Altan.dk

Af Susanne

Elevator gør udlejningsejendom attraktiv

Østerbrogade 102 har fået opført en tidssvarende elevator i hovedtrappen. Trappen var inden byggeriet kun små tre meter bred, men Altan.dk kunne alligevel godt få plads til en elevator, uden det er gået ud over det æstetiske udtryk eller gjort det besværligt at bruge trappen.  

Elevatoren er blevet opført på foranledning af fonden Core Bolig VII, der ejer Østerbroejendommen fra 1902, og som ejer i alt 26 ejendomme i Storkøbenhavn. De har for nylig fået opført tre taglejligheder i ejendommen og synes derfor, at en elevator var en naturlig løsning. Da hovedtrappen er små tre meter bred, var der lige akkurat plads til, at elevator- og altanvirksomheden Altan.dk kunne opføre elevatoren i midten af trappen. 

For Thomas Vahlun fra Core Bolig VII er elevatoren en naturlig følge af, at der er blevet opført tre lejligheder øverst oppe:  ”De tre taglejligheder har en vis værdi i forhold til udlejning, da der er mange, som gerne vil leje
en taglejlighed. For os er det vigtigt, at vi har et lejesegment, der har lyst til at bo i vores boliger. Her kan taglejlighederne og en elevator være med til at sikre, at det sker. Rent økonomisk er en elevator en lille fordel for os, men det handler mere om at få attraktive lejligheder og lejere, der fremover bliver boende i vores ejendomme. Og det vil de, når ejendommen er mere tidssvarende og har komfortable løsninger som for eksempel en elevator,” siger Thomas Vahlun. 

Lige akkurat plads

Som nævnt var trappen ikke særlig bred, så for at gøre plads til elevatoren måtte Altan.dk skære noget af hovedtrappen af. ”Men det er ikke noget problem for os, da vi har stor erfaring med forskellige elevatorløsninger,” siger Søren Faebo fra Altan.dk. Faktisk har håndværkerne løst opgaven på en måde, så man – næsten – ikke kan se, at elevatoren ikke altid har været en del af hovedtrappen og ejendommen. Søren Faebo oplyser, at Østerbrogade 102 er det sted, de har arbejdet, hvor der har været mindst plads til elevatoren i hovedtrappen. Det er jeg for så vidt ikke i tvivl om, når jeg selv prøver elevatoren, men da den er forholdsvis dyb, kan der snildt være tre personer i den, og man kan også godt tage turen op og ned med for eksempel sin kuffert, sine indkøb eller lille Niclas på syv måneder. Mindre er elevatoren trods alt ikke.  

Skæmmer ikke det æstetiske udtryk

”I forhold til pladsen tænker folk måske, at der ikke er plads til en elevator, men det er der ofte alligevel – og det kan ske, uden at det i væsentlig grad går ud over det æstetiske udtryk,” fortæller Søren Faebo. Som for eksempel på Østerbrogade 102, hvor den nydelige trappe og pæne opgang stadig tager sig rigtig godt ud. Den indbyggede elevator er blandt andet opført i matteret glas, hvilket rent designmæssigt dæmper indtrykket. Desuden er den som allerede nævnt ganske smal, så den ikke virker så voldsom. Selv om trappen er blevet smallere, er det på ingen måde for trangt, når man benytter bentøjet til at transportere sig selv op og ned i ejendommen.  

”Men er man på nogen måder gangbesværet, løser elevatoren det, den skal i forhold til komfort og aflastning. Når man skal fra stueetagen og helt op i tagniveau, er der mange trapper, der skal forceres, hvis man er ældre eller dårligt gående. Mange af os har noget familie eller venner, som ikke kan klare en tur helt op på 5. sal, og for hvem en elevator er en fantastisk hjælp,” siger Søren Faebo. 

Adgang til lejligheder under hele processen

Der har under hele byggeprocessen været adgang til alle lejlighederne, da det kun er dele af opgangen, som har været spærret af. På grund af den manglende plads er det vigtigt, at den opføres af en virksomhed som Altan.dk, der har stor erfaring inden for lignende projekter. Som Søren Faebo gør opmærksom på, er det bestemt ikke en  nem opgave at opføre en elevator i hovedtrappen eller for den sags skyld på bagtrappen, som Altan.dk også er eksperter i. Fordelen ved at få opført en elevator ved hovedtrappen er naturligvis, at man kommer lige til sin hoveddør, når man træder ud af elevatoren. 

Uanset om man ejer hele ejendommen, en lejlighed eller en andel, kan det være en rigtig god ide at få opført en elevator, da man både økonomisk og rent komfortmæssigt får en værdistigning. ”Når man har en ejendom med en så god beliggenhed, giver det mening med tre tagboliger og med en elevator, der fører op til dem. Samtidig er elevatoren også et plus for de eksisterende lejere.


Så vi er meget tilfredse med resultatet,” slutter Thomas Vahlun fra Core Bolig VII. 


www.altan.dk · Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V 
Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18 

Related Articles