Tegnestuen Odsherred hjælper med dine boligdrømme

Af Susanne

Hvis du går med byggeplaner og har en masse gode idéer og tanker, som er svære at visualisere, bør du besøge Tegnestuen Odsherred og få professionel vejledning af deres erfarne fagfolk.

Tegnestuen Odsherred i Nykøbing Sjælland laver tegninger og designforslag til om- og tilbygninger af sommerhuse, nye sommerhuse, store renoveringer, mindre boligprojekter m.m. De opererer især i Odsherred, men er også aktive andre steder, da mange af sommerhusejerne fra området har fast
bopæl andre steder i landet. 


“Vi prøver på bedste vis at dirigere vores kunder gennem de forskellige byggeprojekter uanset opgavens karakter.
Det er grundlæggende vores mission som tegnestue,” siger Michael Jensen, indehaver af Tegnestuen Odsherred. Han er uddannet teknisk tegner med stor erfaring og har derudover en arkitekt og en bygningskonstruktør ansat, så tegnestuen er rgodt dækket med alle de nødvendige kompetencer ift. et byggeprojekt. “Det er kompetencer, som er nødvendige i dag, da der store krav til husbyggeri i al almindelighed,” pointerer Michael. 

Vigtig rådgivning inden opgaven starter

Det er en stor beslutning at gå i gang med f.eks. en om- eller tilbygning af et sommerhus. Derfor er der en hel palette af ting, man bør overveje, inden man kaster sig ud i projektet. Her kan Tegnestuen Odsherred hjælpe med at rådgive og vejlede. Når en kunde præsenterer sin ide, ser Michael eksempelvis på, hvilket slags hus projektet omfatter, hvor-
dan man får noget værdi ud af byggeriet, og hvordan huset bedst bevarer sin værdi. “Det handler ofte om, at vi rent arkitektonisk enten prøver at bevare nogle af de linjer og former, der er i huset, eller tilpasser det med en tilbygning, som samlet set løfter husets værdi. Vi ser desværre ofte, at mange har en tilbygning, som måske er flot i sig selv, men som ikke tilfører huset noget værdi. Det er jo ærgerligt, at mængden af mulige købere er begrænset, hvis man en dag ønsker at sælge sit hus. Så en god tilbygning, der giver huset værdi, er også en måde at tænke økonomisk på,” siger Michael. Ifølge Michael er en god dialog med kunden afgørende for et godt samarbejde. Derfor tager tegnestuen et formøde med kunden i et byggeprojekt på 1-2 timer. Det udmønter sig i et tilbud, som, hvis det accepteres, kan videreformidles til entreprenør og kommunen. “Det er min erfaring, at det gavner processen meget, hvis kunderne har været inde over tegningerne i processen. De forstår proportionerne bedre og kan nemmere følge med,” siger Michael. 

Hjælper med at lovliggøre sommerhus

Mange sommerhuse bliver bygget eller får en tilbygning uden tilladelse. Når huset engang skal sælges, kan sommerhusejeren stå med et problem i den forbindelse. Her kan Tegnestuen Odsherred og Michael hjælpe med at få lovliggjort sommerhuset. 

“Hvis man starter med at kigge på ejendommens BBR-registrering, kan man se, hvilken ejendom der er registreret på ens matrikel. Hvis der står noget, som ikke er lovligt opført, er det en rigtig god ide at få det lovliggjort, især hvis man går i salgstanker. Jeg kan hjælpe med at få lovliggjort ejendommen,” fortæller Michael, der starter med at se på, hvad der ligger i kommunens arkiv, da det er det første, kommunen kigger på, når de modtager noget fra tegnestuen. “Det handler om at være på forkant. Når jeg har set kommunens registrering, forsøger jeg at stykke det sammen med det, jeg går ud og ser fysisk. Det er lidt teknisk at forklare hvordan og hvorledes det foregår, men i langt de fleste tilfælde kan en lovliggørelse lade sig gøre. Hvis man står i en salgssituation, er det vigtigt, at tingene er registreret korrekt, både i forhold til forsikring og i forhold til salgskvadratmeterne.”

Korrekt forsikring og hus

Med lovliggørelsen er man sikker på, hvor mange kvadratmeter forsikringspolicen omfatter. Desuden er man sikker på, at man i første omgang får den korrekte pris for sommerhuset i forhold til, hvor mange kvadratmeter, det er på. Det sparer en masse tid og besvær hos kommunen, forklarer Michael, som påpeger, at det er særlig aktuelt i forbindelse med, at de nye ejendomsvurderinger snart udsendes. Hvis man gerne vil gøre brug af Tegnestuen Odsherreds mange års erfaring som tegnestue, deres store lokalkendskab, deres nærvær og kontakt med en masse dygtige håndværkere, deres mulighed for at lovliggøre matriklens ejendom, kan man gå ind på:

www.nydantegnestue.dk eller ringe på 71 74 71 17. 


Tegnestuen Odsherred · Rørvigvej 221 · 4500 Nykøbing Sj. · Tlf. 71 74 71 17 · www.nydantegnestue.dk

Related Articles