Poké bowl med laks, avocado og pink grapefrugteddike

Af Susanne

Her får du en superfood opskrift med avocado, quinoa, laks og den lækreste dressing med pink grapefrugteddike og jomfru valnøddeolie som prikken over i’et. Laksen kan sagtens erstattes med tofu, hvis du foretrækker en vegetarisk variant.

DET SKAL DU BRUGE (TIL 4 PERS.)

  • 480 g frisk laks (som den du køber til sushi, skal den have været frosset)
  • 1 citron, saften
  • Pink grapefrugteddike (fås hos Oliviers & Co)
  • Valnøddeolie (fås hos Oliviers & Co)
  • 2 spsk soya
  • 300 g quinoa
  • En håndfuld ristede hasselnødder
  • 2 grapefrugter
  • 2 små hoveder hjertesalat
  • 2 avocado
  • Økologisk citronolie (fås hos Oliviers & Co)
  • Havsalt

SÅDAN GØR DU

  • Skær den friske laks i små mundrette firkanter og læg dem i en skål med saften fra citronen, 2 spsk. pink grapefrugteddike, 4 spsk valnøddeolie og 2 spsk soya sauce. Vend laksen godt i marinaden og lad den trække overdækket i køleskabet i 30 min.
  • Skyl quinoaen i en gryde, overhæld med kogende vand i forholdet 1 del quinoa til 2 dele vand. Kog under låg i 15 min. og lad dem trække under låg i 5 min. eller til de er møre. Smag til med salt.
  • Rist hasselnødderne og lad dem køle af. Hak dem groft.
  • Skær grapefrugten i fileter og skær hjertesalat i mundrette stykker.
  • Halvér avocadoerne og fjern stenene. Skær dem i fine skiver og fjern skrællen.
  • Fordel quinoa, grøntsager og laks elegant i 4 skåle. Hæld den resterende marinade på som dressing. Drys de ristede hasselnødder over og servér straks.
  • Smag evt. til med lidt havsalt, pink grapefrugteddike og økologisk citronolie.

Bon appetit 🙂


Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk

Related Articles