Flotte og bæredygtige børnemøbler

Af Susanne

PixiForm er æstetiske børnemøbler i birkefinér, som pryder hjemmet, som er nemme at samle, og som ofte har en læringsmæssig dimension og fremmer leg. Det er derfor møbler, som er fordelagtige for de, der bor på få m2, og som har behov for den funktionalitet, det er, let at kunne stille frem og skille ad igen. Samtidig producerer PixiForm sine møbler på en enkel og bæredygtig måde, som er godt for miljøet. 

Bag PixiForm står ægteparret Helle og Ole, der lagde grundstenen til deres virksomhed ved at udvikle et børnemøbel til deres søn. Ole har tidligere designet butiksinventar og løsninger til butikker, hvor han og hans bror arbejdede med et smart klik sammen-system til reoler, der skulle ud i butikkerne. 


“Jeg ville gerne handle med private forbrugere, og da venner og familie syntes, at den enkle løsning med bordet til min søn var smart, gik vi videre med idéen om et flot og funktionelt møbel, der var let at samle. Derfor lavede vi 20 forskellige små produkter. Det hele var lidt hobbyagtigt i starten, men da det begyndte at gå godt, gav det os mod til at bruge penge på markedsføring. I løbet af 2021 begyndte jeg sammen med Helle og en medarbejder at arbejde fuld tid med at producere møbler til børn, og siden har vi ikke set os tilbage,” siger Ole 

PixiForm er efterhånden blevet så store, at de også er begyndt at lancere deres produkter i både Tyskland, Sverige og snart Holland. De har også fået en ny forretningspartner med, som har købt en anseelig andel af virksomheden. Det har sat skub i nogle drømme og forventninger om, hvad det kan blive til, fortæller Ole: “Formålet har dog aldrig været, at vi skulle være et stort globalt firma, men vi synes, det er skønt, at vi begge kan gå på arbejde sammen hver dag og have det megasjovt. Når vi kan se, at der er mange kunder, som gerne vil have vores produkter, kan vi ikke lade være med at blive grebet en lille smule af succesen.” 

Udnytter materialer mest muligt

Han fortæller videre, at de altid har stræbt efter at nå nogle kunder, der, udover smarte og funktionelle børnemøbler, også går op i forhold som bæredygtighed og miljøbevidsthed. “Derfor gør vi meget ud af at udnytte vores materialer så meget som muligt. Hvis vi for eksempel ikke bruger den fulde træplade til vores løsning, så bruger vi gerne den mindre, overskydende del til et andet og mindre produkt. Vi har også et samarbejde med nogle lokale virksomheder, der kan overtage vores restmateriale og videreudvikle på det,” fortæller Ole.  

For at kunne underbygge, at de er en grøn virksomhed, har PixiForm blandt andet lavet nogle CO2 målinger af deres produkter, så de ved, hvad deres aftryk er. Det kan de sammenligne med gennemsnitstal på møbelmarkedet – og her ligger virksomheden langt under gennemsnittet i forhold til CO2 aftryk: “Alt hos os skal være så simpelt og enkelt som muligt. Det gælder vores produktion, måden man handler hos os, og hvis man skal bruge vores kundeservice. I forhold til produktionen består det enkle i, at vi kun har to bearbejdninger. Én, hvor vi skærer pladerne ud, og én, hvor vi pudser materialet, som derefter er klart til at blive sendt hjem til forbrugerne. Vi køber også stort ind af råvarerne, som vi modtager direkte fra pladeproducenterne ude i skoven. Råvarerne behøver ikke at blive transporteret hen på et lager, så vi bruger den frase, at vi ’er det eneste stop mellem skoven og forbrugerne derhjemme’. Det er i hvert fald noget, der er helt rigtigt i langt de fleste tilfælde – hvilket vi synes, er en god og anderledes måde at tænke på. Vi tror, at ’keep it simple’ i forretningsgangen bliver et meget fremtrædende træk i fremtiden,” påpeger han.  

PixiForm tog hurtigt et bevidst valg om, at de selv ville sælge deres møbler direkte via deres hjemmeside. De
får ofte henvendelser fra butikker, der gerne vil sælge deres møbler, hvilket de er meget beærede over. Men
de har sat nogle priser fra start, som gør, at der ikke er plads til et mellemled. 


“Det er et bevidst valg, netop fordi konceptet er fra fabriktil forbruger. Det giver måske nogle få begrænsninger, til gengæld har vi altid fuldstændig kontrol over, at produkterne er i orden, inden de sendes ud til kunderne. Desuden kan vi stå inde for den kundeservice, vores kunder mødes med, når de har handlet hos os. Vi har også været begunstiget af, at vi fra start har haft relativt travlt. Folk spørger ofte, om de kan se vores produkter et sted, hvilket de ikke kan, medmindre de møder os på forskellige kundemesser. Vi har tænkt på at få et showroom, men der er vi ikke kommet til endnu på vores rejse. Men det ligger da lige til højrebenet på et tidspunkt,” konkluderer Ole.  

Se mere på www.pixiform.dk

Nemt at samle produkter

Vi kender alle sammen følelsen af irritation og håbløshed, når man for eksempel skal samle møbler fra en stor svensk møbelkæde. Det oplever man ikke med PixiForms møbler. Her bruger man ikke skruer, søm, lim eller andet; man klikker blot de leverede dele sammen, og så har man det færdige produkt. 

“Alle skal kunne finde ud af at samle det. Det bedste er, at når man har købt og hentet møblet sammen med børnene, kan hele familien samle det sammen. Vi plejer at sige, at det er ’verdens mest voksenvenlige børnemøbler’, fordi alle kan samle det på rekordtid.”


Pixiform · Torvegade 97 · 7160 Tørring · Tlf. 88 44 71 60 · www.pixiform.dk

Related Articles