Besøg Skageraks smukke verden

Af Susanne

Den danske designervirksomhed Skageraks Store på Indiakaj 2 er platform for deres mange spændende designs ude og inde samt kulturelle og gastronomiske arrangementer.

Du kender det formentlig godt, det fine gamle rødstenede hus med hvidsprossede vinduer, der ligger på hjørnet af Indiakaj og Kalkbrænderigade. Det var et posthus for Frihavnen, den gang vi stadig masser af breve til hinanden, men har i de seneste 26 år huset den danske møbel- og designbutik Skagerak, som indtil for tre år siden var kendt under navnet Trip Trap.

Derfor er de ikke-leverede breve og postfunktionærer skiftet ud med en masse herlig dansk design, der er skabt i gode materialer og med respekt for de gamle håndværkstraditioner. Det er møbler til inden- og udendørsbrug, forskellige accessoires, funktionelt udstyr til boligen, smukke genstande og meget, meget mere – meget af det i teaktræ, men også gerne i eg, ask, terrakotta, galvaniseret stål og alu, men det hele i en god kvalitet produceret med omtanke for mennesker og planeten.

Havemøbler af høj og holdbar kvalitet

Det fine gamle posthus bruges i dag som kontor, showroom og butik, og ganske unik for placeringen nær Østerport Station, Langelinje og Nordhavn, er der en stor have i forlængelse af huset, hvor man kan se og afprøve Skageraks forskellige havemøbler af høj og holdbar kvalitet. Udover at sælge sine egne designs, sælger huset også forskellige ’plusvarer’, som er varer, der supplerer og komplimenter deres egne designs. 

Skagerak Store huset bliver også brugt til arrangementer for lokalsamfundet, når de sætter design i kontakt med kunst og kultur. Det kan være forfattere eller kunstnere, som lancerer en ny bog eller holder foredrag om deres arbejde. Desuden afholdes der hvert år et stort julearrangement, fælles-

spisning på langborde m.m. Alt sammen for at skabe kontakt til lokalområdet, indgå nye samarbejder med inspirationskilder og partnere og for at vise værdien af de miljøer, som deres designs både påvirker og påvirkes af.

Bedst for verden

For den familieejede virksomhed Skagerak, der har hovedkontor i og stammer fra Aalborg, er det vigtigt, at man som virksomhed ’opfører sig ordentligt’, fortæller marketing director Sofie Bech: ”Vi er en certificeret B Corp virksomhed, hvilket vil sige, at vi skal leve op til nogle høje standarder inden for sociale forandringer, miljømæssige præstationer, gennemsigtighed og ansvarlighed. Det handler kort sagt om at være bedst for verden og ikke i verden. B Corp er endnu ikke så stort herhjemme, men på globalt plan fylder det en del med blandt andet virksomheder som Patagonia og Ben & Jerry.”

Reclassic

En anden spændende fortælling om det danske designmærke er deres Reclassic. Hvis man har nogle møbler fra Trip Trap eller Skagerak, man ikke længere har brug for, kan man bytte til noget andet fra Skagerak, som skal modsvare værdien af de brugte produkter. Det er en slags take-back  garanti, hvor vi værdisætter møblet til nye møbler.

Sofie Bech understreger, at der ikke er penge involveret i byttehandlen, det handler i stedet om at sætte fokus på den cirkulære tankegang. ”Hvis man passer godt på sine produkter fra Skagerak og giver dem den rette behandling, kan de holde i rigtig mange år.

Så det er ikke bare ’køb og smid væk’, når man handler med os. Det er også derfor, vore medarbejder altid gerne formidler, hvordan man bedst vedligeholder sine møbler. I det hele taget satser vi stærkt på altid at give kunderne den bedst mulige service og vejlede i forhold til, om man eksempelvis skal vælge teak eller aluminium, hvad passer til en altan, kan man mikse de forskellige materialer osv.”

Ældre kollektioner med nye udtryk

Udesæsonen står for døren, og i denne sæson har Skagerak givet nyt liv til flere ældre havemøbelklassikere. Som for eksempel serien Virkelyst, der i denne sæson også kommer i en stribet udgave – ligesom det er tilfældet med sunbeden Riviera, der også udkommer med en hynde i en spændende stribet udgave.

”At vi løbende tager vore ældste kollektioner og anbringer dem i en ny kontekst med et nyt design viser, at vi er et brand hus, der både rummer nye og ældre designs.

Det gør, at vore møbler bevarer deres tidløse udtryk,” pointerer Sofie Bech, som opfordrer alle østerbroere til at lægge vejen forbi huset på Indiakaj 2.

Vi har så meget at byde på, og det er altid en oplevelse at besøge det gamle posthus, som er fyldt med spændende designs både inden- og udenfor, siger Sofie Bech


Skagerak Store · Indiakaj 2 · Tlf. 35 43 20 00 · www.skagerak.dk · Åbningstider: Mandag-Fredag 11-17:30 · Lørdag 11-15

Related Articles