Nye ejere superambitiøse på ATBO’s vegne

Af Susanne

ATBO Reolen har fået nye stærke ejerkræfter fra kredsen omkring designvirksomheden GUBI. De nye ejere har både det professionelle og økonomiske grundlag til at skabe ny udvikling og nye højder for den ikoniske danske reol. 

Den danske designklassikker ATBO Reolen skal efter en turbulent periode frem-over drives af to særdeles erfarne branchefolk. Sebastian Gubi og Peter Mondrup har nemlig overtaget den mere end 50 år gamle danske virksomhed. De er henholdsvis tidligere medejer af og administrerende direktør i designsuccesen Gubi, og bibringer således både et branchemæssig og økonomisk grundlag for, at den enkle, stilrene og klassiske reol får et ejerskab, der sikrer en varig og optimal løsning.

”Der ligger en stor sikkerhed i, at vi som nye ejere ikke bare er en ny ejerkreds uden for branchen, som vil prøve kræfter med noget, de ikke har prøvet før, men at vi i stedet er professionelle branchefolk, der kender gamet ud og ind, og som samtidig bibringer noget økonomisk sikkerhed. Sebastian har 35 års erfaring i branchen, mens jeg selv har arbejdet i møbel- og designbranchen i 10 år,” fortæller direktør og medejer Peter Mondrup.

Enormt potentiale

Med en baggrund i Gubi, må cv’erne siges at være i orden. Det er et af Danmarks mest succesrige designvirksomheder både herhjemme og internationalt de seneste år, og de to nye ejere er også superambitiøse på vegne af ATBO, som de ser et enormt potentiale i.

”Vi har altid beundret ATBO Reolen som et fantastisk produkt både i form af dens rene designlinje, høje materialekvalitet og sublime håndværk. Samtidig har reolen en unik fleksibilitet, der gør, at man kan kombinere dem i alle mulige retninger både som enkelte enheder i hele, halve og kvarte reoler, men også de utallige kombinationsmuligheder, der er i forhold til hylder, skuffer, låger osv. Det ønsker vi at udvikle videre på, så vi får tilpasset hele produktsortimentet til 2019’s designudtryk.

Der er masser af kvalitet i ATBO Reolen, men der har manglet lidt fokus på design og tilpasning i de seneste år i forhold til, hvad der er sket på markedet. Det vil vi gerne bidrage til,” fortæller Peter Mondrup.

Større platform skal udvikles

Det nye fokus indebærer blandt andet, at ATBO Reolen over tid skal brede sig over flere produktkategorier, så den dna, der ligger omkring håndværket, designet og materialet får et afsæt i andre møbelkategorier, forklarer Peter Mondrup. ”Det er en større forretningsplatform, der skal udvikles. Vi har store forventninger til fremtiden for ATBO Reolen og kigger meget på de næste 5-10 års udviklingspotentiale.”

En del af fremtiden er også at fort-sætte med at fokusere på produkternes bæredygtig. Det gælder for eksempel brugen af bambus, som er et bæredygtigt produkt i forhold til begrænsning af CO2. ”Samtidig er det også bæredygtigt at investere i en ATBO Reol, da de enkle og klassiske produkter kan holde i flere generationer, hvis de får den rette behandling. Det er desuden en rigtig god økonomisk investering,” slutter Peter Mondrup.      

Del af en solid snedkertradition

ATBO Reolen er klassisk dansk møbeldesign og del af en solid snedkertradition siden 1967. Den fremstilles på ATBOs eget snedkerværksted i Havdrup, hvor den fingertappede reol gennemgår en omhyggelig proces, der garanterer for den høje kvalitet. ATBOs reoler fremstilles i massive træsorter som ask, bøg, eg, mahogni og amerikansk Valnød, i krydsfinér og i en malet udgave. Sidste nye skud på stammen er reoler i lys bambus. Bambus er et miljøvenligt produkt med et smukt æstetisk udseende. Bambus er desuden den hurtigst voksende plante i verden og optager mest CO2 – og er dermed med til at reducere drivhuseffekten effektivt.

Bag de smukke og stærke bambusplader ligger en både spændende og eksotisk fremstillingsproces. Alle reoler i bambus er med elegante fingertappede hjørnesamlinger og fremstår med et stilrent og tidløst design. Som det er tilfældet med alle ATBO’s reoler, er der et utal af kombinationsmuligheder med reolen og tilbehøret.


Besøg Atbos showroom ·  Strandboulevarden 96 · Tlf. 33 15 66 01 · www.atbo.dk
Åbent mandag til fredag fra kl. 10-17.30 samt lørdag fra kl. 10-15

Related Articles