@Dit og mit Odsherred – et særligt sted fyldt med særlige steder

Af Susanne

Kender du Instagramprofilen @DitogmitOdsherred? Det gør du måske nok. Ellers er det vist på tide, at du får fundet telefonen frem og klikket på Følg-knappen hos de to kvinder bag profilen, Susan og Tina, som er vokset op i hjertet af Odsherred. 

Den flotte Odsherred-profil oser af kvindernes kærlighed til området, og savner du inspiration til sommerens udflugter, er det lige her du finder svarene. Det er utroligt nok en profil, som er oprettet for kun et år siden, og som lynhurtigt har vokset sig til at blive stor og afholdt af de mange følgere, som har det til fælles med Susan og Tina, at de elsker Odsherred.

Profilen er indrettet med overskuelige højdepunkter, så du nemt kan finde det, du søger, hvad enten det er et særligt område, mad, naturoplevelser, en bestemt årstid eller noget helt femte, du søger viden om eller inspiration til. Der er omkring 40 højdepunkter i alt, og herudover er der naturligvis også en lang række virkelig flotte billeder på profilens “væg”. Her kan du bladre mellem flere end 200 inspirerende pletskud fra lokalområderne, og temaerne spænder bredt; alt fra et smukt udsigtsbillede ved Ordrup Næs til en hyggelig isbod og videre til de gode loppefund fra Vig Tuskemarked. 

Gemmesteder

Når man er opvokset i Odsherred og er kommet i området i mere end 35 år, så kender man de gode små og unikke gem-
mesteder, og det er i dén grad tilfældet med Susan og Tina.  

Om Susan og Tina

Susan Mortensen (39) og Tina Flohr Karlsen (38) er begge opvokset i Nr. Asmindrup og har været veninder så langt tilbage, som de begge kan huske, og de har som unge brugt utallige timer sammen med leg, håndboldspil, fester, ferier, på weekendture, i sommerhus og meget andet. I dag ses Susan og Tina stadig ofte. Begge har fået familie med børn, og kvinderne forsøger så vidt muligt at give den store Odsherred-kærlighed videre til familien og bruger mange timer i sommerlandet. 

Den fælles profil plejes med en naturlig fordeling mellem de to kvinder og med en enighed om, at drivkraften for at profilen skal bestå, er at det skal være sjovt at arbejde med den. Der bliver naturligvis brugt mange timers arbejde på Dit og mit Odsherred, men Susan og Tina synes, det er det hele værd, når de opmuntres af tilfredse følgere, som sjældent holder igen med rosende ord til kvinderne. 

Steder vi kommer til at besøge i 2023

Sidinge gårdbutik Fantastisk gårdbutik med lækre specialiteter, deres egne varer fra markerne omkring og et stort udvalg af oste Sidingevej 39, 4560 Vig

Købe friske fisk fra fiskekutteren Cecilie KA 71 på Odden havn Følg med på deres Facebookside

Gå tur på legepladsen Eventyrdalen, udkigstårnet og træningsbanen i Kårup skov. Læs mere på kaarupskov.dk

Drikke en sommerdrink på Rørvig kro og se landliggerkampen som hvert år spilles på Højsandet i Rørvig. TV-berømtheder og pensionerede fodboldproffer stiller op for Landliggerholdet. www.visitodsherred.dk/danmark/sjaelland/odsherred/det-sker/landliggerkampen-2022

Samle sten og nyde udsigten ved Klintebjerg Klint Havnevej nær nr. 13, 4500 Nyk. Sj.

Grille og sove i telt ved Sandskredet, Kongsøre, hvor man kan være heldig at fange krabber og finde fossiler.


Susan og Tinas forslag til 5 oplevelser, mad og must-see’s

Nova-Vivo, Retro-Antik-Design Vi er begge opvokset i Nørre Asmindrup, og derfor har vi jo selvfølgelig en forkærlighed for byen, selvom mange måske slet ikke betragter det som en by. Men uden for byskiltet ved kirken findes en fantastisk antikforretning med de fedeste retromøbler. Du finder bl.a. borde, stole, lænestole, lamper og lignende.
Asmindrupvej 46 · 4572 Nørre Asmindrup

Lammefjordens Spisekammer Hvis du nyder at købe frugt og grønt fra de lokale, så skal du besøge Lammefjordens Spisekammer. Deres produkter er dyrket på Lammefjordens nærrigsrige jorde. Du behøver ikke købe store mængder, men kan frit vælge mellem årstidernes frugt og grønt.
Adlers Allé 102 · 4540 Fårevejle

Kunstnerfløjen Kunstnerfløjen er et kunstfællesskab i det gamle sindssygehospital i Nykøbing Sjælland. Bygningerne er flotte, og inden i dem gemmer sig mange forskellige kunstneres projekter. Det er en fornøjelse at gå rundt og se på det hele, og det er også muligt at købe kunst med hjem. Du vil opleve, at nogle kunstnere er i Kunstnerfløjen, når du besøger stedet, og der er også mange gode arrangementeri løbet af året.
Annebergparken 35 · Nykøbing Sj

SØLT Mikrobageri Det kan godt være, at adressen skræmmer dig lidt, for du skal altså ud på landet for at finde dette lille lokale mikrobageri. Der er forskellige varer i brødskabet, og som oftest rummer det rugbrød, boller og forskellige kager. Vi er vilde med deres kanelsnurrer. SØLT ligger i et helt specielt boligområde “Fri og Fro”, som er en andelsforening.Foreningens medlemmer er selv entreprenører på egne huse og stræber derved efter at skabe en bæredygtig drømmebolig.
Under Himlen 8 · Nykøbing Sj

Vejrhøj Vejrhøj er en af Sjællands mest imponerende gravhøje. Dens top løfter sig 121 m over havets overflade, og det er Sjællands tredjehøjeste punkt. Du kan fx parkere ved parkeringspladsen ved Vindekilde Strandvej ved Vraget strand, krydse vejen. Husk at vende dig om under opstigningen, for udsigten over bugten er fantastisk. I ramsløgsæsonen (marts og april), er skovbunden fyldt med de vitaminholdige blade.
Brug Google Maps og skriv ”Unesco Global Geopark Vejrhøj” for at finde parkeringspladsen

Related Articles