Elevator løfter ejendommens værdi

Af Susanne

Mange mennesker, som bor i ældre ejendomme i København, vil gerne gøre deres ældrelejligheder moderne og smarte med en elevator til at transportere dem til og fra de højeste etager – uden at charmen ved den gamle ejendom ødelægges. 

Den enkle løsning er at sætte en elevator ind på bagtrappen eller på yder-siden af bagtrappen. Hermed bevarer man gamle, herskabelige stil i vid udstrækning og får alle fordele ved en elevator. ’Det er da dyrt’, vil mange måske sige, men rent faktisk giver en elevator i en ældre ejendom en reel værdistigning for ejendommen, fortæller ejendomsmægler Michael Kron-borg Holst og medindehaver af Estate Østerbro aps på Østerbrogade 45. 

Han har for nylig været forbi en ejendom på Livjægergade for at vurdere, hvad den er værd, inden der bliver opsat elevatorer i bagtrappen. Elevatoren installeres af Altan.dk, der har stor erfaring med at opføre altaner og elevatorer i eksisterende ejendomme og dermed er med til at skabe lys og nemmere tilgængelighed. Og som også er med til at ens ejendom bliver mere værd, når der installeres en elevator. 

Stigning på en halv til en hel million kr. 

”Det er selvfølgelig mest markant for lejlighederne på de øverste etager og for de større lejligheder – jeg taler helt generelt her og ikke specifikt om Livjægergade. Hvis en ejendomsforening tager bagtrappen ud og sætter en elevator ind i stedet, vil den typiske værdistigning for etagerne være på en halv til en hel million,” fortæller Michael Kronborg Holst og uddyber: 

”Vi oplever, at især mange midaldrende kunder ønsker at sælge villaen og flytte ind til Østerbro, men at de er lidt bange for at købe sig ind på en 4. sal, hvis der ikke er en elevator. 

Folk frygter, at de kan få problemer med bentøjet og vil have svært ved at gå op og ned af trapperne. Samtidigt er det ikke alle købere som f.eks. ønsker at bo i det moderne og maritime Nordhavn, men som mere efterspørger de hyggelige dyder i de gamle herskabslejligheder, her er de villige til at betale en ekstra pris for, at der er en elevator i ejendommen. Men en elevator kan også være en befrielse for børnefamilierne, som kommer hjem med trætte børn og indkøbsposer under armene. Så alle kan profitere af en elevator,” fortæller Michael Kronborg Holst.   

Nemmere at sælge

Ud over at en elevator gør noget for prisen, bliver ens bolig også meget nemmere at sælge, hvis det bliver aktuelt, fortæller Michael Kronborg Holst: ”Når folk er ude for at se på lejligheder, har mange en liste med 10 punkter, hvor man i den perfekte verden kan sætte hak ved alle punkterne. Ligger lejligheden på 3. sal eller derover, så er to af punkterne altid en elevator og en altan. Det er især i de ejerforeninger, hvor lejlighedernes størrelse starter ved 120-130 m2, at en elevator virkelig giver mening. Så er man også oppe i nogle priser, hvor man  kan bære udgiften ved at etablere en elevator i ejendommen kontra værdistigningen.”  

Det er også værd at bemærke, at hvis man etablerer en elevator i ejendommen, får man også en sikrere brandexit. Når man bygger en elevator ind på bagtrappen, er der krav om, at der skal etableres sprinkleranlæg på fortrappen. Mange får også lavet branddøre, så man hæver sikkerhedsniveauet i ejendommen på en nutidig og effektiv måde. 

Estate Østerbro APS omfatter tre ejendomsmæglerbutikker på henholdsvis Østerbro, Hellerup og Frederiksberg. 

Se mere om hvordan din ejendom kan få installeret en elevator i ejendommen på www.altan.dk


altan.dk · Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V ·  Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18 

Related Articles