Nyt keramisk materiale giver dig mere plads på badeværelset

Af Susanne

Nye produktionsmetoder med et ældgammelt materiale gør det muligt at skabe mere plads på badeværelset uden at bygge ud.

Keramik er et naturmateriale, der har eksisteret i noget, der ligner 10.000 år. Det består af en blanding af kaolin, ler, feltspat og kvartssand, som bliver formet, glaseret og opvarmet i en kiln ved omkring 1250 grader i 24 timer. Med denne velafprøvede produktionsteknik, er der en helt fundamental følelse ved de færdige produkter, som vi har set det igennem historien. Men hvad nu hvis vi kombinerer det gode håndværk med moderne teknologi og know-how? 

”Vi havde et ønske om at bruge materialet smartere – gøre det lettere og mere præcist uden at miste alle keramikkens fantastiske egenskaber.” siger adm. direktør Daniel Jørn Nielsen for LAUFEN Nordic.

Dette har resulteret i et materiale kaldet SaphirKeramik, som i dag primært bruges til håndvaske i LAUFENs designserier. Efter fem års udvikling, blev den første kollektion lanceret af LAUFEN i 2013. Meget stærkere end tradi-tionel keramik og med stærkt definerede tynde kanter, er håndvaskene, der er udført i dette materiale, helt unikke i deres egenskaber, hvilket giver designeren større frihed til at designe uden restriktioner.

”Vores R&D-afdeling arbejdede hårdt på at komme frem til en løsning, der kunne modsvare kravene i de moderne storbyer, hvor man ofte ser de meget små badeværelser, som sætter store krav til indretningen.” siger Marion Schultz, der er produktmanager i LAUFEN Nordic, og uddyber, ”SaphirKeramik blev løsningen, der gør, at vi i dag kan producere nogle helt unikke og pladsbesparende løsninger i samarbejde med flere
af vores internationale designere.”

Udviklingen af SaphirKeramik medbragte som en sidegevinst en reducering af produkternes klimaaftrykket i kraft af en mere energieffektiv logistik. Håndvaskene har nemlig en anseligt mindre vægt end traditionelle kera-
miske produkter af samme størrelse. Samtidig sørger den forøgede hold-
barhed og det tidløse design for, at produktet får en længere levetid.

Skal man finde nogle af disse produkter, vil særligt designserien kaldet
VAL af Konstantin Grcic være interessant at kigge nærmere på. Fokus i denne serie har været meget på de praktiske udformninger og at skabe høj nytteværdi for brugeren. Samtidig gør det store udvalg af håndvaske i serien det muligt at tilpasse det til det enkelte badeværelse.

  • LAUFEN har siden 1892 produceret til badeværelset fra lands-
    byen, Laufen i Schweiz.
  • Laufen blev en del af Rocakoncernen i 1999 og dermed
    den største producent af sanitetskeramik i verden.
  • SaphirKeramik blev patenteret af LAUFEN i 2018.

Laufen Showroom · Tømrervej 2 · 4600 Køge · Tlf. 56 28 72 87 · www.laufen.dk

Related Articles