Tegnestuen Odsherred hjælper med dine boligdrømme

Af Susanne

Hvis du går med byggeplaner og har en masse gode idéer og tanker, som er svære at visualisere, bør du besøge Tegnestuen Odsherred og få professionel vejledning af deres erfarne fagfolk.

Tegnestuen Odsherred i Nykøbing Sjælland laver tegninger og designforslag til om- og tilbygninger af sommerhuse, nye sommerhuse, store renove-ringer, mindre boligprojekter m.m. De operer især i Odsherred, men er begyndt at være aktive andre steder, da mange af sommerhusejerne fra området har fast bopæl andre steder i landet. ”Vi prøver på bedste vis at dirigere vores kunder gennem de forskellige faser af byggeprojekter uanset opgavens karakter. Det er grundlæggende vores mission som tegnestue,” siger Michael Jensen, indehaver af Tegnestuen Odsherred. Han er uddannet teknisk tegner med stor erfaring og har derudover en arkitekt og en bygningskonstruktør ansat, så tegnestuen er rigtig godt dækket med alle de nødvendige kompetencer ift. et byggeprojekt. ”Det er kompetencer, som er nødvendige i dag, da der store krav til husbyggeri i al almindelighed,” pointerer Michael. Vigtig rådgivning inden opgaven starter Det er en stor beslutning at gå i gang med f.eks. en om- eller tilbygning af et sommerhus. Derfor er der en hel pallette af ting, man bør overveje, inden man kaster sig ud i projektet.

Her kan tegnestuen Odsherred hjælpe med at rådgive og vejlede. Når en kunde præsenterer sin ide, kigger Michael eksempelvis på, hvilken slags hus, projektet omfatter, hvordan man får noget værdi ud af byggeriet, og hvordan huset bedst bevarer sin værdi.

”Det handler ofte om, at vi rent arkitektonisk enten prøver at bevare nogle af de linjer og former, der er i huset, eller tilpasser det med en tilbygning, som samlet set løfter husets værdi. Vi ser desværre ofte, at mange har en tilbygning, som måske er flot i sig selv, men som ikke tilfører huset noget værdi. Det er jo ærgerligt, at mængden af mulige købere er begrænset, hvis man en dag ønsker at sælge sit hus. Så en god tilbygning, der giver huset værdi, er også en måde at tænke økonomisk på,” siger Michael.

Tænke over indretning af hus
Andre forhold, man bør tænke over, er indretningen af huset. Her skal man f.eks. se på, hvordan man kommer fra det ene rum til det andet. Indretningen bør desuden passe til grunden. Desuden bør man tage hensyn til, hvor nord og syd er i forhold til de ønsker, man har. Samt placering af huset på grunden, hvis det er et nyt hus. ”Vi går eksempelvis meget op i, at man får glæde af hele grunden, så der ikke er nogle mørke hjørner. Her rådgiver vi, så alle får en løsning, de er tilfredse med både på den korte og den lange bane, hvilket naturligvis gælder alle aspekter af vores arbejde.”

Man bør også altid tænke over, om ens idéer er realistiske. Som f.eks. at tage det eksisterende hus med i betragtningerne. Når man bygger nyt i forbindelse med et gammelt familiesommerhus, er det vigtigt, at man tænker på helheden og ikke kun tilbygningen. ”Det er måske ikke optimalt, hvis man har en ny tilbygning, der er supergodt isoleret samtidig med, at den gamle del af sommerhuset slet ikke er isoleret. Det er centralt, at man forsøger at tænke tingene sammen. Så kan man pille det fra hinanden undervejs i samtalen om, hvilken løsning, der er bedst. Vi er ikke sat i verden for at rive noget ned, vi er her for at se muligheder. Mange ældre bygninger har nogle værdier, som det er værd at bevare,” påpeger Michael.

Ser tegninger sammen på storskærm
Når man har kontaktet Tegnestuen Odsherred og de skal stå for byggeprojektet, indleder de processen med et formøde på 1-2 timers varighed på byggeadressen. Ifølge Michael er en god dialog med kunden afgørende for et godt samarbejde. Ud fra mødet og det foreliggende materiale fremsender tegnestuen et konkret tilbud på opgaven. Derefter kan det vedtagne byggeforslag videreformidles til en entreprenør og siden til kommunen som en byggeansøgning, hvis det er nødvendigt. ”Mange kunder har undervejs været på besøg på vores kontor, hvor vi sammen ser og retter på vores fælles projekt/tegninger på en storskærm. På den måde er kunden dybt inde i projektet. Det er min erfaring, at det gavner processen meget. Kunden forstår proportionerne bedre og kan nemmere følge med. Derfor kan vi mange gange slutte en byggesag på den måde, hvilket jeg synes, er en af vores helt store styrker. Selv om corona gjorde den nære kontakt lidt mere besværlig, er det noget, vores kunder er rigtig glade for,” siger Michael.

Så hvis man gerne vil gøre brug af Tegnestuen Odsherreds mange års erfaring som tegnestue, deres store lokalkendskab, deres nærvær og kontakt med en masse dygtige håndværkere, kan man gå ind på www.nydantegnestue.dk eller ringe på 71 74 71 17.


Tegnestuen Odsherred
Rørvigvej 221 · 4500 Nykøbing Sj. · Tlf. 71 74 71 17 · www.nydantegnestue.dk

Related Articles