Et orangeri giver hjerterum til sommerhuset

Af Susanne

VICA laver skræddersyede orangerier, der med sin høje kvalitet og tidløse design giver plads til det gode liv i sommerhuset.

E n tilbygning i form af et skønt orangeri til sommerhuset handler i høj grad om at skabe et ekstra rum, hvor alle kan være med til at nyde sommeren og det gode liv. Mange ejere ønsker at have mere plads i deres sommerhus, men vil samtidig gerne bevare husets autentiske charme. Det er måske et sommerhus, der har været i familien i flere generationer, og som inde-holder en masse gode historier og oplevelser. Derfor nænner man ikke at rive det ned eller bygge helt om, selvom man gerne vil have den ekstra plads.

Her kan et orangeri fra VICA være en optimal løsning, da det er med til at give den nødvendige plads, og ikke ødelægger husets originale udtryk. Samtidig er et orangeri langt billigere per kvadratmeter end en egentlig tilbygning. Med et orangeri udvisker du grænsen mellem inde- og udeliv. Du får et ekstra rum, flere lyse timer samt natur og udeliv tættere på hver-dagen. Det er her, du kan se vejret og årstiderne skifte, nyde formiddags-kaffen og lade roen sænke sig. Der, hvor det gode liv dyrkes.

Egne byggeledere og montører
Den danske producent af orangerier, udestuer, pavilloner og drivhuse, VICA, har som en få producenter inden for branchen sine egne byggeledere og servicemontører. Det gør, at man som kunde kan få en pakkeløsning fra A til Z. “Folk skal bare skitsere et orangeri og drømme om præcis den løsning, de ser som optimal i forhold til deres sommerhus. Vi sørger for, at drømmene bliver virkeliggjort, og at processen er nem og tryg for vores kunder,” forklarer Henrik Bornø. VICA kan nemlig, udover at opføre selve orangeriet, også sørge for, at alle forhold, der vedrører byggeriet, bliver udført af dem. Det kan for eksempel være, at de ansøger om byggetilladelse og tager ansvar for endelig teknisk opmåling af kundens orangeri. Eller rådgiver, om hvilke møbler, man bør have i sin glasbygning. “Vores kunder kan også vælge selv at stå for det meste af byggeriet, og generelt kan vi skræddersy en løsning, der passer fuldstændig til folks forskellige behov,” påpeger Henrik Bornø.

Custom made orangerier
VICA’s orangerier og øvrige glasbygninger er kendetegnet ved, at de er lavet custom made, så de er skabt direkte til det konkrete hus eller grund. Mange er overraskede over, at de ikke har nogle faste designs, men i stedet er ordreproducerende ud fra kundernes ønsker. “Det handler om, at vi kan hjælpe folk med at designe præcis den løsning, der passer til dem og deres bolig. Det gør vi blandt andet ved at præsentere en virkelighedstro 3D tegning af deres drøm,” fortæller Henrik Bornø.

Hos VICA kender de betydningen af, at både produkterne og design er af høj kvalitet. Derfor er de ikke bange for at sige nej til en opgave, hvis de vurderer, at løsningen ikke passer rent æstetisk til huset. “Vi går enormt meget op i, at der er balance imellem tingene. Man har set en del eksempler på, at der mangler en god balance mellem glasbygningen og huset, men hos os skal der altid rent designmæssigt være en god ligevægt mellem hus og glasbygning, uanset om det er et orangeri, drivhus eller udestue. Det synes jeg personligt, er en stor styrke hos os,” siger Henrik Bornø.

Sommer er lig med lys og varme, “Og der er masser af lys i et orangeri. Alle elsker lys, og ingen sætter sig i den mørke del af et rum eller bygning. Vi søger lyset, og det er præcis det, et orangeri kan – trække noget lys ind. Og skulle det for eksempel regne, kan man sidde i tørvejr og nyde lyden af regnen på glasset,” siger Henrik Bornø, CCO i VICA.


VICA Danmark Tlf. 75 50 48 99 · www.vica.dk

Related Articles