LEGIO hjælper med at løfte boligen til luksusniveau

Af Susanne

LEGIO Architectural Solutions bistår arkitekter og private med at designe og implementere belysning og andre specialdesigns, så boligen får et markant kvalitetsløft.

Nordhavnsområdet er en bydel med mange ressourcestærke beboere, der har oplevet verden enten i deres privatliv eller som arbejder i en global virksomhed eller organisation. Her har de set og oplevet, hvad ægte kvalitet i indretning og design er. Den kvalitet er noget, som de også gerne ønsker i deres bolig i den relativt nyopførte bydel. Det kan LEGIO Architectural Solutions på Strandvejen 138A og 140A hjælpe aktivt med. De kan med deres erfaring, viden og portefølje af lækre produkter være med til at løfte boligen til et luksusniveau, som modsvarer ejernes behov. LEGIO er allerede aktiv som medspiller inden for belysning og indretning i Nordhavn, hvor de har været involveret i projekter i Frihavnstårnets 400 m2 store penthouse-lejlighed og 11.-12. sal i Siloen. Det er to prestigebyggerier, der for alvor har sat Nordhavn på arkitekturverdenskortet, men ejerne havde alligevel stadig brug for LEGIO’s input og samarbejde.  

Sparringspartnere for arkitekter og private
”Vi er alle sammen arkitekter, der typisk kreere belysnings-løsninger og andre indretningsløsninger som omfatter døre, rumdelinger, pejse, trapper, badeværelser og andet inventar m.m. Vi forsøger altid at skabe en identitet i lejligheden ud fra de præmisser, der nu engang er. Desuden laver vi også en del custom made design ud fra kundens ønsker. Vi går i alle tilfælde langt for at skabe resultater, som vores kunder kan være tilfredse med,” siger Rasmus Fredsted, arkitekt og indehaver af LEGIO. Han har i de sidste 15 år arbejdet med high-end arkitekt- og designløsninger, og han har løbende gennem årene fået opbygget en luksus produktportefølje i LEGIO, som modsvarer de krav og ønsker, kunderne har til indretning. Derfor er virksomheden også en bistand til arkitekter, der gerne vil lægge et ekstra lag ind over deres projekter, ligesom de er til private kunder, der gerne vil opgradere deres bolig. ”Vi kan gå ind i et projekt og lægge et ekstra lag på, som løfter projektet,” forklarer Rasmus Fredsted. 

Lys skaber rum  
Belysning er som oftest LEGIO’s udgangspunkt, fordi det
er ekstremt vigtigt for, hvordan arkitekturen bliver opfattet. Arkitekten arbejder i starten af et boligprojekt med dagslys, og så overtager LEGIO, når der er behov for belysning. Det er så deres opgave at genskabe arkitekturen på den rigtige måde, pointerer indehaveren: ”Det kan man med belysning, fordi det skaber rum. Lys bliver nærmest til scenografi og skaber et spændende hjem. Når vi har aflæst arkitekturen, er spørgsmålet, hvad det er, vi lyser på? Hvilken slags gulv er det, hvad er farven på væggen, hvordan har du tænkt dig, at køkkenet skal se ud? Det kan somme tider være en øjenåbner for kunderne, som endnu ikke har tænkt nærmere over de faktorer. 

Men det har jo betydning for, dels hvordan man skal lyssætte, dels hvordan hele sammenhængen i boligen bliver. Her er vi en sparringspartner på projekterne, og somme tider designer vi også selv det inventar, vi synes skal være med. Belysning skal disponeres korrekt for at få en helstøbt sammenhæng, både den indbyggede, skjulte belysning, men også de synlige armaturer over spiseborde mv. Vi kan få det til at fungere, fordi vi så at sige, kan spille rigtigt på vores instrumenter, fordi vi kan høre musikken i rummet,” som Rasmus Fredsted formulerer det.  


LEGIO Architectural Solutions · Showroom Strandvejen 140A ·
adm. Strandvejen 138, 2900 Hellerup · Tlf. 70 605 695 · www.legio.dk

Related Articles