Koldby skriver

Af Susanne

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter har boet på Østerbro med sin familie i mere end 20 år og er indehaver af optikerforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i mere end 17 år. Desuden er Peter en aktiv deltager i Østerbros lokale detailhandelsmiljø og har en stærk passion for bydelens udvikling.Hvert år er Østerbro vært for mange forskellige events. Flere af begivenhederne er tilbagevendende år efter år. En fantastisk mulighed for at få nogle unikke oplevelser, lige foran privaten. Hæsligt mener andre, som ønsker at bydelen skal være rolig og fredelig. 

Event på Østerbro

Hvert år er Østerbro vært for mange forskellige events. Flere af begivenhederne er tilbagevendende år efter år. En fantastisk mulighed for at få nogle unikke oplevelser, lige foran privaten. Hæsligt mener andre, som ønsker at bydelen skal være rolig og fredelig. 

Det bliver vi aldrig enige om 

Derfor er diskussionen og i den let underholdende kategori, når de sociale medier flyder over af de klassiske oneliners: ”Flyt ud af byen” eller ”Kan du ikke gøre det på landet”

Eksempler er der nok af

Personligt mener jeg at Østerbro er det perfekte sted at bo. I ”normale” hverdage, aftener og nat, er der fuldstændigt roligt og der er meget lidt støj. Der er ganske få steder hvor der er restauranter med udeservering, så lydniveauet kommer ikke op i på den høje skala som i Indre by. Østerbro er normalt tømt for liv efter kl. 20.00 en hverdagsaften og den største biltrafik er de uheldige borgere, som endnu engang leder efter en parkeringsplads.

Nogle vil kalde det kedeligt

På dage med større arrangementer, eksempelvis koncerter og fodbold i Parken og DHL-stafet i Fælledparken, er der tryk på bydelens beværtninger og masser af liv. I min verden skal vi kun lovprise og være glade for, at vi bor i en bydel hvor der rent faktisk er plads og rum til begge dele. Jeg mener faktisk at det er præcis det, vi skal værne om. 

Vi skal være stolte af, at København er en by som kan tiltrække store events. Og ja, det er lige ude foran min hoveddør og det larmer. Men det lever jeg med. Som i en levende bydel åbner og lukker der altid nye butikker. Også her på Østerbro.


Fra thailandsk til japansk

Væk var den populære thai-takeaway og i ét hug åbnede der et spændende nyt sted. Nu skal vi til Japan. New Japan. Fedt. Idris og Danni hedder ejerne og der er fokus på autenticitet og smag. Det kan vi godt lide. På et tidspunkt kunne Østerbro ikke få burgere nok. Så var det pizza. Nu må vi videre. Tag godt imod New Japan.

NEW JAPAN · Nordre Frihavnsgade 23, kld. www.newjapan.dk


Fra antikvariat til unik frisør

Jeg har kendt Jens ”Humper” i mange og år. Antikvariatet på Trianglen var jo nærmest blevet en institution på Østerbro. Derfor var det også at granatchok da Jens afhændede sin butik. Dog er glæden kæmpestor ved at det er min egen frisør
Tom & Chau, som har overtaget lokalet på Trianglen og åbnet sin egen frisørsalon. 

HEIWA · Østerbrogade 72 · Instagram heiwa_dk


Fra tomt lokale til lokal barber 

Der har efterhånden været en del udskiftning i lokalerne på Østerbrogade 49. Efter at kiosken brændte for mange år siden, har der været tøjbutik, blomsterhandler, kaffe/ sandwich shop og Oluf´s Taverna. Nu kan du få Perfect Fades i
et hyggelige lokale. Idéen er en old school barbershop.

Shak’s Place 2100 · Østerbrogade 49, Kælderen Facebook: Shak’s Place 2100


Intet nyt er godt nyt 

Til sidst kommer her lige en restaurant, som altid har kørt under radaren hos mig. Restauranten er anbefalelsesværdig i forhold til dagligdagen. Det er ikke high-end, men det fungerer. Jeg har også anbefalet denne restaurant til min venner som kommer til bydelen inden en koncert og skal have noget hurtigt at spise. Der er næsten altid bord, da restauranten er stor. Hong Cheng har også et stort sel-
skabslokale som kan lejes.

HONG CHENG · Jagtvej 219 · www.hongcheng.dk

Related Articles