Odsherredfavoritter

Af Susanne

Af Mette Helmig & Morten Pflug, ejere af Galleri Bredgade 22, København K

Ægteparret og ejerne af Galleri Bredgade 22 i hjertet af København, Mette Helmig & Morten Pflug, har gennem mere end fire årtier haft deres anden base i familiens sommerhuse i Odsherred – stedet hvor de finder roen som den absolutte kontrast til det pulserende liv i hjertet af København. Odsherred har uendeligt meget at byde på i krydsfeltet mellem natur, kultur og gastronomi og på alle tider af året. De seneste år har en række entreprenante personer set mulighederne i området og investeret i projekter, der skaber spændende oplevelser for de fastboende, sommerhusejerne og turisterne.

Vejrhøj
– naturen og vingården
Et af vores mange foretrukne udflugtsmål er Vejrhøj. Vejrhøj er en af Sjællands mest imponerende gravhøje, og dens top løfter dig mere end 120 meter over havets overflade og er et af Sjællands højeste punkter. På toppen af den historiske gravhøj bliver du belønnet med stilhed og en panoramaudsigt over Sejerøbugten, Lammefjorden og hele Odsherred. Vejrhøj ligger som det højeste punkt på den aflange bakke Vejrhøjbuen, der er en af tre buer i Odsherred. Landskabet blev skabt, da isen skubbede undergrunden foran sig under sidste istid (bronzealderen). Det markante landskab og Vejrhøjs kulturhistoriske betydning har været årsag til, at stedet er udnævnt som Danmarks første UNESCO Global Geopark.


Parkér bilen ved Vejrhøj Vingård og følg først vejen og derefter trampestien op til toppen gennem skoven, hvor duften af ramsløg er altoverskyggende og på den fantastiske måde. På vej tilbage fra toppen af Vejrhøj kan det varmt anbefales at besøge Vejrhøj Vingård, der ejes og drives af Nina & Niels. Vejrhøj Vingård har gennem mere end 10 år udviklet og produceret kvalitetsvin, som i dag findes på vinkortet hos en række Michelin restauranter. Som noget nyt udbyder Vejrhøj Vingård fra sommeren 2022 arrangementer i et nyt glashus med mad og vin, hvor udvalgte kokke står for gastronomien til vingårdens egne vine samtidig med, at du nyder udsigten mod Nekselø, Sejerø og i godt vejr Samsø. Kan varmt anbefales.


Anneberg Kulturpark
– kultur og meget mere
Med vores baggrund i blandt andet galleriverdenen, og hermed fascinationen af kunstens mange facetter og muligheder, er vi meget begej-strede for den igangværende og meget ambitiøse udvikling af Anneberg Kulturpark. Omdannelsen af det tidligere Psykiatrihospital i Nykøbing Sjælland (Sikringen) til nye rammer med aktiviteter inden for fødevarer, kultur og kunst, som støtter det lokale samfund i Odsherred, er allerede meget indbydende og spændende. Kunstnerfløjen med ca. 50 kunstnere giver mulighed for at møde meget forskellige kunstnere og deres kunst – og i en meget fin kvalitet og med værker for enhver smag og pengepung. Efter besøget i kunstnerfløjen er det oplagt at besøge de andre aktiviteter, fx mikrobryghuset, cafeen Atom eller restauranten Mota, som imponerer både arkitektonisk og gastronomisk. Udover de faste aktiviteter planlægger folkene bag Anneberg Kulturpark i løbet af året en række begivenheder såsom events, festivaler, markeder, workshops, koncerter mm. for både børn og voksne. Vi glæder os til at følge den fortsatte udvikling af Anneberg Kulturpark og er allerede nysgerrige gæster.

Related Articles