Makrel marineret med citronolie, granatæbleeddike og kryddersalt

Af Susanne

En delikat og nem opskrift med den dejlige, sunde makrel med sprødt skind på en saftig bund af squash. Syrlig citron, sødmefyldt granatæble og kryddersalt med krydderurter klæder den fede makrel.

DET SKAL DU BRUGE (TIL 4 PERS.)

  • Granatæbleeddike (fås hos Oliviers & Co)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • Olivenolie med citron (fås hos Oliviers & Co)
  • Kryddersalt til fisk (fås hos Oliviers & Co)
  • 8 klargjorte makrelfileter
  • 2-3 squash, skåret i tynde strimler
  • Friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Hæld 3 spsk granatæbleeddike i en lille gryde med presset hvidløg og revet ingefær, og lad det varme op ved svag varme.

Tilsæt 8 spsk økologisk olivenolie med citron og 1 tsk kryddersalt til fisk, rør godt sammen, tag marinaden af varmen og lad den afkøle.

Skyl og dup de klargjorte makrelfileter, og læg dem i et fad med skindsiden opad. Hæld marinaden over og dæk med husholdningsfilm. Lad makrelfileterne marinere på køl i 45 minutter.

Gør imens squashstrimlerne klar – snit dem fint, gerne på langs på et mandolinjern, og vend dem i lidt olivenolie.

Varm ovnen op på grill, og placer de afdryppede makrelfileter i en bradepande med skindsiden op. Grill makrelfileterne i ca 5 min eller til de lige netop er gennemstegte, og skindet er sprødt.

Anret squash og makrelfileter på 4 tallerkener, dryp med citronolivenolie, lidt granatæbleeddike, kryddersalt og friskkværnet peber. 

Servér straks, evt. med et godt surdejsbrød.

Bon appetit 🙂


Oliviers & Co Gl. Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg www.oliviersogco.dk

Related Articles