebro, er butikken i Nordhavn altså et bageri, men hvor man stadig kan få sig en rigtig god kop kaffe. Ligesom mange kafferisterier ikke går op i bagværket, er her også mange bagere, der ikke går væsentligt op i kaffen, men det adskiller Nordhavns butikken sig altså markant. ”Alt er lavet i hånden fra bunden og det meste af det vi laver,  er med økologiske og lokale råvarer. Der er ikke kemi og tilsætningsstoffer i noget af det, vi producerer her. Råvarerne er kun de allerbedste, men priserne er stadig på niveau med en almindelig bager” siger Asger Hansen.

Bronzemedalje ved VM for 1. gang
Der er stor passion for alt, hvad bagerteamet laver. Asger Hansen var med på det danske bagerlandshold, som vandt bronzemedalje ved VM i Frankrig i januar. Det er hele 12 år siden, Danmark sidst kvalificerede sig til VM og første gang nogensinde, at Danmark vinder medalje ved VM. ”Turneringen er bageriets svar på Bocuse d’Or, og med den forøgede interesse for bagerier, er der stor fokus på verdensmesterskabet i Frankrig. Så jeg er da stolt over, at vi vinder medalje ved VM,” slutter Asger Hansen.  


Andersen & Maillard · Gøteborg Plads 19 ·  Nordhavn · Tlf. 42 68 21 50

Related Articles