Smuk ild og nem betjening

Af Susanne

Pejse-Centret på Rygårds Allé 106 er blandt andet specialister i gaspejse, som giver god varme, har en nem betjening og et moderne og smukt design.

Når man træder ind ad døren til Pejse-Centret på Rygårds Allé i Hellerup, mødes man af en stor udstilling af en lang række produkter inden for opvarmning. Her står de flotteste gaspejse, stående- og væghængte brændeovne samt pejseindsatse, og diverse tilbehør.

Den 250 m2 store forretning ligger ikke langt fra Øster-bro, og man kan parkere gratis lige uden for døren. Pejse-Centret drives af Jan Nielsen og hans søn Ulrich Nielsen, som er henholdsvis 4. og 5. generation i en pejse-virksomhed, der har rødder helt tilbage til 1855 under navnet J.E. Bjerrings Eftf.. Jan og Ulrichs olde- og tipoldeforældre købte dog ’først’ virksomheden for godt 130 år siden, og de har således salg af opvarmning i blodet. I 1970 skiftede virksomheden navn til Pejse-Centret, som på daværende tidspunkt lå i Dronningens Tværgade og præcis som dengang, er den personlige, kom-petente og professionelle service en helt naturlig del af hverdagen. Tager gerne på kundebesøg ”Udover at vejlede kunderne på bedste vis i butikken, tager vi også gerne på kundebesøg, fordi det som ofte ikke er nok at kende kundernse ønsker, men vi bliver nødt til at se stedet, for at vurdere, om den ønskede løsning kan lade sig gøre. Som for eksempel med de for tiden populære gaspejse, der er utroligt lette at anvende, men som kræver en del rådgivning for at kunne implementeres på en ordentlig måde i boligen,” fortæller Ulrich Nielsen.

Godkendt til bygas
Blandt de gaspejse- og ovne Pejse-Centret fører, er modellerne fra RAIS, med produktion i Frederikshavn, de mest alsidige fabrikanter af fritstående- og indbygningsmodeller, som er godkendte til anvendelse af de tre gængse gasarter, nemlig flaske-, natur- og bygas, som jo bl.a. er aktuel her på Østerbro. Fælles for alle RAIS modellerne er det moderne, tidløse design.

De indbyggede pejse kan bruges som frontpejs, hjørnepejs eller med ruder i tre sider, så de for eksempel kan benyttes som dekorative og praktiske rumdelere, og her er det kun fantasien, der begrænser mulighederne. Alle installationer afhænger af aftræksmulighederne, hvilket er en forudsæt-ning, men det er her, Pejse-Centret kan rådgive om mulighederne.

Nem betjening
Når du skal betjene en gaspejs, bruger du blot den medfølgende fjernbetjening eller en app til din smartphone eller tablet. Du tænder, slukker, skruer op og ned for varmen, sætter timeren og meget andet ved blot et klik. Det er utrolig let – du skal blot læne dig tilbage og nyde den varme, hyggelige ild.

Gaspejsene har et smukt og autentisk flammebillede, der til forveksling ligner en traditionel pejs/brændeovn. Keramiske ”brændestykker”, kul og glødetråd skaber en levende ild. Der er stort set ingen rengøring forbundet med pejsene – du skal blot tørre glasset over en gang imellem. Gaspejsene kan som nævnt tilsluttes flaskegas, naturgas eller bygas. En gaspejs kræver ikke en skorsten som en traditionel brændeovn, men i stedet et ”balanceret aftræk”, hvilket er et dobbelt rør med friskluftindtag i yderrør og aftræk i midterrør. Denne løsning gør, at forbrændingen sker uafhængigt af luften i stuen, og dermed kun tilfører varme til rummet, som let kan reguleres.

Pejse-Centret kan stå for det hele
Man kan godt købe en gaspejs på nettet, men den skal bygges op i boligen, og en vvs-mand skal ordne tilslutningen. Og hvis man får et problem med pejsen, vil de ansvarlige ofte pege på et af de andre led i processen, påpeger Ulrich Nielsen. ”Vi i Pejse-Centret kan stå for det hele; rådgivning, køb, installering og servicering m.v. Hvis der opstår et problem, skal kunden blot henvende sig til os og ikke alle mulige andre. Vi har vores egne montører, der leverer og bygger op omkring gaspejsen, og derefter har vi et tæt samarbejde med en erfaren VVS-installatør, som står for det praktiske omkring tilladelser. Løsningen ét sted gælder både ved installationen og ved den fremtidige service,” siger Ulrich og tilføjer: ”Hos os følger og hjælper vi kunden hele vejen fra start til slut. Samtidig er vi konkurrence-dygtige på priserne og forhandler nogle af de bedste produkter på markedet,” understreger han.


Pejse-Centret · Rygårds Allé 106 · Østerbro/Hellerup
Tlf. 33 13 50 45 · www.pejse-centret.dk

Related Articles