Paulun går tilbage til rødderne

Af Susanne

Paulun er Københavns nye uafhængige ejendomsmægler med seks butikker og en lang historie i ryggen. De vil tilbage til værdier som nærvær, dialog og fordybelse. 

Der er kommet en ny aktør på det københavnske boligmarked. Den uafhængige ejendomsmægler Paulun startede op den 15. august i år med seks butikker fordelt over København. Egentlig begyndte historien helt tilbage i 1973 ved ejendomsmægler Niels Hald, der startede sin første mæglerbutik i 1973 på Amager. Dengang foregik handlerne og dialogen med udgangspunkt i mæglerens privatbolig, og fokus var på nærvær og dialog, som er samme værdier, der styrer Paulun i dag, fortæller Morten Johansen, butikschef for Paulun Østerbro på Dag Hammarskjölds Allé 37. 

Op igennem 1980’erne og 90’erne voksede forretningen,  og Niels Hald fik sønnen Torben Hald med i virksomheden. De indgik et kædesamarbejde med danbolig, 13 butikker i alt, og stod for tæt på 20 % af kædens omsætning på landsplan. På sit højeste var der 120 ansatte, og butikkerne havde mere end 1500 handler årligt. I 2019 udtrådte familien fra det kædesamarbejde, som havde varet små tre årtier og skar antallet af butikker ned for at finde tilbage til kernen og være uafhængig mægler med den fleksibilitet og det nærvær, der er behov for på et boligmarked, hvor det ofte kan gå hurtigt og mangle dybden i relationerne med kunderne og medarbejderne.

Tilbage til rødderne

”Det er fint at være med i en kæde, men der følger en masse krav med i samarbejdet. Man skal opfylde en række faste mål, og er, på godt og ondt, styret af andre. Som uafhængig mægler er vores største fordel, at vi ikke længere skal betale en tredjedel af vores overskud til Danbolig. Det økonomiske aspekt gør, at vi har mere tid til hver enkel sag og kan fordybe os endnu mere. Hvis man som mægler har lidt travlt, så kører man bare derudaf og har måske ikke det fornødne overskud til at gå ekstra ind i sagerne. Det overskud har vi i dag, da vi ikke er presset af at skulle sælge et vist antal boliger for at opfylde kædens mål. Vi er tilbage ved rødderne og har tid til at være nærværende over for kunderne,” siger Morten Johansen.  

Mellem almindelig og liebhaverkoncept

Han betegner Paulun som en mægler med et koncept mellem en almindelig mægler og en liebhavermægler. ”Det hele er lidt mere lækkert, ordentligt, og der er tid til tingene samtidig med, at vi er allemandseje. Her er plads til både den store skønne bolig og til den hyggelige 2-værelses lejlighed,” siger han. Paulun har ud over butikken på Dag Hammarskjölds Allé, 3 butikker på Amager, 1 i City og 1 på Frederiksberg samt en projekt- og erhvervs-
afdeling under samme ejerkreds. Selv om Paulun er nye på markedet, har de mange års erfaring på Østerbro. De kender alle ejendommene og området særdeles godt. 


”Da vi var en del af danbolig, var vi markedsførende i København gennem adskillige år. Med i alt seks butikker er vi forholdsvis mange medarbejdere i Paulun, og det er dejligt at være et sted, hvor vi har en kultur med en masse dygtige mennesker samlet et sted. Det betyder, at vi har medarbejdere, der kan sætte sig ind i en masse forhold, som kan komme vores kunder til gode. Som for eksempel udviklingen inden for ejendomsskatterne. Desuden er salgsproduktet altid 100 procent i orden, billeder, beskrivelser osv. passer perfekt og alt kører, som det skal,” fortæller Morten Johansen.  

Forståelse for andre menneskers situation

Når man spørger ham, hvad der så godt ved at være ejendomsmægler, tøver Morten Johansen ikke: ”Det er et privilegie, at du møder en masse søde mennesker hele tiden. At sælge et hus er en af de helt store økonomiske beslutninger i livet, som betyder rigtig meget for folk. Når du skal sælge boligen, møder du dem derhjemme i deres bolig, og det gør man ikke i mange jobs. 

For at være en god mægler  skal man også have en forståelse for andre menneskers situation. Somme tider er det en skilsmisse, der ligger bag salget, og så skal salget gå hurtigt, andre gange vil folk gerne vente i lang tid på den rigtige pris. Det gælder om at få lavet en plan, der passer til den specifikke kunde og den specifikke situation. Kunden skal føle, at vi er tæt på dem, og at vi forstår deres situation. Og at få det hele til at lykkes, er en stor tilfredsstillelse! Samtidig er det også herligt at få lov til at opleve alle de fede boliger på Østerbro,” slutter Morten Johansen.  

Paulun har leveret på Østerbro
Siden Paulun gik i luften i midten af august måned, har Københavns nye uafhængige mæglerkæde leveret varen i hver af de seks butikker. På Østerbro er der siden 15. august solgt 17 boliger på Østerbro. Forklarin-
gen på dette er ifølge Morten Johansen ganske lige til. Paulun og det nye koncept med at være tættere på kunderne og gøre sig umage med kendskabet til hver en krog af boligerne, virker. ”Vi har mange sælgere der har været overrasket over hvor meget vi sætter os ind i de boliger, som vi får til salg. Men det er jo netop ikke nok at kunne svare på de spørgsmål, som vi forventer, der kommer under en fremvisning; det handler om at have et dybt nok kendskab til boligen, så vi kan svare på de spørgsmål, som vi ikke ved kommer,” understreger Østerbro-mægleren og pointerer, at boliger på Østerbro er meget attraktive.


Paulun Østerbro · Dag Hammarskjölds Allé 37 · Tlf. 35 38 14 50 www.paulun.dk

Related Articles