Sommer og saltvand

Af Susanne

Is på Østerbro
Når man har været ved eller på vandet, kan man godt blive lidt lækkersulten. Her i familien har vi en evig battle om, hvor vi skal købe is. Min yngste datter sværger til Østerberg Ice Cream på Rosenvængets Allé, mens jeg har et svagt punkt for de finurlige italienske ispinde hos Olufs Is på Olufsvej. Som noget nyt er vi dette forår snublet over Moo Moo på Nordhavns Göteborg Plads, som sælger plantebaseret is – og hvem kan stå for en isbar, der både har alle ens yndlingssmage (saltkaramel, mums!) og noget så tillokkende for børn og barnlige sjæle som en farverig variant med navnet unicorn.


Med pagajen i vandet
I min fritid bruger jeg mange timer i Roforeningen Kvik, hvor jeg har været medlem de seneste fem år. Her er søde mennesker, festlige arrangementer og ikke mindst en hel masse roning uanset om du foretrækker at ro med åre eller pagaj. Kvik ligger side om side med andre roklubber, sejlklubber og tæt på Svanemøllen Strand og således lidt af et smørhul, hvis man kan lide vand og vandsport. Men selvom du ikke er medlem af en roklub, byder København på masser af muligheder for at komme på vandet, og ved såvel Amager Strand som i Københavns Havn findes der flere muligheder for at leje en kajak, deltage i kajakkurser og tage på guidede ture. Hos Kayak Republic kan du oven i købet – kvit og frit – låne en GreenKayak i to timer mod at du samler skrald undervejs.

Historiens vingesus på Kastellet
Kastellet er mit absolutte go to hvad enten det er en pause fra arbejdet eller en længere gåtur med kaffe og venner. Efter nogle år med skybrudssikring er der nu igen adgang fra ”min” side gennem Norgesporten ind til et af Nordeuropas fineste og bedst bevarede fæstningsværker, der strækker sig som en historisk tidslomme med sine rødkalkede bygninger og de brostensbelagte gader, som også byder på arrangementer, museer og Monumentet. En tur på de høje volde omkring Kastellet giver den smukkeste udsigt over vandet, byen og dens vartegn og hvis det blæser, kan du være forvisset om, at du har røde kinder og vildt hår, når du vender næsen hjemad.


Surfferie i Cold Hawaii
Aloha! Sidste sommer var mine døtre og jeg på ferie i Klitmøller ved det brusende Vesterhav. Vi havde på forhånd besluttet, at vi ville leje SUP (Stand Up Paddle) hos Westwind Surfshop, som sørgede for alt det praktiske med udstyr, våddragter og sågar en udendørsbruser efter at være kommet på land igen. Nemt for nybegyndere som os. Det viste sig dog hurtigt, at vi var mere grebet af surf end af at padle roligt afsted på vores SUP, så på vores ret store boards havde vi en fest med at forsøge at fange bølgerne og surfe ind mod land. Derfor vil jeg gerne tilbage for at lære at surfe med det rigtige udstyr. Der er flere steder i området omkring Cold Hawaii, hvor man kan kombinere sin feriehygge med enten få timers undervisning eller hele kursusforløb bestående af flere dages undervisning og træning. Det kan da kun blive en sjov ferie for hele familien.


Frokost og hygge på vandet
I stedet for udelukkende at betragte Københavns havneløb og et glimt af kanalerne fra Kastellets volde, vil jeg foreslå, at du på en lun sommerdag pakker en madkurv, tager en flok venner under armen og lejer en båd hos eksempelvis GoBoat eller FriendShips i et par timer. Her behøver du ikke være en vandhund for at være tæt på vandet og du får oven i købet et kort over ruter i havneløb og kanaler. Et lille tip baseret på egne erfaringer: Hvis I alle sammen placerer jer bagest i båden fordi det er hyggeligt også at snakke og skåle med den, der styrer, får bagvægten hastigheden til at dale fra ”langsom” til ”sneglefart” – og så kan det være svært at nå tilbage til udlejningsstedet til aftalt tid

Som journalist og forfatter skriver jeg artikler til magasiner samt bøger til virksomheder og organisationer, der har jubilæum, ejerskifte eller generationsskifte. Derudover hygger jeg mig med at skrive på min egen roman. Jeg sidder med andre ord ofte med næsen helt nede i tastaturet og nørder med sætninger, vendinger og genstridige formuleringer. Så selvom jeg drømmer om at bo i et lille hus med en hvidmalet veranda lige ud til strandkanten, er jeg lykkelig for at bo i en del af Østerbro, hvor jeg på få minutter kan stå ude ved vandet og få lys og luft til hjernen. Jeg er nemlig ret begejstret for vand og vidder. Her er derfor nogle af mine favoritter til en sommer med ”sol, blæst, sand og vand”, som John Mogensen ville udtrykke det.
Karen Læsøe Fink

Related Articles