Fritidshuse i Odsherred er stadig hot

Af Susanne

RealMæglerne Odsherred med det store lokale kendskab oplever, at der stadig er rigtig godt gang i fritidshusmarkedet i Odsherred med en masse interesserede købere.

Odsherred er Danmarks største sommerhuskommune og har en fantastisk natur med masser af vand, strand og skov. “Vi kan tydeligt mærke, at området er meget eftertragtet. Mange kommer hertil fra eksempelvis Nordsjælland, fordi de kan se, at vi har en skøn natur, et rigt kulturliv samt at der sker en masse aktiviteter i løbet af sommeren. Og så får man jo meget mere sommerhus for pengene i Odsherred end i Nordsjælland,” fortæller Tina Pilegaard, indehaver af RealMæglerne Odsherred. Hun tilføjer, at det jo heller ikke trækker ned, at Odsherred kun er en times kørsel fra København.

Ikke mættet
Efter de sidste to års mange salg af fritidshuse i Odsherred skulle man tro, at markedet var mættet, men det er ikke tilfældet. Der er stadig købere, der ønsker sig et fritidshus, og de huse, der kommer til salg, bliver næsten solgt inden blækket på Til Salg-skiltet er tørt, forklarer Tina Pilegaard: “Udbuddet er minimalt, hvilket har medført, at vi holder priserne nogenlunde her i Odsherred. Så der har lidt overraskende ikke været det store fald i sommerhuspriserne. Fritidshuse på omkring 4 mio. kr. bliver stadig solgt, og fritidshuse under kr. 1.5 mio. kr. bliver revet væk,” lyder det.

Da Odsherred Kommune har nedlagt muligheden for flexboliger, er det nu heller ikke længere muligt at købe en villa og anvende den til fritidshus. Det medfører derfor, at efterspørgslen på fritidshuse vokser. RealMæglerne Odsherred har et Guldkøber koncept, hvor de ventende købere står klar, når det rigtige fritidshus kommer til salg. “Det gør, at vores sælgere lykkes med at sælge huset, inden det når ud på internettet. Den gode dialog med vores sælgere er guld værd, da mange har en tæt tilknytning til deres hus og ikke bryder sig om at skilte for meget med det, men i stedet ønsker et diskret salg,” fortæller Tina Pilegaard. Tiden er altså stadig gunstig for dem, der nu har haft fritidshus mange år og måske overvejer at sælge. Og så er det måske nu, der skal sættes til salg. Med inflation, renternes himmelflugt og krig i verden går vi en usikker fremtid i møde, så det er om at få gang i salget, mens tid er, påpeger hun.

Butik i Rørvig og i Vig
RealMæglerne Odsherred er lokalt forankret, da alle medarbejderne bor i Odsherred. De kender derfor området ned til mindste detalje både geografisk og med hensyn til boligmarkedet og priserne. “Her er ikke kun smuk natur, men også et utroligt gæstfrit folkefærd, der byder dig velkommen, når du, som mig, vælger at rive teltpælene op og flytte herud. Hos RealMæglerne gør vi meget ud af at matche de rigtige mennesker med de rigtige ejendomme for at tilgodese og dække de behov, den enkelte har. Vi er altid lydhøre over for ønsker, og vi tager vores opgaver meget personligt, hvad enten man ønsker at sælge sin ejendom eller ønsker at finde den rigtige bolig til ens familie,” siger Tina Pilegaard.

Hos RealMæglerne ved de godt, at alle bolighandler ikke er ens. Derfor synes de, at man skal have muligheden for at sammensætte sit boligsalg, så det passer bedst muligt til sælger og sælgers bolig. “Vi tilbyder salærpakkerne grøn og blå. Sælgerne vælger selv hvilken – og hos os kan man selv sammensætte hvilke ydelser, man gerne vil have. Der er jo forskel på husene, så derfor skal salær heller ikke være det samme, men sammensættes efter behov. Huse er jo lige så individuelle og forskellige som deres mennesker, så behovet er forskelligt,” siger Tina Pilegaard.  

Min klimaberegner
RealMæglerne gør en række klimavenlige tiltag, for eksempel med ’Min Klimaberegner’, hvor målet er at inspirere og hjælpe boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når boligen skal energiforbedres. Derfor har de en “klimaberegner” på alle sager på deres hjemmeside, www.realmeaglerne.dk, hvor der er et gyldigt energimærke. Udover at Tina Pilegaard og hendes ansatte kan tilbyde et rigtig godt lokalkendskab, grønne bolighandler og en masse fantastiske fritidshuse, tager de et salg personligt hver eneste gang: “Vi sætter virkelig en ære i at opfylde folks boligdrømme, og egentlig ser vi os ikke som sælgere, men som rådgivere,” slutter Tina Pilegaard.


RealMæglerne Odsherred
Vig Hovedgade 41 · 4560 Vig · Rørvig · Bagerstræde 6 · 4581 Rørvig · Tlf. 69 100 101 · www.realmaeglerne.dk

Related Articles