Lokalt rengøringsfirmamed overenskomst og fokus på grøn omstilling 

Af Susanne

Vaskeholdet København ApS er et Østerbro rengøringsfirma med holdninger og tilfredse og stabile medarbejdere. Firmaet har blandt andet overenskomst med alle sine medarbejdere og går stærkt op i medarbejdertrivsel og grøn omstilling. 

Udover at være dygtige til blandt andet trappevask, kontor-rengøring og ejendomsservice tror Vaskeholdet København på, at en række værdier gør dem til et bedre og mere attraktivt rengøringsfirma. De lægger vægt på overenskomst til de ansatte, går meget op i medarbejdertrivsel, grøn omstilling og arbejder målrettet med kerneværdier som hjælpsomhed og ansvarlighed. Det gør de, fordi det personligt betyder noget for daglig leder Pierre Wilhelm, og fordi det betyder mere og mere for både medarbejdere og firmaets mange kunder.

Mange af kunderne har Vaskeholdet København haft i mere end 10 år, fortæller Pierre. “Det er vigtigt for os at beholde vores kunder. Ofte er det jo prisen, der bestemmer, om man får opgaven. Da alle vores medarbejdere er dækket af overenskomst, betaler vi dem en ordentlig løn, de får feriepenge, pension og vi indbetaler til en barsels-og uddannelsesfond m.v. De gode vilkår med overenskomsten gør, at vi måske nogle gange ligger lidt højere end andre rengøringsvirksomheder rent prismæssigt; til gengæld får man, hvis man vælger os, ordnede forhold og ordentlig rengøring. Jeg tror nemlig på, at gør man det på den rigtige måde, betaler det sig i den sidste ende.” 

El-ladcykler til medarbejderne

Firmaet har kontor i hyggelige kælderlokaler på Langøgade 4, og mange af deres kunder inden for ejendomsservice, kontor- og erhvervsrengøring, trappevask, vinduespolering m.m. har til huse på Østerbro og i den nære omegn. Måske du kender Vaskeholdet København på deres karakteristiske el-ladcykler med den bordeaux farve? De har nu kun én bil tilbage; resten er cykler. Det er godt for miljøet, og det er godt for medarbejdernes sundhed. Samtidig slipper de for at skulle bekymre sig om køkørsel og problemer med at finde en parkeringsplads. “Vi bruger også flere og flere svanemærkede produkter og bruger ikke miljøbelastende sæbe, når vi vasker vores klude på kontoret. 

Fredagshygge på kontoret

Mange af medarbejderne har været i firmaet i årevis, hvilket ikke er normalt i branchen. Det skyldes blandt andet overenskomsten, og at der er stor fokus på medarbejdertrivsel. De ansatte arbejder under en vis frihed, og de er selv med til at tilrette deres arbejdsdag. “På kontoret er der altid frugt, snacks og sodavand, og om fredagen slutter vi altid af med fredagsøl, chips og kage. Samtidig er der startet en ny trend, hvor nogle af medarbejderne ofte tager noget hjemmelavet mad med fra deres hjemlande,” fortæller Pierre. 


Generelt er der stort set altid smil og godt humør, når de ansatte mødes om morgenen til samling. Som en af de ansatte formulerer det: “En af de vigtigste ting for mig er, at jeg er glad for at komme på arbejde, og jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at alle de andre medarbejdere i firmaet har det på samme måde. Her er ingen, der møder op med sure miner og brok.” 

Positive kerneværdier

Den gode og positive stemning afspejler sig også i de fire værdier, Vaskeholdet København ApS arbejder efter. Det er hjælpsomhed, 

● Hjælpsomhed
● Grundighed
● Ansvarlighed 
● Troværdighed 

Alle værdier, som er med til at skabe den ualmindelige positive stemning, der er omkring Pierre Wilhelms efterhånden veletablerede firma. Hvis du synes, at de gode forhold for medarbejderne, firmaets fokus på grøn omstilling og de fire kerneværdier lyder som noget for dig og din virksomhed eller forening, så ring 51 43 98 78 for at høre mere. 


Vaskeholdet København ApS · Tlf. 51 43 98 78 · email: vaskeholdet@vaskeholdet.dk

Related Articles