Nemt at få elevator i ældre ejendom

Af Susanne

Mange etageejendomme på Østerbro og i resten af Danmark kan få indbygget en elevator, enten i midten af hovedtrappen som erstatning for køkkentrappen eller i et udvendigt elevatortårn. Processen er nemmere end mange tror, og med en totalleverandør som håndterer hele processen, skal beboerne blot sige ja tak og siden nyde den bekvemmelighed og værdistigning, som en elevator vil medføre.

Når først beboerne er nået til enighed vil Altan.dk, som indbygger elevatorer i ældre ejendomme, klare resten, fortæller Søren Faebo, Relations- og forretningsudvikler i Altan.dk: “Det er let at få elevator fra os, fordi vi har erfaring med hele processen fra ide til færdig elevator. Vi hjælper med gode råd om beslutningsprocessen, økonomi, placeringsmuligheder og selve installationen og det bygningsarbejde, som følger med.”

Det indebærer blandt andet, at Altan.dk udarbejder tegninger, står for de tekniske beregninger og byggetilladelse. Firmaet holder altså kunden i hånden gennem hele processen og kan endda håndtere den efterfølgende service, når elevatoren er færdig og sættes i drift, beretter Søren Faebo. “Alt går igennem os, så man ikke selv skal projektstyre en håndfuld andre faggrupper og firmaer, som fx elektrikere, kloakfolk, tømrere og vvs’ere der ellers skulle involveres i et sådant projekt. Vi håndterer hele processen, og beboerne har kun én kontakt, nemlig Altan.dk. Det gør hele processen både nemmere og mere smidig. Vi har bygget 150 elevatorer i eksisterende ejendomme, og det er en af de bedste investeringer, man kan gøre i eksisterende bygninger. Det forøger værdien med mere end investeringen og fremtidssikrer ejendommen med niveaufri adgang og mere komfortabel tilgængelighed. Det er til glæde for både ældre, gangbesværede og børnefamilier.”

Skil jer ud med elevator i ejendommen
Den tilgang er ejendomsmægler Martin Berg fra Home Østerbro helt enig i. De oplever stadig flere som efterspørger elevator i ejendomme for at være bedre fremtidssikret. “Desværre ses det ikke tit i de gamle og herskabelige lejligheder på Østerbro. Enhver lejlighed med elevator vil tiltrække mange, både ældre og familier med klapvogne, som ikke ønsker at gå op og ned ad trapperne. Mange vil beundre letheden ved blot at trykke på en knap, uanset hvor meget motion man ellers vil få ved at benytte trapperne,” siger Martin Berg.

Nogle beboere kan være bange for, at det bliver dyrt, men generelt oplever ejendomsmæglerne, at de ejendomme, som både kan tilbyde charme og funktionalitet, opnår en reel værdistigning. “En elevator vil i mange tilfælde være til gavn for alle beboere, og ikke kun dem, der bor øverst. Det kan for eksempel være, at man skal op til sit loftrum eller en tagterrasse, hvor det i disse tilfælde også vil blive nemmere.

Den reelle værdistigning vil jeg vurdere kan være en værdiforøgelse på alt fra en halv til en hel million kr. for en ejerlejlighed,” fortæller Martin Berg. En elevator er altså meget mere end blot en måde til at komme op og ned på. En elevator kan betyde, at man kan blive boende i sit hjem, når benene får svært ved at klare de mange trapper, men det kan også give en markant fordel på boligmarkedet og forøget værdi ved et salg. Ligesom det er med altaner, er en elevator også med til at forbedre livskvalitet og øge boligens værdi, pointerer Martin Berg fra Home Østerbro.

Kontakt Altan.dk
Hvis du går med overvejelser om at få opført en elevator i din ejendom, kan du besøge www.altan.dk/elevatorproces og læse mere om den grundige proces i forbindelse med opførelsen af en elevator samt tage kontakt til en af Altan.dk’s konsulenter. Virksomheden tilbyder besigtigelser og sparring om den interne beslutningsproces, vel at mærke helt uden omkostninger for dig og din forening.


www.altan.dk
Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

Related Articles