Smukt samspil mellem funktion & design

Af Susanne

Silhouet Serien fra Damixa er et skoleeksempel på dansk design, når det er bedst. Med sit slanke, tidløse design passer Silhouet smukt ind i både nutidens og morgendagens køkkener og badeværelser.

Silhouet fås både som klassiske og berøringsfrie vandhaner og som brusesystem i syv smukke farver. Her kan du nemt kombinere overlegen funktionalitet med materialer, farver og tilbehør, der afspejler den stil og den atmosfære, du ønsker i dit hjem. Silhouet Serien er skabt af designerne Christina Halskov og Hanne Dalsgaard, som begge er dybt forankrede i den skandinaviske designtradition. Vi har talt med Christina Halskov om samarbejdet med Damixa og om tankerne bag Silhouet.

“Både vi og Damixa synes, at vi er et smaddergodt match. Deres dna og os som designere er begge rundet af den danske designtradition. Vi tager først og fremmest afsæt i, at designet skal være funktionelt. Æstetikken er bundet op på funktionen; det skal både fungere perfekt og se godt ud. En vandhane er et højfunktionelt element i badeværelset og køkkenet, og samtidig skal den være en del af indretningen. Vi bruger jo en masse ressourcer og energi på at få smukke badeværelser og dejlige køkkener, vi kan være i i rigtig mange timer. I dag lever vi i langt højere grad vores liv begge steder, og det er i køkkenet, vi opholder os mest med vores familie og venner,” siger Christina Halskov.

Skønhed over det enkle
Hun kalder Silhouet serien et ’no bullshit’ design. “Det er enkelt, og det er det, fordi vi mener, der er noget skønhed over det enkle. Samtidig skal det virke hver gang, og det skal være let at bruge. Og nemt at gøre rent,” forklarer hun. En ting som et greb skal være lige til at gå til og enkel at betjene. Det var det første element i serien, og siden er Silhouet Touchless-udgaven kommet. Timingen med det berøringsfri greb var fantastisk, da den kom på markedet under coronaen, så man slap for at røre ved grebet i forbindelse med den smitsomme sygdom. “Vi designede det berøringsfrie greb før corona, og det var virkelig et design til tiden med tanke på alt, der skete i forbindelse med corona. Det er jo lidt revolutionerende med en berøringsfri vandhane i hjemmet, men folk har taget utroligt godt imod konceptet.”

Lege med overfladerne
Silhouet Serien er et forsøg på at skabe design, der er moderne, klassisk og langtidsholdbart. Man kan så lege med overfladerne og ved hjælp af dem få serien til at stikke i en retning, man selv ønsker, påpeger Christina Halskov.

“For os har det været et mål, at det udstråler noget personlighed og samtidig rammer en masse menneskers hjerte. Det er virkelig udfordrende og enormt sjovt at skabe noget på den måde. Vi har haft et kongesamarbejde med Damixa, som er gået all in for at få det bedste ud af projektet.” Man kan få Silhouet i syv forskellige overflader. Krom er som altid populær, men i dag tør folk godt vælge overflader, der vil noget. Sort badeværelse- eller køkkendesign er blevet en del af hverdagen, og nu er overflader i en spændende mathvid, kobber eller messing også blevet en god del af den moderne indretning. “De to varme metaller messing og kobber trækker lidt i den sydeuropæiske designstil. Den varme stil er populær blandt mange unge, som gerne både vil have et skandinavisk og sydeuropæisk designindslag i sit hjem,” siger Christina Halskov.

Pro-udgave med bevægelig tud
I Silhouet serien er der lige kommet en Pro-udgave, som er et professionelt armatur til hjemmet. Køkkenet er også et arbejdsrum, så det er vigtigt, der er nogle professionelle redskaber. Pro-udgaven har en fleksibel slange og brusehoved, så man kan få vandet lige præcis derhen i vasken, hvor man ønsker det. Den er godt eksempel på, at det er meget værdsat med et godt og gedigent redskab, mener designer Christina Halskov.

Værter gør sig umage med Touchless serien
Nina Kotschenreuther har Silhouet Touchless serien i sin bolig, og hun er særdeles godt tilfreds med funktionaliteten og det indbydende design. “Touchless betjening ved håndvasken er en af den slags teknologier, som man er blevet vant til at møde flere og flere steder – på restauranter, i lufthavne, hoteller og stormagasiner. Hver gang jeg som gæst møder et touchless armatur ved en håndvask, får jeg oplevelsen af at mine værter har gjort sig umage for at gøre indretningen indbydende. Den gennemtænkte og indbydende løsning vil jeg gerne selv have i hverdagen, og jeg håber, at mine gæster får samme oplevelse i mit hjem. Det er måske en lille detalje, men når den nu både giver en god oplevelse og øger funktionaliteten og hygiejnen, kan jeg ikke se, hvorfor man ikke skulle integrere den i indretningen af bad og køkken, særligt når det kan gøres enkelt og elegant med et tiltalende formsprog. At Silhouet-serien fra Damixa desuden er designet af dygtige danske designere repræsenterer flere ekstra plusser for mig.”


Se mere på damixa.dk/silhouet

Related Articles