Rødgrød med fløde (skum)

Af Susanne

●  500 g jordbær
●  125 g blåbær
●  125 g solbær
●  125 g hindbær
●  500 g sukker
●  5 dl vand
●  55 g kartoffelmel
●  0,5 dl vand
●  Sukker til toppen
●  Fløde eller flødeskum

Man kan bruge både friske og frosne bær.

Alle bærene hældes i en gryde sammen med sukker og vand og koges, til de er møre.

Gryden tages fra varmen og står et øjeblik. Imens røres karfofffelmel og en lille smule vand sammen i en lille skål, så det bliver en ensartet masse. Det røres i gryden, samtidigt med at der stavblendes. 

Grøden hældes enten i en stor skål eller portionsskåle. Drys med lidt sukker, så grøden ikke trækker skind.

Rødgrøden nydes enten med friskpisket flødeskum eller fløde/mælk.

Related Articles