Dit eget designede drømmehus

Af Susanne

Det er huset, der skal passe til familien og ikke familien, der skal tilpasse sig huset. Sådan lyder mantraet fra Birkedalhuset, der laver bjælkehuse og bjælkehytter i høj kvalitet. Den danske virksomhed har ikke nogen standardmodeller eller typehuse; i stedet laver de præcis de huse, som kunderne ønsker.

Tømrer og bygningskonstruktør Claus Nordam-Nielsen startede Birkedalhuset i 2003, og de har siden leveret op mod 2000 kundedesignede huse til danskere over hele landet. “Hvis man sender en lille skitse over sit drømmehus, tegner vi det rent og får anskueliggjort drømmene. Da jeg startede, var der mange andre firmaer, der tilbød bjælkehuse, men det var typisk standardmodeller. Både dengang og nu koster det en masse penge, hvis man skal have lavet tilretninger på huset efter eget ønske. Vi synes, at det ikke er os, der skal bestemme, hvordan huset skal se ud. Det skal familien selvfølgelig, da det er dem, der skal betale for huset og bo i det. Derfor skal familien have præcis det hus, de ønsker, uden at det skal have den helt store betydning på bundlinjen i forhold til prisen,” siger Claus. Når man handler med Birkedalhuset, kan man altid forvente en høj service og et stort kendskab til byggeprocessen. Mange husfirmaer og dets sælgere ved ikke meget om byggeprocesser og det håndværksmæssige, så de ikke kan rådgive kunderne ordentligt. Det er bestemt ikke tilfældet hos Birkedalhuset, hvor Claus med sin baggrund som tømrer og bygningskonstruktør selv har haft fingrene i byggeprocesserne og materialerne og har en dybdegående viden om området.

“Det har blandt andet en stor betydning for selvbyggere, at de altid kan ringe og få al den hjælp, de skal bruge,” fortæller han. Der er mange selvbyggere, som opfører Birkedalhuset, og det kan de gøre uden de store problemer, fordi det hele fra fabrikkens side er så smart pakket og ordnet, at alt ligger i den rækkefølge, det skal bruges. “Alt er nummeret, og tegningerne er utroligt udførlige. Hver eneste væg har sin egen tegning, og hver eneste bjælke er nummeret på både tegningen og på bjælken. Så det handler bare om at stable bjælkerne oven på hinanden i den rækkefølge, tegningerne viser. Det er lidt som at bygge med legoklodser,” påpeger Claus.

Tre forskellige måder at bygge på
Man kan vælge selv at bygge huset, få hjælp til byggeriet af Birkedalhuset eller lade dem stå for hele byggeriet. Hvis man selv vælger at stå for byggeriet eller bruger en anden byggeleder, får man altid et tilbud om at få én dags gratis opstartshjælp. “Så er man sikker på at komme godt i gang. Vi sikrer, at man forstår tegningerne, byggeprocesserne osv. Derudover er der ubegrænset telefonsupport. Jeg kender processen så indgående, at jeg stort set altid kan hjælpe med en løsning, hvis man er i tvivl om noget,” siger Claus. Man kan selv bestemme, om man for eksempel selv står for vinduer og døre, eller om det skal leveres af Birkedalhuset. Fleksibiliteten er virkelig stor og omfattende, og alt omkring arbejdet kan skræddersyes, som man selv ønsker det. Birkedalhuset kan blandt andet holde priserne på de specialbyggede huse nede, fordi den træfabrik, de samarbejder med i Estland, for så vidt er helt ligeglad med, om de leverer træ til en standardmodel eller et kundedesignet hus.

Klimavenlige huse
Der er tænkt på klimaet og bæredygtigheden i forhold til husene fra Birkedalhuset. Det gælder både materialerne og forarbejdningsprocessen. Træet kommer fra bæredygtige skove i de nordiske lande, og husene er så Co2 neutrale, som de kan være. Som noget helt nyt og unikt tilbyder de mod en beskeden pris at lave en 3D-printet model af drømmehuset i eksempelvis en skala 1 til 50. Modellen er med møbler, mennesker, bil osv., så man får en meget stor forståelse af huset og dets indretning i forhold til møbler og andet. Ender kunden op med at bestille huset, bliver prisen for 3D-modellen modregnet, så man ikke betaler ekstra for modellen.

Handler man med os, får man altid et hus, man selv har været med til at designe. Og man får altid, takket være vores store erfaring og indsigt i hele processen, den bedste rådgivning. Vi er klar til at hjælpe, uanset hvilken måde man vælgerat få sit drømmehus fra Birkedalhuset, afrunder Claus.


Birkedalhuset · Hedehavegyden 14 · 5800 Nyborg · Tlf. 24 20 60 09 · birkedalhuset.dk

Related Articles