Vibrerende liv og et smukt fællesskab i byens bedste bydel

Af Susanne

Århusgadekvarteret i Nordhavn er måske Københavns mest sprudlende bydel. Her vibrerer af liv i caféerne, de små special  butikker som ’gourmet’bageren, frisøren, boghandleren eller apoteket og de mange kreative interiørbutikker, som man møder i øjenhøjde rundt omkring i de atmosfærefyldte gader. Flere luksusdagligvarebutikker gør madlivet lidt lækrere for beboerne, og skulle man have lyst til at koble lidt af, er luksusbiografen Big Bio, Konditaget Lüders eller byens bedste bademulighed Badezone Sandkaj bare tre af kvarterets fantastiske tilbud.

Har man behov for at få stillet sulten bagefter, er der rig mulighed for at besøge et skønt udbud af fristende spisesteder, der både har gourmetmad, hverdagsmad og take away på programmet. 

Overalt i Århusgadekvarteret i Nordhavn er der (næsten) udsigt ud over havet, og hvis man i stedet gerne vil beundre noget smukt arkitektur, kan blikket hvile på de mange flotte boliger, der enten er nyopførte eller er blevet renoveret, så de både har karakter og fremstår uhyre smukt. Her har en international arkitektkonkurrence sørget for, at nye og gamle bygninger trives sammen og skaber et bæredygtigt kvarter til glæde for områdets beboere og alle de besøgende. 

Århusgadekvarteret har noget unikt at byde på både i forhold til historien og til hvilket slags bydel, det er i dag. Her hersker en meget international stemning, da der er mange globale virksomheder og organisationer tæt på samtidig med, at de nye boliger har tiltrukket eksempelvis mange såkaldte expads, der har arbejdet i udlandet og oplevet verden på en anden måde. De sætter enorm stor pris på det fællesskab, som minder om det, man møder i en landsby. Folk holder af hinanden, og de hjælper gerne, hvor de kan. Der er en samhørighed, som man ikke oplever ret mange andre steder i byen. 

Alle i Århusgadekvarteret taler sammen, og de har samme værdier omkring, hvordan man lever i et fællesskab som vores lille hyggelige, moderne og levende oase. Gå på opdagelse i kvarteret, hvor du helt sikkert vil finde en masse guldkorn, der vil gøre dig i godt humør resten af dagen. 

God fornøjelse!     

Mikael Lindegaard Kristiansen,
formand for Århusgadekvarteret

Related Articles