@Dit og mit Odsherred – et særligt sted fyldt med særlige steder

Af Susanne

Kender du Instagramprofilen @DitogmitOdsherred? Det gør du måske nok. Ellers er det vist på tide, at du får fundet telefonen frem og klikket på Følg-knappen hos de to kvinder bag profilen, Susan og Tina, som er vokset op i hjertet af Odsherred.

Den flotte Odsherred-profil oser af kvindernes kærlighed til området, og savner du inspiration til sommerens udflugter, er det lige her du finder svarene. Det er utroligt nok en profil, som er oprettet for kun et år siden, og som lynhurtigt har vokset sig til at blive stor og afholdt af de mange følgere, som har det til fælles med Susan og Tina, at de elsker Odsherred. Profilen er indrettet med overskuelige højdepunkter, så du nemt kan finde det, du søger, hvad enten det er et særligt område, mad, naturoplevelser, en bestemt årstid eller noget helt femte, du søger viden om eller inspiration til. Der er omkring 40 højdepunkter i alt, og herudover er der naturligvis også en lang række virkelig flotte billeder på profilens “væg”. Her kan du bladre mellem flere end 200 inspirerende pletskud fra lokalområderne, og tema-erne spænder bredt; alt fra et smukt udsigtsbillede ved Ordrup Næs til en hyggelig isbod og videre til de gode loppefund fra Vig Tuskemarked.

Gemmesteder
Når man er opvokset i Odsherred og er kommet i området i mere end 35 år, så kender man de gode små og unikke gemmesteder, og det er i dén grad tilfældet med Susan og Tina.

Om Susan og Tina
Susan Mortensen (38) og Tina Flohr Karlsen (37) er begge opvokset i Nr. Asmindrup og har været veninder så langt tilbage, som de begge kan huske, og de har som unge brugt utallige timer sammen med leg, håndboldspil, fester, ferier, på weekendture, i sommerhus og meget andet. I dag ses Susan og Tina stadig ofte. Begge har fået familie med børn, og kvinderne forsøger så vidt muligt at give den store Odsherred-kærlighed videre til familien og bruger mange timer i sommerlandet.

Den fælles profil plejes med en naturlig fordeling mellem de to kvinder og med en enighed om, at drivkraften for at profilen skal bestå, er at det skal være sjovt at arbejde med den. Der bliver naturligvis brugt mange timers arbejde på Dit og mit Odsherred, men Susan og Tina synes, det er det hele værd, når de opmuntres af tilfredse følgere, som sjældent holder igen med rosende ord til kvinderne.


SØLT Mikrobageri
Dette lille mikrobageri i Egebjerg har det fineste lille brødskab, hvor det er muligt at købe rugbrød, boller og forskellige kager om lørdagen. Det emmer af idyl, og det er placeret i fællesskabet “Under Himlen”. Her stiller du bilen på den fælles parkeringsplads, og går ind ad grusvejen mellem de fine, miljørigtige og kreative huse.
Under Himlen 8 · 4500 Nykøbing Sjælland


Vig Tuskemarked
Vi er begge kommet her som børn, og vi elsker det store marked, der summer af liv og hygge på de bedste sommerdage. Der er forskellige boder med alt, hvad hjertet kan begære. Markedet har åbent hver lørdag fra påske til efterår. I sommerferien er der også åbent om onsdagen.
Vig Stationsvej 9 · 4560 Vig


Café Solvogn
Hvis du overvejer en god og uformel frokost, så skal du tage til Højby Golfklub. Vi spiste smørrebrød og drak en shandy i de mest idylliske omgivelser. Du kan se ud over store dele af Odsherred på den sydvestvendte terrasse, og det virker næsten som om, at du er i Sydeuropa et øjeblik, når du kigger ud over golfbane, marker og træer.
Stårupvej 2 · 4573 Højby


Is & Kaffe
Hos Is & Kaffe på Rørvig Streetfood får du – som navnet antyder – både lækker kaffe og skøn og velsmagende is. Is & Kaffe ejes af sødeste Anna, der er fra Island. Hun møder alle kunder med det største smil og en oprigtig interesse. Vi elsker at komme her, og vi kan også anbefales hendes iskaffe på de gode og varme sommerdage.
Rørvigvej 115 · 4500 Nykøbing Sj.


Odsherred Børnefestival
Den 18. juni 2022 afholdes for første gang Odsherred Børnefestival for de mindste. Her kan du finde Ramasjang Mysteriet, Paw Patrol, Mek Pek, Hr. Plys m.fl. samt forskellige boder. Festivalen er stablet på benene af frivillige, der mener, at der mangler arrangementer for børn i området. Derfor har de taget sagen i egen hånd.
Egebjergvej 46 · 4500 Nykøbing Sj.


Kastanielys
Kastanielys er et lysstøberi på Sj. Odde, og her bliver du virkelig inviteret indenfor af det søde, tålmodige og imødekommende personale. Du kan både købe færdigstøbte lys samt andre livsstilsprodukter, eller du kan farve dine egne lys i den eller flere farver, du ønsker. Det er virkelig et hit med børn.
Søndervangsvej 39 · 4583 Sj. Odde


Højsandet – Rørvig
Vil du og familien på en god gåtur i spektakulær natur, er Højsandet måske et godt bud. For at bremse sandfygning, opsatte bønderne i dette område risgærder fra omkring år 1850. Når et gærde var blevet dækket af sand, blev et nyt sat ovenpå. Således voksede gærderne til 1,5 km lang og op til 15 m høj sandryg, som i dag kan benyttes til en smuk gåtur fra Rørvig havn til den dejlige badestrand. Parker ved havnen eller gå ad Oldermandsvej ind
på den lille sti ved Rørvigcenteret


Frisk fisk fra Cecilie KA 71
Her drejer det sig om at holde et skarpt øje på Facebook! Den lille blå kutter, som lægger til kaj på Odden havn, sælger de lækreste friske fisk direkte fra båden til kunderne. Det er hyggeligt og nærværende at følge med på siden, og man får besked, hvornår man skal holde sig klar. www.facebook.com/ka71cecilie Odden havn · 4583 Sjællands Odde


Kårup skov – gåtur til Vejrhøj
Vejrhøj er en af Sjællands mest imponerende gravhøje. Dens top løfter jer 121 m over havets overflade og er Sjællands tredjehøjeste punkt. Hvis du har mulighed for at time din tur med ramsløgsæsonen (marts og april er bedst), så er skovbunden her fyldt med de vitaminholdige blade, og duften er helt magisk (af hvidløg). Parker ved Vindekilde Strandvej på parkerings-
pladsen ved Vraget strand og gå over vejen ad stien – og så ellers bare mod toppen.


Malergården, Sigurd Swanes hjem
Den 1. april 2004 blev Malergården, Swanes maleriske hjem, overdraget til Odsherreds Kunstmuseum. Her har tiden stået stille i cirka 100 år, og hjemmet vidner om et farve- og tempofyldt familieliv. Det er en helt speciel oplevelse at gå rundt i det historiske landskab ved Lammefjorden med køerne græssende foran den utroligt smukke have, som er holdt på samme måde, som familien gjorde i sin tid. Tag turen. Så kort kan det siges. Spis din frokost der, lad børnene male i det lille børneatelier, køb en lækker bog eller plakat.
Plejerupvej (for enden) · 4571 Grevinge


Lammefjordens Spisekammer
Her kan du købe friske og velsmagende grøntsager dyrket på Lammefjordens næringsrige jorde og i Geopark Odsherred. Du kan fylde en pose med grøntsager og blande nøjagtig, som det passer dig. Du behøver ikke købe store mængder, hvis du kun har brug for 2 rødbeder og 4 gulerødder. Et hyggeligt sted med virkelig mange lækre og forskellige grøntsager.
Adelers Allé 102 · 4540 Fårevejle


Sidinge gårdbutik og frugtplantage
Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage er en lille gårdbutik og produktionsvirksomhed, der er udviklet gennem tre generationer og drives nu med Jette og Mogens i spidsen. Butikken ligger mellem Vig og Egebjerg, hvor den frugtbare jord og det smukke lys får det bedste frem i alt, der dyrkes. Her producerer man egne smagfulde delikatesser, som udelukkende er baserede på lokale råvarer og tilbyder desuden et hav af delikatesser fra lokale producenter. Her er et kæmpe udvalg. Du må meget gerne smage dig frem i det store udvalg.
Sidingevej 39 · 4560 Vig


Sidinge gårdbutik og frugtplantage
Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage er en lille gårdbutik og produktionsvirksomhed, der er udviklet gennem tre generationer og drives nu med Jette og Mogens i spidsen. Butikken ligger mellem Vig og Egebjerg, hvor den frugtbare jord og det smukke lys får det bedste frem i alt, der dyrkes. Her producerer man egne smagfulde delikatesser, som udelukkende er baserede på lokale råvarer og tilbyder desuden et hav af delikatesser fra lokale producenter. Her er et kæmpe udvalg. Du må meget gerne smage dig frem i det store udvalg.
Sidingevej 39 · 4560 Vig

Related Articles