Odsherredfavoritter

Af Susanne

Af Morten Weidemann fra Rørvig Dessert

”Når man skal fortælle om Odsherred, er noget af det første de fleste nævner, naturen. Naturen er også en vigtig del af mit Odsherred, for her er steder der passer perfekt til alt fra varme sommerdage, til regn- og ruskedage i efteråret. Da vi i sin tid fik idéen til Rørvig Dessert, var en af grundene selvfølgelig, at vi elsker dessert. Derfor har jeg også tit en kop kaffe og en dessert med, når jeg besøger stederne her. Er jeg alene, sætter jeg tit prikken over i’et, ved at høre lidt musik. I rigtig lang tid har det været et album med lidt år på bagen, som Pete Repete, der nok mest er kendt fra Malurt og Big Fat Snake, har lavet. Det hedder New York Highline. Men det kunne lige så godt hedde ”Rundt i naturen”. For det bidrager til en rigtig god stemning.


Cafébutik
Mit første sted at besøge, er lige bag vores cafébutik i Rørvig. Der går en lille sti ned til vandet, hvor der om sommeren er en badebro. Her har Christina og jeg siddet hundredvis af gange, efter en lang arbejdsdag. Til venstre kan du se over på Rørvig Havn med al dens liv, men resten er hav, land og himmel. Det kan i den grad få roen til at falde på de fleste.”
Toldbodvej · 4581 Rørvig


Esterhøj
Esterhøj er et sted man ikke må misse, men find en dag med godt vejr til
at gå op på toppen. Når du har taget den lange tur op, bliver du belønnet med en fantastisk 360o udsigt, hvor du ser Sejerøbugten, store dele af Lammefjorden, Høve stræde som mange cykelryttere har kæmpet sig op ad. Ikke kun amatører men også mange der deltager i prof. cykelløb, der gerne inddrager den stejle vej. På højen står en kæmpe sten, og det vilde er, at den er slæbt derop nede fra stranden! En anden spøjs ting heroppe, er at Ole Olsen, ham der skabte Nordisk Film, indrettede et gravkammer til ham selv, konen og den nærmeste familie her.
Høvevej · 4550 Asnæs


Ørnberg Vin
Et rigtig dejligt sted at besøge når du er i Odsherred, er Ørnberg vin. Ørnberg Vin holder til på Odden, hvor de laver nogle fantastiske vine. Det meste er dessertvine, og passer derfor rigtig godt til os og vores desserter. Vi har derfor også solgt nogle af vinene i flere år, og gør det stadig. Men det er nu alligevel noget andet at besøge de to vinbønder, Niels Og Anders på deres hjemmebane. Der er jævnligt rundvisning i vinmarkerne, og vinsmagning bliver også tit holdt, når de altså har noget vin. For vinene er så populære at der af og til er udsolgt. Rygtet siger dog, at de tapper høsten fra 2021 her i påsken. I år bliver der også gjort noget ekstra ud af forplejningen, når Ásta Serverer forskellige lækkerier i Ørnberg Vinvogn. Caféen ligger ude i vinmarken, så du kan ikke finde et bedre sted at nyde et godt glas vin og lette caféanretninger.
Drusbjergvej 2 · 4583 Sjællands Odde

Related Articles