Smukke og originale greb og beslag til boligen

Af Susanne

Ordrup Værktøjsmagasin har et kæmpe udvalg af unikke greb og beslag til nye og ældre boliger og er eksperter inden for eksempelvis dørgreb til klassiske Østerbroboliger.

Østerbro har mange skønne, ældre ejendomme med karakter og sjæl. Det er boliger, der er skabt med mange fine detaljer, som i visse tilfælde grundet skiftende tiders modepåvirkninger, er blevet erstattet med knap så flotte og elegante løsninger. Det er heldigvis blevet uhyre populært at indrette sin bolig, så der tages hensyn til de originale udtryk. Det gælder blandt andet beslag og dørgreb, som når de udskiftes nænsomt og med respekt, kan være med til at genskabe boligens oprindelige kvaliteter og gøre den endnu smukkere.

Gamle københavnergreb
Ordrup Værktøjsmagasin på Ordrupvej 85 er blandt Danmarks største forhandlere af boligbeslag til alle formål: Fra solide dørgreb af fineste træ- og messingkvalitet til vinduesbeslag, møbelbeslag og mange andre typer beslag til boligen. ”Beslag er et meget vidt begreb, og vi fører alt fra gamle københavnergreb designet i slutningen af 1700-tallet til Julie Brandts nye serie af dørgreb. Vi er førende på markedet inden for messingbeslag, hvor vi virkelig har et kæmpe sortiment. Det er en niche, hvor vi gør en stor forskel for kunderne med vores erfaring, ekspertise og store udvalg.

Niels Josephsen fra Ordrup Værktøjsmagasin
Den familieejede virksomhed, der drives af brødrene Niels og Michael Josephsen, og med lillebror Jens i regnskabsafd. har i mere end 50 år ligget på Ordrupvej. Den blev oprindelig startet af deres far, Finn Josephsen, tilbage i 1955, og den dag i dag kommer brødrenes mor stadig i butikken og hjælper til. ”Vi og vores medarbejdere gør en dyd ud af at hjælpe vores kunder hele vejen rundt. Hvis de for eksempel vil hænge et billede op og skal bruge en bestemt skrue, spørger vi til væggen, boremaskinen, raw-plug osv. Man får en totalløsning, når man handler hos os. Mange fortæller, at det er meget hurtigere at handle her i forhold til byggemarkederne, da vi finder de relevante ting hurtigt frem, mens man i et stort byggemarked kan bruge masser af tid på at rende rundt efter produkterne. Vi har desuden ekspertise i alt, vi handler med, mens det samme ikke altid er tilfældet i et byggemarked,” siger Niels Josephsen.

Østerbrogreb
Butikken har et stort udvalg af gamle dørgreb, som de har valgt at opkalde efter byerne på Strandvejen inde fra Østerbro. Det er greb som ’Østerbro’, ’Svanemøllen’, ’Nordhavn’, ’Hellerup’, ’Ordrup’ helt op til ’Helsingør’, ’Ålsgårde’ og ’Kikhavn’. ”Der sad mange som dem i de gamle lejligheder, men de er blevet udskiftet med uskønne greb, som ikke passer i stilen. I forbindelse med Østerbrogrebene, også kendt som almuegreb, har vi slået os sammen med et svensk firma, der laver messing, og som smelter og støber vores greb. De har også en trædrejer, der ude i en svensk skov drejer trægrebene for os. De findes i alle mulige træsorter, som ligner de originale greb fuldstændigt. Rosetten, hvor grebet sidder på, findes alle sammen i messing, men med forskellige overflader som forkromet, oxideret, sortmalet, poleret messing osv. Bare ét enkel grebt kan kombineres i et utal af muligheder. Ud over det har vi alle mulige klassiske greb og mere strømlinet skandinavisk design, som matcher både nye og ældre døre og vinduer. Det kan eksempelvis være dørgreb tegnet af Arne Jacobsen eller af Julie Brandt,” påpeger Niels Josephsen.

Eget mærke
Mange af de greb og beslag, Ordrup Værktøjsmagasin fører, er deres eget mærke, som de får fremstillet af engrosvirksomheden Kyner & Co, som de selv ejer. Her kan de fremstille ældre greb og beslag, som man ikke finder andre steder. ”Vi gør os også i slibning af knive, sakse og stemmejern. Desuden er vi leveringsdygtige i messingskruer, hvor vi formentlig har landets største udvalg.

Selv om mange af de gamle dyder trives hos os, er vi helt fremme i skoene i forhold til den teknologiske udvikling i forhold til for eksempel robot-plæneklippere, hvor vi er autoriserede forhandlere af STIHL produkter som iMOW modellen, der er noget af det bedste på markedet. Vi monterer også plæneklipperne med køreledninger og det hele hos kunderne,” siger Niels Josephsen.

Råd og vejledning
Hvis man søger hjælp omkring greb eller beslag, er det en god ide at besøge butikken med et billede af det, man gerne vil have skiftet. Så kan de ansatte nemt se, hvilke beslag eller greb, der skal benyttes, og hvordan det skal monteres. ”Vi har et så stort udvalg og så meget erfaring, at vi kan hjælpe med det meste inden for området. Det er også muligt at besøge vores hjemmeside ovm.dk for at blive inspireret. I forhold til at få monteret ældre dørgreb på nye døre, har vi udviklet løsninger, så man nu kan få monteret ældre dørgreb på de nye døre, hvilket både funk-tionelt og designmæssigt er en kæmpe fordel,” slutter Niels Josephsen.


Ordrup Værktøjsmagasin
Ordrupvej 85 · 2920 Charlottenlund · tlf. 39 63 42 76 · www.ovm.dk

Related Articles