De skaber gode minder

Af Susanne

Forlystelsesparken Sommerland Sjælland oser af hygge i grønne omgivelser med masser af plads rundt omkring de mange sjove og udfordrende aktiviteter for hele familien. Fra maj til september kan man opleve nærvær og grineflip i de mere end 60 forlystelser og aktiviteter samt ikke mindst Sjællands suverænt største udendørs vandland, Den Blå Lagune. 

Sommerland Sjælland har de seneste år oplevet en stor fremgang i antallet af besøgende. Den hyggelige forlystelsespark nær Nykøbing Sjælland havdesidste år hele 246.000 gæster, hvilket blandt meget andet skyldes, at parken især er for børnefamilier, hvor børnene er op til 12-13 år, fortæller direktør og ejer Kåre Dyvekær. 

“Vi har satset meget på sjove aktiviteter for de mindre børn, men vi er naturligvis til for alle, og vi har også mange glade teenagere, der kommer forbi vores sommerland. Sommerland Sjælland er et meget nærværende sted, hvor der er rigtig god plads til at more sig, og vi lægger gerne vægt på aktiviteter, hvor man både kan røre sig og have det supersjovt. Hos er der tid og nærhed til at lave aktiviteter sammen som familie.”

Cykelmyggen

Sommerland Sjælland har mere end 60 forlystelser, så man kan altid finde en aktivitet, som appellerer til ens indre legebarn. Et af de nyeste tilbud er rutsjebanen Cykelmyggen, der kun er drevet af forældrekraft. Her er opsat motionscykler, så når man cykler derudad, kommer der bevægelse i rutsjebanen, der er 4 meter bred og 12 meter lang. Børnene bliver kørt op ad en bakke, og så kører den rundt, og man kommer tilbage til bakken. Hvis forældrene har mere benkraft tilbage, kan børnene få en tur til.


“Den passer supergodt ind i vores koncept. Her er noget interaktion mellem børn og forældre, og man må gerne lave lidt fysisk arbejde, for at det bliver sjovt for alle,” konstaterer Kåre Dyvekær. 

Den Blå Lagune udvider

En anden fornyelse er de tre vandbaner i vandlandet Den Blå Lagune. Dermed bliver Sjællands største udendørs badeland endnu større og endnu bedre. Udvidelsen af badelandet falder smukt i tråd med, at Sommerland Sjælland holder fast i det, som det er opstået af, nemlig et stort aktivitetssted for børn og barnlige sjæle – en forvokset legeplads så at sige. 

Med tiden er tingene blevet større og mere moderne, og i dag er forlystelsesparken en herlig blanding af noget meget lavpraktisk og noget meget digitalt, hvor man kan interagere via mobiltelefoner. Her møder det helt moderne de klassiske gode legedyder. 

Modtaget stor forlystelsespris

Sommerland Sjælland fik i december 2022 prisen The Golden Pony Award, som hvert år uddeles til de bedste forlystelsesparker i verden. Det er en anerkendt pris, som eksempelvis også Tivoli og Legoland har modtaget. 

“Vi er meget glade for prisen. Det kan sammenlignes med en Michelinstjerne til en restaurant,” siger Kåre Dyvekær, der var i Italien for at modtage prisen, hvor årets otte priser blev tildelt af organisationen Games & Parks Industry. Organisationen siden 2002 udpeget verdens bedste forlystelser, som i deres øjne har gjort det særligt godt. 

Prisen falder fint i tråd med Sommerland Sjællands mission, som er at skabe gode minder: “Det kræver nærhed, engagement og god service fra vores værter. Det betyder meget for os, at vi kan give en fremragende service. Det er jo ikke noget, man kan måle, men vi er lykkelige for, at vores gæster tilsyneladende sætter stor pris det, vi gør, og vi håber meget på, at der kommer mindst lige så mange i år, hvor vi åbner den 12. maj for sæsonkortholdere og den 13. maj for alle,” slutter Kåre Dyvekær.

Overnatningsmuligheder lige uden for parken

Hvis man som familie ønsker at få det optimale ud af et ophold i Sommerland Sjælland, kan man overnatte lige uden for parken i en af de 29 hytter med bad og toilet. Her kan man bo under opholdet og gå ind og ud af parken, som man har lyst til. “Vi har for nylig udvidet med et streetfoodkoncept, der også ligger lige uden for hegnet meget tæt på hytterne. Her kan både hyttegæsterne og gæsterne fra Sommerland Sjælland få tilfredsstillet sulten på alle mulige lækre måder. Det er et tilbud, som vores hyttegæster har taget rigtig godt imod, da Streetfoodstedernes åbningstider passer bedre til dem, som bor i hytter. Når parken lukker, lukker restauranterne indenfor også, og det kan være lidt tidligt, hvis man overnatter her. Så streetfoodtilbuddet har skabt en ekstra mulighed for de overnattende til at få en god fællesoplevelse her,” siger Kåre Dyvekær. 


Sommerland Sjælland · Gl. Nykøbingvej 169 · 4572 Nørre Asmindrup · Tlf. 59 31 21 00 · www.sommerlandsj.dk

Related Articles