Glade medarbejdere arbejder bedre

Af Susanne

Østerbrofirmaet Vaskeholdet skaber gode forhold for sine medarbejdere med blandt meget andet en overenskomst for alle. Resultatet er, at de tilfredse medarbejdere er blandt de bedste i branchen til at løse de forskellige opgaver.

Indehaver Pierre Wilhelm mener nemlig, at rengøring skal gøres fuld-stændig lige så ordentligt som andre håndværker-opgaver, hvor langt de fleste også er på overenskomst. Vi har taget en snak med en af hans medarbejdere, Michael Sonne-Jørgensen, der har været ansat i 14 år hos Vaskeholdet, hvilket er usædvanligt lang tid i en branche, der mest er kendt for hurtige og hyppige jobskifte. 

Hvordan har du med at være ansat på en serviceoverenskomst og arbejde hos Vaskeholdet?

”I forhold til overenskomsten tænkte jeg ikke meget på det i starten, men nu, hvor jeg er blevet ældre og har hørt om forholdene andre steder i branchen, sætter jeg stor pris på det. Det giver en form for sikkerhed og er en tillidserklæring fra det firma, man arbejder for. De gør tingene ordent-ligt, og vi får en ordentlig behandling. Vi hører mange skrækhistorier i branchen, dem undgår vi her, fordi der er nogle regler, der skal overholdes i forhold til overenskomsten,” fortæller Michael. 

De gode forhold betaler sig 

Har du glade medarbejdere, arbejder de bedre og bliver længere i virk-somheden. De gode forhold gør en forskel. Det indser man, når man har været en del år i branchen, og det er hans mange år i firmaet en god bekræftelse på, mener Michael.  

”En af de vigtigste ting for mig er, at jeg er glad for at komme på arbejde. Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at alle de andre medarbejdere i firmaet har det på samme måde. Her er ingen, der møder op med sure miner og brok. Da vi ikke har en chef, der står og råber os i nakken, arbejder vi under en vis frihed. Ruterne er tilrettelagt, men det giver os en enorm frihed, at vi derudover selv tilrettelægger vores arbejdsdag. Det indebærer så, at vi har større ansvar for det, vi gør, men det er faktisk temmelig rart. Laver man en dårligt stykke arbejde, kommer der straks en tilbagemelding fra kunderne, og så kan man kun stille sig selv til ansvar,” påpeger Michael. 

Fedt med cykler

At gøre rent er et hårdt fysisk arbejde, men det er også med til at holde én sund, især efter at Vaskeholdet har fået EL-ladcykler. ”Det er rigtigt fedt, at vi kan cykle rundt til kunderne. Det har selvfølgelig især været rart her i foråret og sommeren med en cykel – efterår og vinter giver nok nogle udfordringer – men det er også dejligt, at vi ikke er med til at belaste miljøet, når vi bruger cyklerne. Samtidig slipper vi også for problemet med at finde en parkeringsplads,” siger Michael.  

 ”Vi har alle sammen vores eget liv uden for arbejdet, og hvis nogen har brug for at få fri selv med kort varsel, er Pierre god til at tage sig af det og rykke rundt på ting, når der er brug for det. Der er han meget fleksibel, hvilket også er med til, at vi gerne giver den en ekstra skalle for ham og for firmaet. Samtidig engagerer han sig i vores liv, så han har en forståelse af, hvad der rører sig omkring os. Det er dejligt, at han involverer sig på den måde. Det er et lille firma, og vi er lidt som en lille familie her,” slutter Michael.

Nu skal det ikke lyde som en reklamefilm for Vaskeholdet, men der er utroligt hyggeligt, at når vi medarbejdere møder samlet ind om morgenen eller samles på kontoret efter arbejde, er der altid et smil på læben hos folk. Det smitter, og det er dejligt at tage ud på opgaverne smilende. Arbejdsmiljøet er i hvert fald helt i top her!  


Vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 · vaskeholdet@vaskeholdet.dk

Related Articles