Danmarks bedste renommé i guldbranchen

Af Susanne

Vitus guld, der køber guld og sølv til dagskursen samt sælger investe-ringsguld- og sølv, er landets førende i guldbranchen. De opkøber guld og sølv til landets højeste priser og takket være deres gode priser, diskretion, professionalisme og gode service, har de branchens bedste renommé.  

Vitus Guld er en dansk virksomhed, der køber og sælger ædelmetallerne guld og sølv og sælger dem som investerings-objekter primært i form af guld- og sølvbarrer. Som noget nyt er de også begyndt at modtage krypto-valuta, primært bitcoins, som betaling og som et handelsobjekt, man kan købe og sælge. 

De har afdelinger i Odense, Aarhus, Hvidovre og en nyåbnet afdeling i Lyngby. Virksomheden ejes af Christian Klingenberg, der også er direktør i Vitus Guld. Han fortæller, at de giver Danmarks højeste priser på guld og sølv, og at de har en prismatch, så hvis man finder sit guld eller sølv til en højere pris et andet sted, matcher Vitus Guld prisen. 

”Vi er meget diskrete og professionelle, og der er stor sikkerhed, når man handler med os. Kunderne får overført sine penge enten samme eller næste dag, når de handler hos os. Og så har vi en sikker betjening med håndsprit, afstand og alle de forholdsregler, vi skal tage i disse coronatider. Vi har Danmarks bedste renommé i guldbranchen, og på Trustpilot får vi karakteren 5 ud af 5 blandt de 2.400 anmeldelser på sitet. Her fremgår det blandt andet, at kunderne sætter stor pris på vores faglige kompetencer, gode service, hurtige ekspedition og store diskretion,” siger Christian Klingenberg. 

Enkel salgsproces

Hvis man ønsker at sælge noget af sit guld eller sølv, er der en relativ enkel salgsproces hos Vitus Guld. Man booker en tid hos dem, kommer forbi med sine genstande, som i princippet er alt, hvad der er guld og sølv, og får dem vurderet. De handler både med private og med erhverv som antikvitets-handlere, produktionsvirksomheder m.v. ”Vi tester genstandene med en x-ray, som er et røntgenapparat, der måler alt helt præcist og finder ud af, hvad indholdet og karaten er. Dvs. vi måler, hvor mange procent guld og sølv, der er i genstanden samt hvor meget legeringsmateriale, smykkerne består af. Det er typisk kobber eller zink, der er tilsat for at give smykkerne noget hårdhed. Vi afvejer herefter guldet og sølvet på vores laboratorievægt og afgiver tilbud, som afregnes ud fra den aktuelle sølv og guldpris på vores hjemmeside,” beretter Christian Klingenberg.  

Mange gode grunde til investering i guld

Han og Vitus Guld har mange gode grunde til, hvorfor man bør investere i guld, men Christian Klingenberg synes egentlig, det er mere spændende at høre kundernes syn på, hvorfor de vælger at gøre det. Derfor spørger han ofte ind til deres bevæggrunde til, at de bruger deres penge på guld. Og her er der flere temaer, der går igen: ”Der er minusrenter i banken for tiden, så her er guld et virkeligt godt alternativ. Desuden er der stor usikkerhed i verden pt., som dækker over geopolitiske situationer, præsidentvalg, coronakrise samt makroøkonomiske forhold m.m. Der printes mange penge i disse tider, som er med til at øge risikoen for devaluering af valutaer. På den anden side af den ligning har man begrebet købekraft, der betyder, at folk investerer i guld, fordi guld historisk har medført, at man kan bevare sin købekraft. 

Desuden er der bekymring om stigende inflation, og også her er guld en god sikkerhed. I 1980’erne havde vi tocifrede inflationstal, og her var stigningen i guldet noget nær tilsvarende. Eller faktisk steg guldprisen endnu mere end inflationen, så ens købekraft steg. Og så er der jo bare noget fascinerende over guld samtidig med, at det har været fundamentet i det monetære system,” påpeger han og tilføjer: ”Det betyder også noget, at du får guldet fysisk i hånden, så at sige. Dermed er du ikke afhængig af 3. parts mand, så du ikke behøver at frygte, at banker krakker osv. Det giver en vis frihed. Så der er mange gode argumenter for at købe guld.” 

I forhold til investering af guld og sølv har Vitus Guld en webshop, hvor man kan se alle de produkter, de har til salg. Det omfatter blandt andet guld- og sølvbarrrer, guld- og sølvmønter, guldsmykker osv. Når man har fundet sit investeringsobjekt, lægger man sin ordre på hjemmesiden og låser prisen fast. Nogle af varer er på lager, andre skal først bestilles i Schweiz. Her er der noget produktions- og leveringstid på, hvorefter man enten kan få tilsendt eller selv afhente varerne i en af deres butikker.

Bitcoins nemmere for kunderne

Som noget nyt hos Vitus Guld kan man nu betale med kryptovaluta, når man køber hos dem. Der er i dag som bekendt forskellige øvre beløbsgrænser, hvis man ønsker at betale med kreditkort, og ifølge hvidvaskningsloven må man max indbetale 50.000 kr. i kontanter.  ”For at gøre det nemmere for vores kunder, kan de fremover betale med bitcoins og andre kryptovalutaer. Udover at man kan betale med kryptovaluta, er vi også begyndt at handle med bitcoins, så man kan købe og sælge valutaen her. Vi ser kryptovaluta som en del af fremtiden. Man kalder bitcoins det digitale guld, og vi synes derfor, at vi som guldhandlere også bør handle med det. Så nu har vi både det fysiske guld og det digitale guld. Mange af de kunder, der handler med guld, er også inde i kryptoverdenen, og det er derfor helt naturligt, at vi også træder ind i det univers,” mener Christian Klingenberg. 

Betalingsform i stigning
Han forklarer, at selvom mange er lidt fremmedgjorte overfor bitcoins, er det en sikker digital valuta, som er en nem, billig og hurtig måde at sende penge både lokalt og internationalt. Bitcoins kan benyttes på en computer eller smartphone, og valutaen er ikke udstedt af centralbanker. Det udvikles i open source af udviklere fra hele verden og er en block-chain-teknologi, som er en validering af forskellige transaktioner. ”Bitcoin er også en valuta, du kan købe varer med på nettet. Der er god stigning af forretninger online, der tilbyder, at man kan bruge bitcoin som betaling. Og når en virksomhed som Nets har åbnet op for mulig-heden, har man nærmest hele Danmark med i betaling med bitcoin, så vi er helt trygge ved at bruge og handle med bitcoins,” slutter Christian Klingenberg.


Vitus Guld · Lyngby Hovedgade 10 C · 2800 Kgs. Lyngby
Tlf. 89 80 12 34 · www.vitusguld.dk

Related Articles