Velkommen hjem

Af Susanne

2.441.226 danskere bor i dag til leje ifølge Danmarks Statistik. Det er 35.000 flere end sidste år – og en af årsagerne til denne udvikling er et stigende ønske om at bo mere ”uforpligtende”  med mulighed for hurtigere at kunne tilpasse sin boligsituation til et liv hvor man bliver kærester, single, kærester igen, gift, forældre, skilt og pensionist.

En anden årsag skal findes i, at mange af de boliger der opføres i netop disse år er lejeboliger, så udvalget er i høj grad vokset både når det gælder beliggenhed, boligstørrelse og pris. Og et af de boligselskaber man kan støde på, hvis man hører til – eller ønsker at høre til – den voksende andel af boligejere i Danmark er Balder. En relativt ny spiller med blot et par år på det danske boligmarked, men med solide rødder, der strækker sig hele 14 år tilbage til vores svenske broderfolk og med mere end 1.200 ejendomme fordelt over Sverige, Norge, Finland, Tyskland, England og så naturligvis Danmark. 

Balder bygger hjem 

Hos Balder bygger, udvikler og administrerer man ejendomme. Men det er ikke blot ejendomme med 4 vægge og egen indgang. Som lejer hos Balder får man nemlig ikke bare en bolig og et sted at være – man får et hjem i et attraktivt nabolag, hvor der er plads til at være. Fordi et hjem er meget mere end blot en bolig. Det et sted, hvor man trives. Ude såvel som inde. Hvor man lever – og hvor der er plads til at gøre det. Det siger Christina Holberg Fenger, ejendomschef hos Balder: 

“ Vi gør os altid umage med at udvælge de helt rigtige lokationer – uanset om det drejer sig om at overtage allerede eksisterende bygninger eller vi skal bygge nye ejendomme helt fra grunden. Netop fordi vi mener, at en bolig ikke kun er et spørgsmål om tag over hovedet, men i lige så høj grad drejer sig om at få opfyldt en række andre behov end et sted at bo. Derfor er alle vores ejendomme også placeret i nøje udvalgte og gennemtænkte områder, hvor vi kan være sikre på, at hverdagen fungerer for vores lejere. Både i forhold til offentlig transport, indkøb, kultur og rekreative områder. Og aldrig langt fra storbyens puls. ” 

Med lejerne i centrum

Der er således ingen tvivl om, at lejerne er i centrum hos Balder. Det gælder lige fra første spadestik til nye lejere flytter ind i en af Balders mange lejeboliger. Fra en bliver til to, og to bliver til en hel familie og har behov for at finde nye og større bolig, hvilket også lader sig gøre indenfor Balders brede udvalg af lejeboliger. Og her adskiller Balder sig markant fra mange af sine konkurrenter på lejemarkedet, fortæller Christina Holberg Fenger videre: 

“Hos Balder er vi altid i løbende dialog med lejerne i vores ejendomme. For kun på den måde kan vi hele tiden være på forkant og forbedre os. Det kan være mangel på legepladser, et ønske om flere fælles aktiviteter, en bedre infrastruktur eller måske bare en god bager, hvor man kan hente søndagens morgenbrød. Alt sammen noget, der kan gøre, at man føler sig endnu mere hjemme, og her er vi klar til at strække os langt, for at opfylde både små og store forespørgsler.”

Kan vi gøre det bedre? 

Der er således ingen tvivl om, at man hos Balder ikke er blege for at udfordre og re-tænke lejemarkedet som de fleste kender det – for måske kan det gøres på en anden og bedre måde? Derfor bestræber man sig også på i stigende grad, at bygge både bæredygtigt og energivenligt: 

“ Ud over at have etableret kildesortering har vi også installeret lavenergiruder og A+ hvidevarer som minimum i flere af vores nybyggerier, så vi bruger ressourcerne med større fornuft” fortæller Christina Holberg Fenger og fortsætter: Senest har vi indviet 1.300 kvm fælles tagterrasse i Fælledkanten på Amager, hvor der er etableret tre væksthuse til både afslapning og arrangementer og med mulighed for at dyrke sine egne grøntsager og krydderurter.” 

I dag ejer og administrerer Balder 1.900 lejeboliger i København og man finder dem både på Havneholmen, ved Amager Strand, i Ørestad og på Østerbro – godt gemt i en lille oase bag Øster Fælled Torv. Men man er allerede i fuld gang med at sprede sig lidt ud over Københavns bygrænse, og indenfor det næste års tid vil der komme nye ejendomme til i både Hillerød, Hedehusene og Høje Taastrup. 


Balder Udlejning · Vesterbrogade 1 E · 1620 København V · Tlf. 80 10 11 51 · www.balder.dk

Related Articles