Mozzarella med citron confit

Af Susanne

Her får du en nem opskrift med klassiske italienske favoritter: frisk mozzarella, italiensk olivenolie, citron confit og bruschettakrydderi med tomat, basilikum og hvidløg – dejlig gæstemad, fx som antipasti til en god grillmiddag. Det tager lidt tid at forberede den hjemmelavede citron confit, men den kan sagtens laves i god tid i forvejen.

DET SKAL DU BRUGE (4 pers.)
●  4-5 stk frisk mozzarella
●  3 økologiske citroner
●  15 g sukker
●  Klassisk italiensk olivenolie (fås hos Oliviers & Co)
●  Bruschetta-krydderi (fås hos Oliviers & Co)
●  Friskkværnet peber

Jo friskere mozzarella, jo bedre. Kan du få fat på frisk Mozzarella di Buffalo er det ekstra luksus

SÅDAN GØR DU
Minimum 3 timer før servering:
Skræl citronerne med en lille skarp kniv eller skræller. Vær omhyggelig med kun at få den gule del af skallen med og intet af den hvide bitre del (gem de skrællede citroner til at presse saft i næste trin). Læg skallen i blød i koldt vand i 2 timer. Dræn og skær skallen i fine, tynde strimler. Læg strimlerne i en lille gryde med koldt vand og bring gryden til kogning. Dræn derefter og gentag processen endnu engang. Læg de drænede strimler til side.

Pres saft af 2 af citronerne og hæld den i en lille gryde sammen med sukkeret. Bring gryden i kog, hæld strimlerne i og kog i 10-15 min. Tag gryden af varmen og lad den køle af.

1/2 time før servering:
Tag mozzarellaen ud af køleskabet og lad den få stuetemperatur, før du dræner den godt og anretter den på et fad med den confiterede citronskal, en generøs mængde italiensk olivenolie og friskkværnet peber. Drys til sidst med bruschetta-krydderiet, og server straks med ristet eller grillet brød.


Bon appetit!

Related Articles