SVANEMØLLENS VANDFESTIVAL 2022

Af Susanne

En gratis festival for alle aldre: musik, foodtrucks, sejlads, yoga og meget, meget mere

Den 26.-29. maj 2022 afholdes Svanemøllens Vandfestival for allerførste gang. Alle foreninger i Svanemøllehavnen inviterer til sjov for hele familien under temaerne Havmiljø, Vandsport og Bæredygtighed. Der vil være musik, yoga, debatter og selvfølgelig mulighed for at prøve alt fra træbåde til kajakker – og meget, meget andet. Arrangementet er gratis og for alle aldre.

Det sidste halve år har kapsejlerne Pernille Øvre Christensen og Charlotte Andersen brugt på at stable en kæmpe festival på benene i Svanemøllehavnen. Anledningen er, at den kommende havnetunnel, Nordhavnstunnelen, snart ændrer det idylliske område til en byggeplads:

”Vi vil gerne vise vores naboer, at vi er her, og at vi står sammen, selvom området forandres over de næste år,” fortæller Charlotte Andersen og fortsætter: ”Derfor har vi skabt Svanemøllens Vandfestival. For at kickstarte et samarbejde på tværs af vandsport og for at trække de lokale ned til en god oplevelse omkring alle de vidunderlige aktiviteter, der er i, ved og på vandet.”

Både Pernille og Charlotte arbejder hundrede procent frivilligt med festivalen, som er støttet af By og Havn, Østerbro Lokaludvalg, Københavns Kommune og private sponsorer.

Morgenyoga, vinterbadning, kapsejlads og havfrue

Festivalen byder på en lang række aktiviteter på havnen torsdag, fredag og lørdag i Kristi Himmelfartsferien. Alle aldre tilgodeses, når havnen temainddeles i zoner som bl.a. Børnezonen, Stævnezonen og Namastezonen. I sidstnævnte zone kan man blandt andet komme til morgenyoga og gå i saunatønde hver morgen – og til børnene vil der være alt fra affaldsindsamling med præmier til havfrue og tryllekunstner. Der er selvfølgelig også mulighed for at prøve sit sejlergen, at bade og at opleve kapsejlads på nært hold, når Sejlsportsligaen gæster havnen. Sidst men ikke mindst kan alle deltage i Svanemøllens Vandfestivalstafet med quizzer om havet og aktiviteter i vandet.

Nabiha, Pato Siebenhaar og Lasse Wulff på programmet

Det hele er samlet under temaerne havmiljø, vandsport og bæredygtighed. På programmet er også talks om blandt andet spildevand i Øresund, havnens fremtid efter Nordhavns byggeriet, og hvad virksomhederne gør for at ’walk the talk’ inden for bæredygtige produkter. Fokus er, at vi alle er i gang med en transformation:

”Det er vigtigt for os, at vi ikke er frelste. Vi er alle på vej, vi ønsker alle at blive klogere og forbedre vores og havenes fælles fremtid,” fortæller Pernille, der har kurateret alle talks og til dagligt arbejder hos Klimarådet.

Danske Lasse Wulff Hansen kommer også forbi og fortæller om sin 55-dage-lange solotur over Atlanterhavet i robåd, og musikprogrammet byder på store navne som Nabiha, DJ Pixie og DJ Pato Siebenhaar.


For interview og yderligere information: kontakt Charlotte Andersen på klubliv@kas.dk eller telefon 21931313.

Find Svanemøllens Vandfestival på Facebook: facebook.com/svanemoellensvandfestival

Related Articles